Nog even aftellen en dan: vakantie! Van deze kleine taartjes krijg je toch meteen zin om naar Frankrijk te gaan? Naar zo’n knus bakkerswinkeltje in een slaperig dorp, waar ze ’s ochtends kraakverse baguettes verkopen en op zondag van deze tartelettes, opgemaakt met wat het seizoen biedt. Nu maken we ze natuurlijk op met al het lekkers uit de zomer, zoals aardbeien en frambozen, maar als je dit recept eenmaal in de vingers hebt kun je ze ook tropisch maken met mango bavarois en passievrucht bijvoorbeeld. Of je geeft ze in het najaar een donkere smaak met koffiebavarois en noten. Echte patisserie-klassiekers en je hoeft er helemaal geen 1.000 kilometer voor te rijden. Als dat geen voorpret is!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 125 gram patentbloem;
- 50 gram amandelmeel;
- 50 gram poedersuiker;
- 3 blaadjes gelatine;
- 150 milliliter slagroom;
- 50 gram kristalsuiker;
- Silikomart Taartring Exoglass Geperforeerd Ø8x2cm set/6;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- Snuf zout;
- Een half ei, losgeklopt;
- 200 gram diepvries bosvruchten;
- Sap van een halve citroen;
- Gemengd rood fruit, ter decoratie.