• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Tartelettes met karamel vulling recept

Ben jij gek op karamel en witte chocolade? Maak dan eens deze verrukkelijke tartelettes met karamel vulling en witte chocolade ganache! De gebakjes hebben een heerlijke zoete smaak en zijn perfect om uit te delen bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze heerlijke tartelettes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 3.5 uur wachttijd 8 personen 3/5 (1 waardering)
Ben jij gek op karamel en witte chocolade? Maak dan eens deze verrukkelijke tartelettes met karamel vulling en witte chocolade ganache! De gebakjes hebben een heerlijke zoete smaak en zijn perfect om uit te delen bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze heerlijke tartelettes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 30 gram amandelmeel;
  • 50 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • Snufje zout;
  • 120 gram bloem;
  • 110 gram Caramel Zeezout;
  • 200 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 8 taartringen Ø10 centimeter;
  • 1 ronde uitsteker Ø12 centimeter;
  • Bakspray;
  • Brand New Cake Bakbonen.

Overige benodigdheden:

  • De helft van een losgeklopt ei;
  • 95 gram ongezouten roomboter;
  • Eventueel: bramen en munt ter decoratie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Amandelmeel Biologisch 400 gram
€ 9,29
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
Normale prijs € 6,19 Speciale prijs € 5,26
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Caramel Zeezout 110 gram
€ 5,38
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Taartring RVS Ø10x5cm
€ 8,59
+
Taartring RVS Ø12x5cm
€ 9,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
BrandNewCake Bakbonen 500g
Normale prijs € 8,99 Speciale prijs € 7,65
+

Recept

Het maken van de tartelettes:

  1. Snijd de boter in blokjes.
  2. Kneed de bloem, zout, suikerbakkerspoeder, amandelmeel en boter door elkaar heen.
  3. Kneed het ei erdoorheen, totdat het een mooi glad deeg is.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie.
  5. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koeling rusten.
  6. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Spray de taartringen in met de bakspray en leg ze op de bakplaat.
  9. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  10. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 3 centimeter.
  11. Steek met de ronde uitsteker 8 rondjes uit het deeg.
  12. Leg de rondjes op de taartringen en druk deze voorzichtig naar binnen toe.
    Tip! Zorg ervoor dat ook de binnenkant van de ringen bedekt is met deeg.
  13. Snijd met een mesje het deeg aan de bovenkant weg.
  14. Prik met een vork gaatjes in de bodems.
  15. Zet de bakplaat met de ringen een kwartier in de koeling.
  16. Leg op elke ring een bakpapiertje en vul de ringen met de bakbonen.
  17. Zet de bodems zodoende voor 15 minuten in de oven.
  18. Verwijder de bakbonen en bak de tartelettes in 3 á 4 minuten goudbruin.
  19. Laat de tartelettes 15 minuten afkoelen in de taartringen op een rooster.
  20. Verwijder de taartringen en laat de tartelettes volledig afkoelen.

Het afwerken van de tartelettes met karamel vulling:

  1. Verwarm de karamel een klein beetje in de magnetron.
  2. Doe de karamel in een spuitzakje.
  3. Spuit een dun laagje karamel op de tartelettes.
  4. Verwarm de slagroom in een steelpannetje.
    Tip! Het is goed als je belletjes aan de rand van de pan ziet.
  5. Giet de slagroom over de chocolade callets heen.
  6. Roer dit door, totdat alle chocolade gesmolten is.
  7. Roer daarna de roomboter erdoorheen.
    Let op! De boter moet ook helemaal zijn gesmolten.
  8. Giet de ganache in de tartelettes boven op de karamel.
  9. Zet de gebakjes minimaal 2 uur in de koelkast.
  10. Decoreer de tartelettes met bijvoorbeeld wat munt en bramen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw tartelettes met karamel vulling en witte chocolade ganache met ons!

Heb jij ook met ons recept lekkere tartelettes met karamel gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany