• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Sinaasappel tartelettes recept

Tartelettes zijn van die heerlijke gebakjes die je helemaal naar wens kunt vullen. Dit keer hebben we de taartjes gevuld met een lekkere sinaasappelvulling, waardoor ze lekker zoetzuur zijn. De gebakjes zijn dan ook perfect om te serveren bij een kopje koffie of thee, maar door de sinaasappel passen ze ook perfect bij Koningsdag. Je kunt er dus allerlei verschillende kanten mee op. Lees snel verder voor ons sinaasappel tartelettes recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Tartelettes zijn van die heerlijke gebakjes die je helemaal naar wens kunt vullen. Dit keer hebben we de taartjes gevuld met een lekkere sinaasappelvulling, waardoor ze lekker zoetzuur zijn. De gebakjes zijn dan ook perfect om te serveren bij een kopje koffie of thee, maar door de sinaasappel passen ze ook perfect bij Koningsdag. Je kunt er dus allerlei verschillende kanten mee op. Lees snel verder voor ons sinaasappel tartelettes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram fijne kristalsuiker;
  • 180 gram patentbloem;
  • 75 gram + 1 eetlepel suikerbakkerspoeder;
  • 30 gram amandelmeel;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 1 zakje Klop-Fix;
  • Een halve theelepel vanille extract;
  • Meringue sticks;
  • 2 eetlepels decoreersneeuw;
  • Vershoudfolie;
  • Deegroller;
  • 12x Taartring RVS Ø6x3cm;
  • Bakspray;
  • Spuitzak;
  • Zeef bol.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 1 eidooier;
  • 150 milliliter sinaasappelsap;
  • 2 snufjes keukenzout;
  • Rasp van 2 sinaasappels;
  • 115 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 110 gram ongezouten roomboter, koud;
  • 12 gehalveerde plakjes sinaasappel;
  • Steelpannetje.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Taartring RVS Ø6x3cm
€ 4,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Molen de Hoop Decoreersneeuw 500gr
€ 5,69
+
Meringue Sticks 270 gram
€ 11,59

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Zeef bol RVS met handvat, 16 cm
€ 6,50
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

Het maken van de sinaasappel curd:

  1. Doe 2 eieren, de eidooier, kristalsuiker, sinaasappelsap en rasp van de sinaasappels in een steelpannetje.
  2. Zet de pan op een middelhoog vuur en verwarm het mengsel al roerend.
  3. Breng het mengsel aan de kook en laat het 5 minuten rustig doorkoken.
  4. Meng 115 gram roomboter en snufje keukenzout door het mengsel heen.
  5. Haal de pan van het vuur af.
  6. Giet de curd over in een kommetje en laat het volledig afkoelen.

Het maken van de sinaasappel tartelettes:

  1. Meng de patentbloem, amandelmeel, 75 gram suikerbakkerspoeder en snufje keukenzout door elkaar heen.
  2. Snijd de koude roomboter in blokjes.
  3. Kneed de blokjes boter door het bloemmengsel heen, totdat je een kruimelig deeg hebt.
  4. Kluts 1 ei en voeg 3 eetlepels ei aan het deeg toe.
  5. Kneed het geheel door tot een samenhangend deeg.
  6. Verpak het deeg in vershoudfolie.
  7. Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
  8. Bestrooi het werkblad met een beetje bloem.
  9. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spray de taartringen in met bakspray.
  10. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  11. Kneed het deeg goed door.
  12. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter.
  13. Steek met de bakringen bodems uit het deeg en leg deze met de ringen op de bakplaat.
  14. Rol het overige deeg uit tot een lange plak.
  15. Snijd strookjes deeg van de lengte en de hoogte van de binnenkant van de bakringen.
  16. Bekleed de binnenkant van de bakring hiermee en druk ze vast aan de bodem.
  17. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Tip! Komt de bodem tijdens het bakken omhoog? Prik dan met een vork extra gaatjes erin.
  18. Zet de bakplaat 15 minuten in de koelkast.
  19. Bak de tartelettes in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar.
  20. Haal de tartelettes na het bakken uit de oven.
  21. Verwijder gelijk de bakringen door ze voorzichtig eruit te drukken.
  22. Laat de bodems afkoelen op een rooster.

Het maken van de sinaasappel tartelettes:

  1. Schep in elke tartelette een klein beetje sinaasappel curd.
  2. Klop de slagroom stijf met de Klop-Fix.
  3. Meng 1 eetlepel suikerbakkerspoeder en de overige sinaasappel curd door de slagroom heen.
  4. Doe de room in de spuitzak en knip het uiteinde van de spuitzak af.
  5. Vul de afgekoelde sinaasappel tartelettes met de vulling.
  6. Leg op elke tartelette een half plakje sinaasappel en een paar meringue sticks.
  7. Bestrooi de gebakjes met de decoreersneeuw.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte sinaasappel tartelettes zien!

Ben jij van plan om met ons recept sinaasappel tartelettes te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de gebakjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany