• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bolgebakjes voor Koningsdag recept

Koningsdag komt er weer aan en dat is natuurlijk een extra goede reden om een lekker taartje te eten. De meeste mensen eten tompouces, maar het is ook wel eens lekker om op deze feestelijke dag iets anders te serveren. Wat dacht je van deze oranje bolgebakjes? Ze zien er niet alleen leuk uit, maar ze hebben ook heerlijke zoete en fruitige smaak. Wil je zelf deze vrolijke bolgebakjes voor Koningsdag maken? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 4 personen

Koningsdag komt er weer aan en dat is natuurlijk een extra goede reden om een lekker taartje te eten. De meeste mensen eten tompouces, maar het is ook wel eens lekker om op deze feestelijke dag iets anders te serveren. Wat dacht je van deze oranje bolgebakjes? Ze zien er niet alleen leuk uit, maar ze hebben ook heerlijke zoete en fruitige smaak. Wil je zelf deze vrolijke bolgebakjes voor Koningsdag maken? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 180 gram bloem;
  • 60 gram poedersuiker;
  • 30 gram amandelmeel;
  • Snufje zout;
  • 62 gram Molen de Hoop Bavarois Mango-Abrikoos;
  • 125 gram Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder;
  • 375 gram Brand New Cake Mirror Glaze;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel Oranje;
  • 75 gram Brand New Cake Crème Chantilly;
  • Callebaut Chocolade Parels Goud;
  • Siliconen Bakvorm Halve Bol Ø80h40mm;
  • 3 Tartelettes vormpjes;
  • Plasticfolie;
  • Spuitzak.
  • Eventueel: bladgoud.

Overige benodigdheden:

  • 1 ei (maat M);
  • 110 gram ongezouten roomboter.
  • 400 milliliter slagroom;
  • 365 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
€ 2,59
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Oranje 35gr
€ 3,29
+
Siliconen Bakvorm Halve Bol Ø80h40mm (5)
€ 13,49
+
Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder 500gr
€ 5,09
+
Eetbaar Bladgoud 1 sheet
€ 7,59
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Amandelmeel 1 kg
€ 15,99
+
Callebaut Chocolade Parels Goud 500g
€ 15,99
+
Molen de Hoop Bavarois Mango-Abrikoos 125gr
€ 5,59
+
Patisse Flan/Cake ringen RVS Ø8cm Set/4
€ 8,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Mirror Glaze Naturel 375g
€ 4,99
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Meng de bloem, poedersuiker, zout en het amandelmeel door elkaar heen.
  2. Snijd de boter in blokjes en voeg dit aan de bloem toe.
  3. Meng alles tot een samenhangend deeg.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie.
  5. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koeling.
  6. Maak ondertussen de bavarois.

Het maken van de bavarois:

  1. Klop 250 milliliter slagroom lobbig.
  2. Mix in een andere kom in circa 1 minuut de Bavarois-mix met 50 milliliter water.
  3. Voeg de bavarois aan de lobbige slagroom toe en spatel dit goed door elkaar heen.
  4. Vul de siliconen vormpjes tot aan de rand met de bavarois.
  5. Zet de bavarois voor circa 4 uur in de vriezer.

Het afbakken van de bodems:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  3. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 2 centimeter.
  4. Doe het deeg in de tartelettes vormpjes.
  5. Bak de bodems in circa 12 minuten gaar.
  6. Laat de tartelettes volledig afkoelen.

Het maken van de banketbakkersroom:

  1. Klop in ongeveer 2 minuten de Banketbakkers Roompoeder met 315 milliliter water stijf.
  2. Laat de room even staan.
    Tip! De room stijft vanzelf op.
  3. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak.
  4. Vul de tartelettes op met de banketbakkersroom.

Het afwerken van de bolgebakjes voor Koningsdag:

  1. Haal de bavarois bollen uit de vriezer.
  2. Verwijder ze uit de vorm.
  3. Laat de bollen even op kamertemperatuur komen.
  4. Verwarm de mirror glaze in de magnetron.
  5. Voeg een beetje kleurstof gel toe aan de mirror glaze en meng dit er goed doorheen.
  6. Giet de mirror glaze over de bavarois heen.
  7. Laat dit even opstijven.
  8. Leg op elke tartelette een bol bavarois.
  9. Klop de Crème Chantilly-mix samen met 150 milliliter slagroom stijf.
  10. Doe de crème chantilly in een spuitzak met spuitmondje.
  11. Spuit toefjes op de bolgebakjes.
  12. Decoreer de gebakjes met de chocolade parels, de kroontjes en eventueel wat bladgoud.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw bolgebakjes voor Koningsdag met ons!

Ben jij van plan om met dit recept lekkere bolgebakjes voor Koningsdag te maken Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de taartjes te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany