Koningsdag komt er weer aan en dat is natuurlijk een extra goede reden om een lekker taartje te eten. De meeste mensen eten tompouces, maar het is ook wel eens lekker om op deze feestelijke dag iets anders te serveren. Wat dacht je van deze oranje bolgebakjes? Ze zien er niet alleen leuk uit, maar ze hebben ook heerlijke zoete en fruitige smaak. Wil je zelf deze vrolijke bolgebakjes voor Koningsdag maken? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 180 gram bloem;
- 60 gram poedersuiker;
- 30 gram amandelmeel;
- Snufje zout;
- 62 gram Molen de Hoop Bavarois Mango-Abrikoos;
- 125 gram Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder;
- 375 gram Brand New Cake Mirror Glaze;
- Brand New Cake Kleurstof Gel Oranje;
- 75 gram Brand New Cake Crème Chantilly;
- Callebaut Chocolade Parels Goud;
- Siliconen Bakvorm Halve Bol Ø80h40mm;
- 3 Tartelettes vormpjes;
- Plasticfolie;
- Spuitzak.
- Eventueel: bladgoud.
Overige benodigdheden:
- 1 ei (maat M);
- 110 gram ongezouten roomboter.
- 400 milliliter slagroom;
- 365 milliliter water.