• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

EK Voetbal taart met oranje leeuw recept

Wil je wat lekkers maken voor het EK Voetbal? Maak dan deze prachtige EK Voetbal  taart met Oranje leeuw! Deze taart maakte Iris van www.zoetjesaan.com met producten uit onze webshop. De taart is trouwens ook super leuk om voor Bevrijdingsdag, Koningsdag of een Hollands feest te maken. Lees snel verder voor het recept voor deze mooie én lekkere EK Voetbal taart mét oranje leeuw! 

± 1.5 uur bereidingstijd ± 4.5 uur wachttijd 10 personen

Wil je wat lekkers maken voor het EK Voetbal? Maak dan deze prachtige EK Voetbal  taart met Oranje leeuw! Deze taart maakte Iris van www.zoetjesaan.com met producten uit onze webshop. De taart is trouwens ook super leuk om voor Bevrijdingsdag, Koningsdag of een Hollands feest te maken. Lees snel verder voor het recept voor deze mooie én lekkere EK Voetbal taart mét oranje leeuw! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 165 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • Brand New Cake kleurstof gel rood;
  • Brand New Cake kleurstof gel blauw;
  • 100 gram Callebaut witte chocolade mousse;
  • 170 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • Brand New Cake kleurstof gel oranje;
  • 150 gram Brand New Cake Crème chantilly-mix;
  • Brand New Cake Chocolade Crispy Parels Goud;
  • Oranje, bruine, witte en zwarte fondant;
  • Eetbare lijm;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje;
  • Brand New Cake Kleurpoeder Goud;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • 2 taartpannen Ø15 centimeter.

    Overige benodigdheden:

  • 327 milliliter water;
  • 2 eieren, maat M;
  • 180 milliliter melk;
  • 250 gram ongezouten roomboter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Super Rood 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Azuur Blauw 35gr
€ 3,29
+
Callebaut Chocolade Mousse poeder, Wit 800 gram
€ 19,69
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Oranje 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 800g
€ 10,99
+
BrandNewCake Chocolade Crispy Parels Goud-Brons 190g
€ 7,79
+
Renshaw Rolfondant Oranje 250g
€ 3,49
+
BrandNewCake Rolfondant Bruin 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Rolfondant Wit 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Rolfondant Zwart 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #18
€ 1,98
+
BrandNewCake Kleurpoeder Goud 25g (vette massa)
€ 13,49
+
BrandNewCake Bakspray 250ml
€ 4,69
+
Taartpan PME rond Ø15 x 7,5 cm
€ 9,09
+

Recept

Het maken van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Spray de taartpannen in.
  3. Doe de Biscuit-mix samen met de eieren en 17 milliliter water in een kom.
  4. Klop het beslag op hoge snelheid 7 á 8 minuten door elkaar heen.
  5. Klop hierna het beslag nog 2 á 3 mintuten op lage snelheid.
  6. Schep je beslag in twee aparte kommen.
  7. Voeg aan de ene kom wat rode kleurstof gel toe en voeg aan de andere kom wat blauwe kleurstof gel toe.
    Tip! Doe dit beetje bij beetje en roer het eerst helemaal door elkaar heen, voordat je er weer nieuwe kleurstof aan toevoegt.
  8. Schep het rode beslag in de ene taartpan en de het blauwe beslag in de andere taartpan.
  9. Bak je cake ongeveer 25 minuten gaar.
    Tip! Checken of je cake goed is? Steek er een satéprikker in. Als deze er schoon uitkomt, is je cake klaar.
  10. Haal de cake uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen.
  11. Snijd de bovenkant van de afgekoelde cake eraf zodat je cake recht is.

Het maken van de vulling:

  1. Doe de Callebaut witte chocolade mousse en 80 milliliter melk in een kom.
  2. Mix dit met een mixer tot een gladde crème.
  3. Zet de kom voor ongeveer 4 uur in de koelkast en wacht totdat de mousse stevig is.
    Tip! Je kunt hem ook de avond van te voren maken.

Het maken van de botercrème:

  1. Mix 170 gram Botercrème-mix samen met de 250 milliliter water door elkaar heen.
  2. Laat dit mengsel ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de ongezouten roomboter in ongeveer 3 minuten zalvig.
  4. Voeg het mengsel in 4 gedeeltes aan de boter toe.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende deel toevoegd.
  5. Voeg druppel voor druppel oranje kleurstof toe, totdat je hem oranje genoeg vindt.
  6. Mix het geheel 8 minuten tot een gladde crème.

Het maken van de oranje leeuw:

Het maken van de romp:

  1. Pak ongeveer een derde van de oranje fondant en rol hier een cilinder van.
    Tip! Maak de onderkant van de cilinder wat smaller.
  2. Laat de fondant even rusten, zodat deze wat harder wordt.

Het maken van de manen:

  1. Rol een bolletje van de bruine fondant.
  2. Rol het bolletje uit op jouw werkblad.
    Tip! Gebruik een plastic roller of bestuif het werkblad met poedersuiker, zodat de fondant niet gaat plakken.
  3. Snijd uit een grote cirkel uit de fondant.
    Tip! Je kunt eventueel aan de zijkanten wat hapjes eruit halen, zodat de manen nog echter lijken.

Het maken van de kop:

  1. Pak ander stuk oranje fondant en rol hier een bol van.
  2. Druk de bol een beetje plat.
  3. Steek of snijd een hart uit de witte fondant.
    Tip! Dit is de snuit van de leeuw.
  4. Plak met eetbare lijm de hart op de oranje bol.
    Rol een heel klein bolletje uit de zwarte fondant en druk deze plat.
  5. Plak deze op de bovenste inham van het hartje.
    Tip! Dit is de neus van de leeuw.
  6. Rol twee hele kleine bolletjes zwarte fondant uit en druk deze ook plat.
  7. Plaat hierop nog twee veel kleinere bolletjes witte fondant.
    Tip! Dit zijn de ogen.
    Tip! Je kunt hiervoor ook witte musketzaad gebruiken.
    Vouw de manen om het hoofd heen.

Het maken van de armen:

  1. Rol twee lange worstjes uit het oranje fondant, dit zijn de armen van de leeuw.
  2. Maak met een saterpikker onderaan de armen twee streepjes, zodat het op een echte hand/poot lijkt.
  3. Plak de armen op de romp van de leeuw met eetbare lijm.

Het maken van de voetjes:

  1. Rol 2 witte bolletjes fondant uit tot ronde schijfjes.
  2. Rol uit de zwarte fondant 3 kleine bolletjes en 1 grote.
  3. Plak deze bolletjes op 1 van de voetjes.
  4. Herhaal deze stappen voor de andere voet.

Het opbouwen van de leeuw:

  1. Laat alles even wat harder worden zodat je het makkelijker kan verwerken.
  2. Steek een satéprikker in de romp van de leeuw en bevestig hier de kop op.
  3. Duw de voetjes net achter de armen van de leeuw.

Het afwerken van de EK Voetbal taart:

  1. Pak de blauwe cake-laag en spuit een randje botercrème vlak naast de rand, zodat je vulling er niet uitloopt.
  2. Verdeel daarna de witte chocolade mousse vulling over de cake heen.
  3. Leg de rode cake-laag op de witte vulling.
  4. Zet je taart in een crumb coat en zet deze vervolgens minstens een half uurtje in de koelkast zodat de boter wat harder wordt.
  5. Smeer de taart af met de overige botercrème.
  6. Doe de Crème Chantilly samen met 100 milliliter melk en 100 milliliter water in een kom.
  7. Mix dit 3 minuten tot een luchtige crème.
  8. Spuit aan de zijkanten en de onderkant van de taart wat toefjes Crème Chantilly.
  9. Leg op toefje een gouden pareltje.
  10. Strooi eventueel wat gouden kleurstof poeder over de bovenkant van je taart heen.
  11. Zet de oranje leeuw bovenop de taart of ernaast.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw EK Voetbal taart met ons!

Heb jij ook met dit recept een lekkere EK Voetbal taart gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany