Bijna Koningsdag! Hoe leuk is het dan om deze oranje cakejes op tafel te zetten. Ze krijgen hun smaak én kleur van sinaasappel. En dat komt goed uit, want het is nog wachten tot de overvloed aan zomerfruit verkrijgbaar is, maar citrusfruit is nog helemaal prima. Het amandelmeel geeft er een rijke smaak en een malse structuur aan. We bakten ze in een vorm voor mini-broodjes, waardoor ze mooi strak rechthoekig werden. In Frankrijk eten ze deze friandises vaak na het eten, zelfs na een dessert. Op Koningsdag kun je ze natuurlijk gewoon bij de koffie of de Oranjebitter serveren.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 300 gram poedersuiker;
- 50 gram patentbloem;
- 75 gram amandelmeel;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker;
- 2 theelepels Sinaasappel Aroma Biologisch;
- Snufje zout;
- 20 gram amandelschaafsel;
- Wilton Bakvorm Mini Brood 8 stuks 8x6,3cm;
- Spuitzak;
- Spuitmondje.
Overige benodigdheden:
- 185 gram + iets extra om in te vetten ongezouten roomboter;
- 4 eiwitten;
- 1 sinaasappel;
- 150 gram roomkaas.