• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Koektaart voor Koningsdag recept

27 april is het alweer Koningsdag en dan vliegen de oranje tompouces, soezen en ander lekkers voor deze feestelijke dag je om de oren. Wil je dit jaar eens met wat anders voor de buis kruipen, terwijl je kijkt hoe de koning en koningin een stad bezoeken? Maak dan eens deze feestelijke koektaart voor Koningsdag! Deze taart ziet er niet alleen heel erg leuk uit, maar smaakt ook nog eens heel goed naast een bakje koffie of thee. Bovendien is het niet eens zo lastig om zo'n heerlijke taart te maken. Lees dus snel verder voor het recept (dat Instagrammer Siham Daily speciaal voor ons maakte) en ga lekker aan de slag!

± 3.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 5 personen

27 april is het alweer Koningsdag en dan vliegen de oranje tompouces, soezen en ander lekkers voor deze feestelijke dag je om de oren. Wil je dit jaar eens met wat anders voor de buis kruipen, terwijl je kijkt hoe de koning en koningin een stad bezoeken? Maak dan eens deze feestelijke koektaart voor Koningsdag! Deze taart ziet er niet alleen heel erg leuk uit, maar smaakt ook nog eens heel goed naast een bakje koffie of thee. Bovendien is het niet eens zo lastig om zo'n heerlijke taart te maken. Lees dus snel verder voor het recept (dat Instagrammer Siham Daily speciaal voor ons maakte) en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram poedersuiker;
  • 13 gram vanille bourbon;
  • 450 gram bloem;
  • 100 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • 75 gram Brand New Cake Creme Chantilly-mix;
  • Oranje kleurstof gel;
  • Rode kleurstof gel;
  • Blauwe kleurstof gel;
  • Callebaut Chocolade Parels Goud;
  • 4 spuitzakken;
  • 4 spuitmondjes naar keuze.

Overige benodigdheden:

  • 400 gram ongezouten roomboter;
  • Snufje zout;
  • 50 milliliter water;
  • 175 milliliter volle melk;
  • Sjabloon van een kroon;
  • Eetbare strooisels naar keuze.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Biologische Vanille Extract Bourbon 118ml
€ 24,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
€ 2,59
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Oranje 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Rood 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Blauw 35gr
€ 3,29
+
Callebaut Chocolade Parels Goud 500g
€ 15,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Wilton Spuitmondjes Set (#102, #104, #224, #352)
€ 5,19
+

Recept

Het maken van de koeken:

  1. Doe de bloem, 150 gram poedersuiker, zout, 250 gram ongezouten roomboter en vanille bourbon in een kom.
  2. Kneed de ingrediënten goed door elkaar heen totdat je een mooie deegbal hebt.
  3. Wikkel de deegbal in plasticfolie.
  4. Laat het deeg zodoende 2 uur rusten in de koelkast.
  5. Verwarm daarna de oven voor op 150 graden (heteluchtoven).
  6. Bestuif daarna het werkblad met bloem.
  7. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van 3 cm.
  8. Leg de sjabloon van de kroon hierop en snijd de kroon uit het deeg.
  9. Vorm het deeg weer tot een bal en rol het weer uit tot een dikte van 3 centimeter.
  10. Snijd weer met de sjabloon een kroon uit het deeg.
    Tip! Je hebt nu 2 kronen uit het deeg gesneden.
  11. Bak de koeken in 12 minuten af in de voorverwarmde oven.

Het maken van de botercrème:

  1. Doe de Botercrème-mix en 125 milliliter water in een kom.
  2. Meng dit met een garde door elkaar heen.
  3. Laat het daarna een uur staan.
  4. Klop vervolgens 150 gram ongezouten roomboter in 5 minuten romig.
  5. Voeg dan in stapjes de botercrème toe aan de boter en blijf door kloppen tot alles is opgenomen.
  6. Verdeel de botercrème in 3 delen.
  7. Laat het eerste deel wit.
  8. Doe dit deel in een spuitzak met een spuitmondje naar wens.
  9. Kleur een deel oranje.
  10. Stop ook dit deel in een spuitzak met een spuitmondje naar wens.
  11. Laat ook het derde deel wit.
  12. Bevestig een spuitmondje aan de derde spuitzak.
  13. Maak in de spuitzak van het derde deel een baan met rode kleurstof gel.
    Tip! Gebruik hiervoor een kwastje.
  14. Maak in diezelfde spuitzak ook een baan met blauwe kleurstof gel.
  15. Doe daarna pas de botercrème in de zak.
    Tip! Als je nu met deze zak gaat spuiten, krijg je een heel leuk rood-wit-blauw effect.
  16. Spuit om en om met alle 3 de zakken botercrème toefjes op 1 van de kronen.

Het maken van de Crème Chantilly:

  1. Doe de Crème Chantilly-mix, 50 milliliter water en 50 milliliter melk in een kom.
  2. Klop dit in 6 minuten tot een mooie crème.
  3. Doe de mix in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze.
  4. Spuit hiermee op de tweede kroon toefjes.

Het afwerken van de koektaart voor Koningsdag:

  1. Leg de kroon dat is versierd met de botercrème, bovenop de kroon met crème chantilly.
  2. Versier de bovenste kroon met de chocolade parels en andere eetbare strooisels.
  3. Daarna is de koektaart klaar om geserveerd te worden!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw koektaart voor Koningsdag met ons!

Ben jij van plan om met ons recept koektaart voor Koningsdag te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany