• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocolade tartelettes recept

Of je nou wat te vieren hebt of gewoon zin hebt in wat lekkers, met deze chocolade tartelettes zit je bij iedere chocoladeliefhebber goed. Naast chocoladeganache hebben we de gebakjes gevuld met caramel. De combinatie van chocolade en caramel is echt heerlijk! Vind je dat toch iets te zoet? Dan kun je ervoor kiezen om de taartjes te combineren met bijvoorbeeld vers fruit. Lees snel verder voor ons chocolade tartelettes recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
Of je nou wat te vieren hebt of gewoon zin hebt in wat lekkers, met deze chocolade tartelettes zit je bij iedere chocoladeliefhebber goed. Naast chocoladeganache hebben we de gebakjes gevuld met caramel. De combinatie van chocolade en caramel is echt heerlijk! Vind je dat toch iets te zoet? Dan kun je ervoor kiezen om de taartjes te combineren met bijvoorbeeld vers fruit. Lees snel verder voor ons chocolade tartelettes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 180 gram patentbloem;
  • 75 gram BrandNewCake Suikerbakkerspoeder;
  • 30 gram amandelmeel;
  • CaramelZ;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 250 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • Feuilletine;
  • Crispy Pearls Caramel;
  • Plasticfolie;
  • Deegroller;
  • 6x Taartring RVS Ø6x3cm;
  • 4x Taartring RVS Ø8x3cm;
  • Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø8cm;
  • Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø10cm;
  • Uitrolstokjes;
  • Bakpapier;
  • BrandNewCake Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • Snufje keukenzout;
  • 110 gram ongezouten roomboter, koud;
  • 1 ei, maat M;
  • Ferrero Rocher.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Caramel Naturel 110 gram
€ 5,38
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
DV Paillete Feuilletine 375g
€ 7,19
+
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø10cm
€ 4,99
+
Städter Latjes t.b.v. Deeg Uitrollen Set/6
€ 13,39
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Taartring RVS Ø6x3cm
€ 4,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø8cm
€ 4,49
+
Taartring RVS Ø8x3cm
€ 6,59
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Callebaut Chocolade CrispyPearls, Salted Caramel 800 gram
€ 22,69
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Meng de bloem, amandelmeel, suikerbakkerspoeder en keukenzout door elkaar heen.
  2. Snijd de roomboter in kleine blokjes.
  3. Kneed de boter door het bloemmengsel heen, totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
  4. Kluts het ei en voeg 3 eetlepels ei aan het deeg toe.
  5. Kneed het geheel door tot een samenhangend deeg.
  6. Verpak het deeg in plasticfolie.
  7. Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.

Het maken van de tartelettes:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Bestrooi het werkblad met een beetje bloem.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  4. Kneed het gekoelde deeg nog even door.
  5. Rol het deeg met behulp van de uitrollatjes uit tot een dikte van 3 millimeter.
  6. Steek met de ronde uitsteker van 8 centimeter 6 rondjes uit het deeg.
  7. Spray de kleine bakringen in met bakspray.
  8. Leg op elke bakring een uitgestoken rondje deeg.
  9. Duw bij elke bakring voorzichtig met je duimen het deeg langs de rand van de bakring naar binnen toe.
  10. Draai de ring even om, zodat je kan zien of het deeg goed aan de ring aansluit.
  11. Wrijf met je vinger langs de onderkant van de ring, zodat er geen deeg onderaan blijft zitten.
  12. Snijd met een mesje langs de bovenkant van de bakring het overtollige deeg weg.
  13. Zet de bakring met het deeg op de bakplaat.
  14. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  15. Rol het overtollige deeg uit en steek met de uitsteker van 10 centimeter 4 rondjes uit het deeg.
  16. Herhaal stap 4 tot en met 10 met de 4 grote bakringen.
  17. Zet de tartelettes 10 minuten in de koelkast.

Het bakken van de tartelettes:

  1. Bak de tartelette bodems in 20 minuten goudbruin en gaar.
  2. Haal de bodems uit de oven en til de bakringen op wanneer ze nog warm zijn.
  3. Duw voorzichtig uit elke bakring een tartelette.
  4. Laat de tartelette bodems afkoelen op een rooster.

Het maken van de chocolade tartelettes:

  1. Verwarm de caramel 20 seconden in de magnetron en roer de caramel goed door.
  2. Verdeel de caramel over de taartbodempjes.
  3. Zet ze even in de koelkast.
  4. Verwarm de slagroom in een steelpannetje.
    Tip! Laat de room niet koken, maar haal de pan van het vuur af als de rand begint te borrelen.
  5. Doe de chocolade callets in een kom en giet hier de slagroom overheen.
  6. Roer de ingrediënten goed door elkaar heen tot een gladde ganache.
  7. Giet de ganache over de caramellaag.
  8. Laat de ganache uitharden.
  9. Garneer de chocolade tartelettes met Ferrero Rocher, crispy pearls en feuilletine.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk onze andere recepten voor kleine gebakjes!

Wij zijn dol op het maken van kleine gebakjes, zoals deze heerlijke chocolade tartelettes. Je kunt kleine taartjes namelijk perfect uitdelen en in allerlei verschillende smaken maken. Inmiddels hebben we al ruim 100 uiteenlopende recepten voor kleine gebakjes op onze receptenpagina verzameld. Dankzij deze recepten wordt het heel eenvoudig om zelf thuis taartjes te maken. Bekijk dit recept voor vierkante koektaartjes met botercrème of dit recept voor slof gebakjes maar eens. Dit recept voor red velvet taartjes is ook echt het proberen waard. Bekijk al onze kleine gebakjes recepten hier!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte chocolade tartelettes zien!

Heb jij met dit recept chocolade tartelettes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de gebakjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door de taartjes te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreaties trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany