Ben jij ook dol op rood fruit en kruimeldeeg? Dan is een rood fruit crumble echt iets voor jou, want daarin worden deze 2 lekkernijen met elkaar gecombineerd. Je kunt dit heerlijk als tussendoortje eten, maar hij wordt meestal als dessert geserveerd. Hoe dan ook: het is een heerlijk lekkernij en dat ook nog niet eens moeilijk is om te maken. Zeker het proberen waard dus!
Restjes fruit
Wij gebruiken in dit recept rood fruit, maar eigenlijk kun je alle fruitsoorten wel gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld ook eens perzik, appel of peer; heerlijk! Je kunt voor het maken van dit gebak zowel diepvriesfruit als vers fruit gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld ook perfect restjes fruit gebruiken. Met 2 aardbeien en een handvol ander (rood) fruit, kom je namelijk al een heel eind. Het is dus perfect om te maken als je nog wat restjes fruit in huis hebt.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 1 eetlepel maïzena;
- 65 gram bloem;
- 50 gram witte basterdsuiker;
- 1 zakje vanillesuiker;
- Snufje zout;
- Vlaaipan met een diameter van 17 centimeter.
Overige benodigdheden:
- 250 gram rood fruit (aardbei/frambozen/blauwe bes);
- 40 gram koude roomboter (in blokjes).