• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Frambozen trifle recept

Ken jij het heerlijke dessert trifle al? Een trifle is een Engels dessert, dat bestaat uit meerdere lagen lekkernijen in een glas. Die lagen kunnen bestaan uit crème, cake, vers fruit, nootjes, chocolade en nog veel meer! Wij hebben dit keer een frisse frambozen trifle gemaakt. Onze variant bestaat uit verschillende lagen van cake, frambozensaus en crème van (d)roompoeder. Deze verrukkelijke lekkernij kun je perfect als afsluiter van een gezellig diner serveren. Wij vinden dit nagerecht zelfs op een gebakje lijken en dé perfecte lekkernij om op een verjaardag of ander feestje naast een kopje koffie of thee te serveren. Wil je weten hoe je zelf dit dessert kunt maken? Lees dan snel verder voor ons frambozen trifle recept en ga aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 3 personen 5/5 (1 waardering)
Ken jij het heerlijke dessert trifle al? Een trifle is een Engels dessert, dat bestaat uit meerdere lagen lekkernijen in een glas. Die lagen kunnen bestaan uit crème, cake, vers fruit, nootjes, chocolade en nog veel meer! Wij hebben dit keer een frisse frambozen trifle gemaakt. Onze variant bestaat uit verschillende lagen van cake, frambozensaus en crème van (d)roompoeder. Deze verrukkelijke lekkernij kun je perfect als afsluiter van een gezellig diner serveren. Wij vinden dit nagerecht zelfs op een gebakje lijken en dé perfecte lekkernij om op een verjaardag of ander feestje naast een kopje koffie of thee te serveren. Wil je weten hoe je zelf dit dessert kunt maken? Lees dan snel verder voor ons frambozen trifle recept en ga aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • BrandNewCake Cupcake Mix 500 gram;
  • Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder 100 gram;
  • ½ eetlepel citroensap;
  • 150 milliliter houdbare Slagroom Melkan;
  • 4 eetlepels Fijne Kristalsuiker Van Gilse;
  • Cake bakvorm;
  • BrandNewCake Bakspray 100 milliliter;
  • 3 Lepelgebak Cups zonder deksel 210cc;
  • 3 BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen;
  • BrandNewCake Spuitmondje Bloem #1E.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram frambozen;
  • 260 milliliter water;
  • 300 gram ongezouten roomboter;
  • 5 eieren, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Cupcake mix 500g
Normale prijs € 4,19 Speciale prijs € 3,55
+
Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder 500gr
€ 5,09
+
Citroensap Biologisch 200 ml
€ 1,40
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Cake Bakvorm 31x12x7cm
€ 5,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Lepelgebak Cups zonder deksel 210cc
€ 0,54
+
  • 1 x € 0,54
    Totaal: € 0,54
  • 10 x € 0,50
    Totaal: € 4,96
    9% korting
  • 25 x € 0,46
    Totaal: € 11,50
    16% korting
  • 100 x € 0,44
    Totaal: € 43,56
    20% korting
  • 296 x € 0,39
    Totaal: € 114,61
    29% korting
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #1E
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+

Recept

Het maken van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix de boter, eieren en de Cupcake-mix tot een glad beslag.
  3. Spuit de cakevorm in met de bakspray.
  4. Verdeel het beslag over de cakevorm.
  5. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar.

Het maken van de frambozensaus en de (d)roompoeder:

  1. Doe de frambozen, suiker, 1 eetlepel water en het citroensap in een pan.
  2. Verwarm dit op een laag vuurtje.
  3. Druk de frambozen stuk met de achterkant van een lepel.
  4. Laat het mengsel 5 minuten koken en roer dit ondertussen goed door.
  5. Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel goed afkoelen.
  6. Bewaar hierna de saus in de koelkast.
  7. Mix de 100 gram (d)roompoeder en de 150 milliliter water tot een stevige room.

Het opbouwen van de frambozen trifle:

  1. Doe de room in een spuitzak.
  2. Doe in een andere spuitzak de frambozensaus.
  3. Knip van beide spuitzakken het puntje af.
  4. Snijd 6 plakjes van de cake af.
  5. Snijd uit elk plakje cake een vierkantje dat precies in het glaasje past.
  6. Leg op de bodem van de cups zo’n vierkant cakeje.
  7. Spuit een dun laagje room op de cakejes in de cups.
  8. Spuit hier een dun laagje frambozensaus over heen.
  9. Leg hier weer een plakje cake overheen.
  10. Herhaal de stappen van de room en de frambozensaus.
  11. Klop de slagroom, vanillesuiker en een ½ eetlepel suiker stijf.
  12. Bevestig het spuitmondje aan een schone spuitzak.
  13. Doe de opgeklopte slagroom in de spuitzak.
  14. Spuit hiermee een klein toefje bovenop de frambozensaus en in het midden van het glaasje. Tip! Snijd een mango in kleine stukjes en top hiermee de trifle af.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de frambozen trifle het beste bewaren?

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar het kan altijd voorkomen dat er wat trifle overblijft. Of heb je een leuk diner op de planning staan en wil je deze lekkernij alvast van tevoren maken? Dan vind je het vast fijn om te lezen dat je dit dessert kunt bewaren. Na het maken van deze lekkernij is die het lekkerste om zo snel mogelijk op te eten, maar je kunt de trifle ook prima ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren.

Deel jouw frambozen trifle met ons!

Heb jij met ons recept zelf deze heerlijke frambozen trifle gemaakt? Dan vinden wij het heel erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany