• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vaderdag schnitte recept

Wil jij nog wat lekkers maken voor Vaderdag, maar weet je niet zo goed wat? Dan is deze Vaderdag schnitte een goede optie om te gaan maken. Dit gebak is erg lekker gevuld met kersen taartvulling en in de botercrème zit een vleugje cacao. Door deze vulling is deze biscuit lekker zoet, maar ook nog wel een beetje fris. De blauwe kleuren en de leuke stropdas maken deze taart een perfect Vaderdag gebak. Lees snel verder voor ons Vaderdag schnitte recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 10 personen
Wil jij nog wat lekkers maken voor Vaderdag, maar weet je niet zo goed wat? Dan is deze Vaderdag schnitte een goede optie om te gaan maken. Dit gebak is erg lekker gevuld met kersen taartvulling en in de botercrème zit een vleugje cacao. Door deze vulling is deze biscuit lekker zoet, maar ook nog wel een beetje fris. De blauwe kleuren en de leuke stropdas maken deze taart een perfect Vaderdag gebak. Lees snel verder voor ons Vaderdag schnitte recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Taartpan PME vierkant 7,5cm hoog 20x20cm;
  • 165 gram BrandNewCake Biscuit-mix;
  • 150 gram BrandNewCake Botercrème-mix;
  • BrandNewCake Bakspray;
  • PME Paletmes/Glaceermes Doorgezet 11cm;
  • BrandNewCake Spuitmondje 4B;
  • BrandNewCake Rolfondant Blauw 80 gram;
  • Cacaopoeder Biologisch (Fair Trade);
  • BrandNewCake CMC Tylose Poeder;
  • BrandNewCake Fondant Wit 40 gram;
  • Taartzaag;
  • Rolstok;
  • Spuitzak;
  • Reliëfmat Ruitjes S;
  • BrandNewCake Sprinkles Sparkle of Blue 80 gram;
  • Taartkarton Rechthoek Goud/Zwart 20x30cm;
  • Molen de Hoop Vlaai en Taartfruit Kersen 500 gram.

Overige benodigdheden:

  • 2,5 eieren, maat M;
  • 167 milliliter water;
  • 225 gram ongezouten roomboter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
PME Rolstok kunststof 15 cm
€ 4,49
+
BrandNewCake CMC Tylose poeder 175gr.
€ 8,99
+
BrandNewCake Sprinkles Sparkle of Blue 80gr.
€ 3,99
+
Taartpan PME Vierkant 20x20x7,5cm
€ 16,29
+
BrandNewCake Rolfondant Wit 250gr.
€ 2,59
+
Callebaut Cacaopoeder Légère Brown 750gr
€ 27,80
+
PME Paletmes / Glaceermes doorgezet 11 cm
€ 5,09
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Rolfondant Blauw 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 35cm 10 stuks
€ 2,99
+
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
Silikomart Siliconen Reliëfmat Martelassè 250x185mm
€ 17,99
+
Molen de Hoop Vlaai en Taartfruit Kersen 500 gr.
€ 6,29
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #4B
€ 1,98

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Taartkarton Rechthoek Goud/Zwart 20x30cm per stuk
€ 0,69

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
  • 1 x € 0,69
    Totaal: € 0,69
  • 10 x € 0,62
    Totaal: € 6,17
    11% korting
  • 25 x € 0,58
    Totaal: € 14,52
    16% korting
  • 50 x € 0,56
    Totaal: € 27,83
    19% korting
  • 100 x € 0,48
    Totaal: € 48,40
    30% korting

Recept

Het maken van het biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius (heteluchtoven).
  2. Vet het bakblik in met de bakspray.
  3. Mix 165 gram Biscuit-mix, 2,5 eieren en 17 milliliter water in 7 tot 8 minuten op een hoge stand door elkaar heen.
  4. Mix het daarna nog 2 tot 3 minuten op een lage snelheid.
  5. Vul de bakvorm met het beslag.
  6. Bak de biscuit in 30 tot 35 minuten gaar.
  7. Doe de bakvorm op de kop, zodat de biscuit eruit komt.
  8. Laat het kapsel op een rooster volledig afkoelen.
  9. Snijd het biscuit 1 keer door de helft.

Het maken van de botercrème:

  1. Mix 150 gram Botercrème-mix en 150 milliliter water goed door elkaar heen.
  2. Laat het mengsel minimaal een half uur opstijven.
  3. Klop de 225 gram ongezouten roomboter in ongeveer 3 minuten zalvig.
  4. Voeg het mengsel van de Botercrème-mix in delen toe aan de boter. Tip! Mix elke keer goed door, voordat je het volgende deel toevoegt.
  5. Voeg 1,5 eetlepel cacaopoeder toe.
  6. Mix het geheel goed door tot het een gladde crème is.

Het vullen en afsmeren:

  1. Zaag de 2 biscuits nog een keer horizontaal doormidden met de taartzaag.
    Tip!
    Je hebt nu 4 lagen biscuit.
  2. Doe op de onderste laag een deel van de Vlaai en Taartfruit Kersen.
  3. Smeer op de middelste laag chocolade botercrème.
  4. Doe op de bovenste laag nog een ander deel van de Vlaai en Taartfruit Kersen.
  5. Smeer de bovenkant en zijkanten in met botercrème.
  6. Plaats de schnitte op het taartkarton.
  7. Koel de schnitte 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
  8. Smeer nu een dikkere laag botercrème op de schnitte.
  9. Schraap met een paletmes de botercrème dat te veel is er vanaf.
  10. Duw de sprinkles tegen de zijkanten van de schnitte aan.

Het opspuiten en versieren van de Vaderdag schnitte:

  1. Vul een spuitzak met spuitmondje 4B met botercrème.
  2. Spuit hiermee strepen in de lengte van de Vaderdag schnitte.
  3. Rol de blauwe fondant uit.
  4. Leg de reliëfmat op de fondant en rol 1 keer met de rolstok eroverheen.
  5. Snijd de vorm van een stropdas uit het blauwe fondant.
    Tip! Onze stropdas was 18 cm lang, op het breedste punt 7 cm en bovenaan 3 cm.
  6. Snijd nog een stuk fondant van 9x6 centimeter.
  7. Vouw alle zijkanten naar binnen toe om de strop te maken.
  8. Kneed een halve theelepel tylose door de witte fondant heen.
  9. Rol de fondant tot een dikte van 3 millimeter.
  10. Snijd een strook van 3,5 centimeter met een bovenkant van 16 centimeter en een onderkant van 12 centimeter.
  11. Zet de strook rechtop, dit is de kraag.
  12. Plaats de fondant decoraties op de schnitte.
De Vaderdag schnitte is klaar om geserveerd te worden!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Vaderdag schnitte met ons!

Heb jij zelf met ons recept een lekkere Vaderdag schnitte gebakken? Dan vinden wij het heel erg leuk om te zien hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien, door een foto van de biscuit te maken en deze te delen op jouw sociale media. Als je ons in het bericht of story tagt met @baktotaal, kunnen we de foto zien.
Flag of Germany