• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Harry Potter taart recept

Ken je iemand die helemaal gek is op Harry Potter? Dan is het natuurlijk heel erg leuk om diegene te verrassen met een toffe Harry Potter taart. In onderstaand recept laten we stap voor stap zien hoe je zelf dit gave boek kunt maken. Het gebak is super leuk om te serveren als traktatie op een verjaardag, maar de Harry Potter taart doet het ook erg goed als lekkernij bij het kijken van 1 van de Harry Potter films. Het is wel handig om te weten dat de decoraties minimaal een dag van tevoren gemaakt moeten worden. Lees snel verder voor ons Harry Potter taart recept en ga lekker aan de slag!
± 4 uur bereidingstijd ± 24 uur wachttijd 10 personen 5/5 (3 waarderingen)
Ken je iemand die helemaal gek is op Harry Potter? Dan is het natuurlijk heel erg leuk om diegene te verrassen met een toffe Harry Potter taart. In onderstaand recept laten we stap voor stap zien hoe je zelf dit gave boek kunt maken. Het gebak is super leuk om te serveren als traktatie op een verjaardag, maar de Harry Potter taart doet het ook erg goed als lekkernij bij het kijken van 1 van de Harry Potter films. Het is wel handig om te weten dat de decoraties minimaal een dag van tevoren gemaakt moeten worden. Lees snel verder voor ons Harry Potter taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 100 gram BrandNewCake Botercrème-mix;
  • 375 gram BrandNewCake Rolfondant Rood;
  • 150 gram BrandNewCake Rolfondant Bruin;
  • 200 gram BrandNewCake Rolfondant Wit;
  • 60 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen;
  • RD Kleurpoeder Black Magic;
  • BrandNewCake Decoratie Dust Glinster Goud;
  • BrandNewCake Uitrolpoeder;
  • Decor Twist Sugar Gun met 20 Schijven schijfje 18;
  • Bakspray;
  • Wilton Bakvorm Rechthoek 33x22,8x5cm;
  • Rolstok;
  • PME Brush & Penselen set/5;
  • BrandNewCake CMC Tylose poeder;
  • BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje;
  • 2 stuks PME lollystokjes 11,5cm;
  • Taartkarton Rechthoek Goud/Zwart 20x30cm;
  • Crisco;
  • Katy Sue Mold Decoratie Hoeken;
  • Sugarcraft knife PME (scalpel);
  • Patidess smaakstof aardbei;
  • Patidess smaakstof citroen;
  • PME Smoother rechthoek;
  • Paletmes;
  • Modelling tools PME, Cutting Wheels.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 180 milliliter water;
  • 30 milliliter melk;
  • 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Decortwist Sugar Gun met 20 Schijven
€ 22,49
+
PME Rolstok kunststof 15 cm
€ 4,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Modelling tools PME, Cutting Wheels
€ 4,79
+
RD Kleurpoeder Black Magic 2 gram
€ 3,29
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
€ 2,59
+
BrandNewCake Decoratie Dust Glinster Goud 20g
€ 11,29
+
PME Brush & Penselen set/5
€ 6,99
+
BrandNewCake Rolfondant Wit 250gr.
€ 2,59
+
PME lollystokjes 11,5cm 50 stuks
€ 2,29
+
PME Smoother rechthoek
€ 5,99
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
Crisco shortening 453 gr.
€ 9,98
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Rolfondant Bruin 250gr.
€ 2,59
+
Katy Sue Mold Decoratie Hoeken
€ 15,69
+
BrandNewCake Chocolade Biscuit-mix 500g
€ 4,99
+
BrandNewCake Uitrolpoeder 225gr.
€ 3,29
+
Patidess Smaakpasta Citroen 100g
€ 4,69

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patidess Smaakpasta Aardbei Zoet 120g
€ 5,59
+
Tylose poeder PME 55 gram
€ 3,39
+
Sugarcraft knife PME (scalpel)
€ 7,49
+
BrandNewCake Rolfondant Rood 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Paletmes / Glaceermes 25cm
€ 8,49
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Taartkarton Rechthoek Goud/Zwart 20x30cm per stuk
€ 0,69

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
  • 1 x € 0,69
    Totaal: € 0,69
  • 10 x € 0,62
    Totaal: € 6,17
    11% korting
  • 25 x € 0,58
    Totaal: € 14,52
    16% korting
  • 50 x € 0,56
    Totaal: € 27,83
    19% korting
  • 100 x € 0,48
    Totaal: € 48,40
    30% korting
BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje 63g
€ 3,79
+

Recept

Het maken van de decoraties 1 dag van tevoren:

Het maken van het Snitch:

  1. Meng 60 gram bruine fondant met een halve theelepel tylose poeder.
  2. Rol van 30 gram bruine fondant een mooi balletje en laat deze drogen.
  3. Buig 2 lollystokjes voorzichtig in een gebogen vorm.
  4. Steek de lollystokjes circa 1,5 centimeter in de bal om alvast de gaatjes te maken.
  5. Haal de stokjes uit de bal.
  6. Maak een bolletje bruin fondant van 15 gram en rol deze langwerpig uit.
  7. Leg het gebogen stokje erop en laat deze aan de onderkant 1,5 centimeter en aan de bovenkant 1 centimeter uitsteken.
  8. Snijd een blad/veervorm om het stokje heen.
  9. Smeer wat lijm op 1 helft en vouw het blad dubbel met het stokje erin.
  10. Herhaal stap 5 t/m 8.
  11. Maak met een scherpe tool streepjes op het stuk waar de fondant dubbel zit.
  12. Laat deze 2 vleugels hard worden.
  13. Maak met de decor twist en schijf nummer 18 dunne slierten van bruine fondant (zonder tylose).
  14. Plak deze sliertjes op de bal.
  15. Smeer op de onderdelen een dun laagje crisco.
  16. Doe wat goudpoeder op een penseel.
  17. Kleur hiermee de onderdelen goud.
  18. Laat het geheel 1 dag uitharden.
  19. Zet vervolgens met een beetje lijm de vleugels in de bal.

Het maken van de toverstok:

  1. Meng 70 gram bruine fondant met een halve theelepel tylose.
  2. Rol een stok van ongeveer 28 centimeter lang.
    Tip! Deze moet dik aan het begin zijn en een puntig uiteinde hebben
  3. Kerf met een scherpe tool 2 randen onderaan de stok.
  4. Kerf in die 2 onderste stukken duidelijke nerven, door meerdere keren over dezelfde strepen te gaan.
  5. Maak wat minder duidelijke strepen op het grootste gedeelte van de stok.
  6. Laat de stok hard worden.
    Tip! De punt kun je op het steeltje van een theelepel laten drogen, zodat de stok echt recht blijft.
  7. Geef de stok bruine accenten met bruine kleurpoeder.
  8. Breng met een dun penseeltje de zwarte kleurpoeder in de diepste groeven aan.

Het maken van de gouden details op het boek:

  1. Kies welke mold je wilt gebruiken voor de hoeken van het boek.
  2. Vul de opening van de mal met bruin fondant.
    Tip! Zorg ervoor dat de bovenkant mooi glad is.
  3. Duw de fondant uit de mold en laat deze een uurtje liggen.
    Tip! Maak in totaal 4 vormen.
  4. Breng met de penseel op elk vormpje een dun laagje crisco aan.
  5. Kleur de vormpjes met de goudpoeder goud.

Het maken van het Harry Potter logo:

  1. Print het Harry Potter logo 2 keer uit op papier (+- 8 x 9 centimeter).
  2. Knip 1 logo uit.
  3. Rol de bruine fondant uit tot 1,5 millimeter dikte.
  4. Strooi wat uitrolpoeder op de fondant en leg het logo erop.
  5. Snijd met het scherpe mesje om het logo heen.
  6. Haal het papier eraf en leg de fondant op het tweede uitgeprinte logo.
  7. Wrijf de uitrolpoeder van het logo af.
  8. Smeer met de penseel wat crisco over de letters en de zijkant.
  9. Kleur de letters met goudpoeder goud.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop 100 gram Botercrème-mix met 100 milliliter water stijf.
  2. Laat het botercrème mengsel minimaal 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop 150 gram roomboter in circa 5 minuten zalvig.
  4. Voeg het mengsel in gedeeltes aan de boter toe.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende gedeelte toevoegt.
  5. Voeg 1 theelepel smaakstof toe.
  6. Mix het geheel door tot een gladde botercrème.

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten op hoge snelheid 200 gram Biscuit-mix, 3 eieren en 20 milliliter water door elkaar heen.
  3. Mix het beslag nog 2 minuten op lage snelheid door.
  4. Spray de bakvorm in met bakspray.
  5. Verdeel het beslag over de rechthoekige bakvorm.
  6. Bak de biscuit in 30 à 35 minuten gaar.
  7. Laat de biscuit na het bakken volledig afkoelen op een rooster.

Het maken van de crème chantilly:

  1. Doe 60 gram Crème Chantilly-mix, 30 milliliter water en 30 milliliter melk in een kom.
  2. Mix de ingrediënten in 2 minuten op hoge snelheid door elkaar heen tot een stevige crème.
  3. Meng een halve theelepel aardbeien smaakstof door de crème heen.

Het maken van de Harry Potter taart:

  1. Snijd de biscuit horizontaal doormidden.
  2. Smeer op de ene helft crème chantilly.
  3. Smeer op de andere helft jam en leg de delen bovenop elkaar.
  4. Smeer de bovenkant en zijkanten af met botercrème.
  5. Rol 200 gram witte fondant uit in de maat: 54 centimeter lang x de hoogte van de taart.
  6. Leg de witte fondant tegen 3 zijkanten van de taart aan.
    Tip! Houd 1 lange kant vrij.
  7. Duw de witte fondant goed aan met de smoother.
  8. Maak voor de bladzijdes met de cutting wheel horizontale strepen in het boek.
  9. Leg een rolletje rode fondant op de lange zijde waar de rug van het boek komt.
    Tip! Deze moet +- 8 millimeter dikte.
  10. Rol de rode fondant uit in de maat: 22,5 centimeter hoog x 16 centimeter + hoogte taart breed.
  11. Leg de rode fondant op de bovenkant en de kale zijkant van de taart.
    Tip! Laat aan de bovenkant van de witte zijden een paar millimeter uitsteken.
  12. Leg met de rode fondant een rand van 1 centimeter onder langs de witte pagina’s.
  13. Snijd met de cutting wheel de rode fondant bij, zodat het de kaft van het boek lijkt.
  14. Maak met de cutting wheel een groef naast het dikkere stuk.
    Tip! Ga een paar keer door de groef, zodat deze dieper wordt.
  15. Doe een beetje bruine kleurpoeder aan de penseel.
    Tip! Ga met de penseel eerst even over een keukenrol papiertje heen om het overtollige poeder eraf te halen.
  16. Maak het ‘boek’ ouder door met de kleurpoeder over het boek heen te gaan.
  17. Plak vervolgens met eetbare lijm de decoraties op de Harry Potter taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Wil je de stappen van het recept bekijken in een video? Bekijk dan de video hier!

Deel jouw Harry Potter taart met ons!

Heb jij met dit recept een Harry Potter taart gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door het gebak te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany