• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vossentaart recept

Wat ziet deze vossentaart er schattig uit! Dit gebak is dan ook super leuk om te serveren op een verjaardag of een ander feestje. Je ziet vaak dat taarten worden gemaakt van biscuit, maar dit keer hebben wij een lekkere kaneelcake als basis gebruikt. Dat vinden wij namelijk, net als de vos, helemaal bij het najaar passen. Zodoende krijg je een heerlijke herfstige taart die er ook nog eens onwijs leuk uitziet. Uiteraard kun je de taart altijd nog lekkerder maken door een vulling toe te voegen. Wij hebben het gebak gevuld met een appel-rozijn vulling van Aarts, wat echt verrukkelijk is in combinatie met de kaneelcake. Een herfstige taart dus die eigenlijk het hele jaar door wel lekker is. Lees snel verder voor ons vossentaart recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd 16 personen
Wat ziet deze vossentaart er schattig uit! Dit gebak is dan ook super leuk om te serveren op een verjaardag of een ander feestje. Je ziet vaak dat taarten worden gemaakt van biscuit, maar dit keer hebben wij een lekkere kaneelcake als basis gebruikt. Dat vinden wij namelijk, net als de vos, helemaal bij het najaar passen. Zodoende krijg je een heerlijke herfstige taart die er ook nog eens onwijs leuk uitziet. Uiteraard kun je de taart altijd nog lekkerder maken door een vulling toe te voegen. Wij hebben het gebak gevuld met een appel-rozijn vulling van Aarts, wat echt verrukkelijk is in combinatie met de kaneelcake. Een herfstige taart dus die eigenlijk het hele jaar door wel lekker is. Lees snel verder voor ons vossentaart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram Molen de Hoop Kaneelcakemix;
  • 290 milliliter Aarts Fruitvulling Appel/Rozijn;
  • Taartpan PME rond Ø20 x 10 cm;
  • 250 gram BrandNewCake Crème Chantilly-mix;
  • Brand New Cake Taartzaag;
  • Bakspray;
  • Paletmes;
  • 4 spuitzakken;
  • BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #22;
  • BrandNewCake Spuitmondje Glad #6;
  • BrandNewCake Spuitmondje Glad #12;
  • BrandNewCake Spuitmondje Glad #8;
  • BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #32;
  • BrandNewCake Spuitmondje Gesloten Ster #31;
  • 4x BrandNewCake Spuitmondjes Adapter Klein;
  • BrandNewCake Elastieken Spuitzak Binders 4st;
  • Schilmes Victorinox gekarteld 8cm;
  • RD Kleurstof Progel Black;
  • RD Kleurstof Progel Orange;
  • RD Kleurstof Progel Red;
  • 10 gram Mattisson Cacaopoeder Biologisch.

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren, maat M;
  • 220 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 125 milliliter melk;
  • 125 milliliter water;
  • A4 papier;
  • Pen;
  • Schaar.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Kaneelcakemix 400gr
€ 4,89
+
Aarts Fruitvulling Appel/Rozijn 580ml
€ 3,29
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 400g
€ 5,98
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
€ 7,49
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
PME Paletmes / Glaceermes 10,5 cm
€ 4,59
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #22
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #6
€ 1,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #12
€ 1,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #8
€ 1,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #32
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Gesloten Ster #31
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondjes Adapter Klein
€ 1,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Elastieken Spuitzak Binders 12st
€ 3,59
+
Schilmes Victorinox gekarteld 8cm
€ 8,29
+
RD Kleurstof ProGel Black 25 gram
€ 4,19
+
RD Kleurstof ProGel Orange 25 gram
€ 4,19
+
RD Kleurstof ProGel Red 25 gram
€ 4,19
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+

Recept

Het bakken van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven).
  2. Doe de eieren, boter en Kaneelcakemix in een kom.
  3. Klop de ingrediënten 4 minuten op lage snelheid door elkaar heen tot een glad beslag.
  4. Spray de taartpan in met bakspray.
  5. Verdeel het beslag over de taartpan.
  6. Bak de kaneelcake in 55 tot 60 minuten gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de cake. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.
  7. Laat de cake vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

Het maken van de crème chantilly:

  1. Klop in 2 minuten de Crème Chantilly-mix, de melk en het water tot een stevige crème.
  2. Verdeel de crème over 5 bakken.
    Tip! 1 bak van 200 gram, 2 bakken van 100 gram, 1 bak van 60 gram en 1 bak van 40 gram.
    Tip! De bak met 200 gram crème laat je wit.
  3. Kleur 100 gram crème oranje en 100 gram crème rood oranje.
  4. Kleur 60 gram crème rood-oranje en meng er wat cacaopoeder doorheen.
  5. Maak de 40 gram crème zwart met de zwarte kleurstof gel en voeg wat cacaopoeder aan deze crème toe.
    Tip! Als je dit doet, krijg je een mooie zwarte crème.
  6. Bevestig de adapters aan de spuitzakken.
  7. Doe de gekleurde crèmes in de spuitzakken.

Het maken van het template:

  1. Teken op een wit vel papier een cirkel om je bakblik heen.
  2. Vouw de cirkel dubbel en knip ‘m uit.
  3. Teken onderaan met het bakblik een ronde lijn.
    Tip! Doe dit waar je de cake gaat snijden.
  4. Knip dit eraf.
  5. Teken nog een lijn met het bakblik, waar de oranje witte rand komt.

Het vullen van de taart:

  1. Leg de cake met de bolle kant naar beneden toe.
    Tip! Als het een hele bolle cake is, kun je het bolle gedeelte er het beste even afsnijden.
  2. Leg de template op de cake en snijd de 2 ovalen eraf.
  3. Snijd 2 centimeter cake van het neusje af.
  4. Snijd de taart in 2 lagen met de taartzaag.
  5. Leg de onderste laag met wat crème vast op het cakeboard met het neusje helemaal op de rand.
  6. Smeer de appelvulling op de onderste cakelaag.
  7. Leg de tweede cakelaag erop.
  8. Snijd de oren op maat.
  9. ’Plak’ deze met wat crème vast op het cakeboard en aan de kop.

Het afsmeren van de taart:

  1. Smeer de hele taart in met een dunne laag crème chantilly.
  2. Smeer een iets dikkere laag op de plekken waar de taart wit blijft.
  3. Verdeel eventueel een dun laagje oranje crème op de plek waar de taart oranje wordt.

Het opspuiten van de taart:

  1. Pak de spuitzakken met de oranje tinten erbij.
  2. Bevestig de spuitmondjes 22, 31 en 32 aan de spuitzakken.
    Tip! Wissel de spuitmondjes soms ook om met spuitmondje 8.
  3. Spuit rozetjes, toefjes en stipjes op het oranje vlak, totdat het hele vlak gevuld is.
  4. Bevestig spuitmondje 6 aan de spuitzak met de zwarte crème.
  5. Spuit hiermee de oogjes en de wimpers van de vos.
  6. Wissel spuitmondje 6 voor spuitmondje 12.
  7. Spuit hiermee de neus van de vos.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw vossentaart met ons!

Heb jij met ons recept een mooie vostaart gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het gebak te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany