• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bumba taart recept

Bumba en zijn vriendjes laten al decennialang menig jonge kinderhartjes kloppen. Is er binnenkort een kleintje jarig dat dol is op Bumba? Dan is het natuurlijk een geweldig idee om voor hem of haar een heuse Bumba taart te maken. Hoewel de handelingen voor onze versie van de Bumba taart niet heel erg lastig zijn, is het wel even een werkje om de taart te maken. Uiteraard maakt het prachtige eindresultaat dat meer dan goed. Ben je benieuwd naar hoe je zelf zo’n fantastisch spektakelstuk kunt maken? Lees dan snel verder voor ons Bumba taart recept en ga lekker aan de slag!
± 3.5 uur bereidingstijd 27 personen
Bumba en zijn vriendjes laten al decennialang menig jonge kinderhartjes kloppen. Is er binnenkort een kleintje jarig dat dol is op Bumba? Dan is het natuurlijk een geweldig idee om voor hem of haar een heuse Bumba taart te maken. Hoewel de handelingen voor onze versie van de Bumba taart niet heel erg lastig zijn, is het wel even een werkje om de taart te maken. Uiteraard maakt het prachtige eindresultaat dat meer dan goed. Ben je benieuwd naar hoe je zelf zo’n fantastisch spektakelstuk kunt maken? Lees dan snel verder voor ons Bumba taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 600 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • Taartpan PME rond Ø15 x 10 cm;
  • Taartpan PME rond Ø20 x 10 cm;
  • PME Ball Pan Ø10x5cm;
  • 300 gram BrandNewCake Botercrème-mix;
  • Optioneel: een smaakaroma in een smaak naar keuze;
  • Taartzaag;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • 250 gram Renshaw Rolfondant Atlantisch Blauw;
  • 500 gram Renshaw Rolfondant Geel;
  • 250 gram Renshaw Rolfondant Pastel Groen;
  • 250 gram Renshaw Rolfondant Wit;
  • 250 gram Renshaw Rolfondant Rood;
  • 250 gram Renshaw Rolfondant Zwart;
  • Cakeboard Wit Rond Extra Stevig Ø20cm;
  • Martellato Uitrolmat met Maatindeling 60x58cm;
  • BrandNewCake Rolstok kunststof 50cm / Ø4cm;
  • Paletmes;
  • BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje 63g;
  • 3x Taartkarton Goud/Wit Ø14cm;
  • PME Easy Cut Dowels pak á 4 stuks 30cm;
  • PME Plunger Cutter Rond set/3;
  • Sugarcraft knife PME (scalpel);
  • PME Uitstekerset Ster set/3;
  • BrandNewCake Uitstekers Rond Glad 12-delig, wij gebruikten de 2,5 en 3 centimeter.

Overige benodigdheden:

  • 9 eieren, maat M;
  • 360 milliliter water;
  • 450 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 1kg
€ 6,99
+
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
PME Ball Pan Ø10x5cm
€ 4,59
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
€ 7,49
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Renshaw Rolfondant Atlantisch Blauw 250g
€ 3,79
+
Renshaw Rolfondant Geel 250g
€ 3,49
+
Renshaw Rolfondant Pastel Groen 250g
€ 3,49
+
Renshaw Rolfondant Wit 250g
€ 3,49
+
Renshaw Rolfondant Rood 250g
€ 3,49
+
Renshaw Rolfondant Zwart 250g
€ 3,49
+
Cakeboard Wit Rond Extra Stevig Ø20cm
€ 2,29
+
  • 1 x € 2,29
    Totaal: € 2,29
  • 5 x € 2,18
    Totaal: € 10,89
    5% korting
  • 10 x € 2,06
    Totaal: € 20,57
    10% korting
Martellato Uitrolmat met Maatindeling 60x58cm
€ 16,29
+
BrandNewCake Rolstok kunststof 50cm / Ø4cm
€ 19,99
+
Wilton Paletmes / Glaceermes 15 cm
€ 7,89
+
BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje 63g
€ 3,79
+
Taartkarton Goud/Wit Ø14cm per stuk
€ 0,16
+
  • 1 x € 0,16
    Totaal: € 0,16
  • 10 x € 0,15
    Totaal: € 1,45
    8% korting
  • 25 x € 0,13
    Totaal: € 3,33
    15% korting
  • 50 x € 0,12
    Totaal: € 6,05
    23% korting
  • 100 x € 0,11
    Totaal: € 10,89
    31% korting
PME Easy Cut Dowels pak á 4 stuks 30cm.
€ 3,39
+
PME Plunger Cutter Rond set/3
€ 5,99
+
Sugarcraft knife PME (scalpel)
€ 7,49
+
PME Uitstekerset Ster set/3
€ 4,30
+
BrandNewCake Uitstekers Rond Glad 12-delig
€ 13,99
+

Recept

Het maken van de biscuits voor de Bumbataart:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten op hoge snelheid de Biscuit-mix, eieren en 60 milliliter water door elkaar heen.
  3. Mix het beslag nog 3 minuten op lage snelheid door.
  4. Spray de taartpannen in met de bakspray.
  5. Giet het beslag in de 3 taartpannen.
    Tip! Doe 120 gram biscuit in de ball pan, 360 gram in de 15 centimeter taartpan en het overige beslag in de 20 centimeter taartpan.
  6. Bak de biscuits in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de biscuits volledig afkoelen op een rooster.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop de botercrème-mix met 300 milliliter water op.
  2. Laat het mengsel 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de roomboter zalvig.
  4. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes aan de boter toe.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende deel toevoegt.
  5. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  6. Meng eventueel een smaakaroma door de botercrème heen.

Het vullen en afsmeren van de Bumba taart:

  1. Zaag een biscuit met de taartzaag door in 3 gelijke delen.
  2. Smeer wat botercrème op de onderste laag.
  3. Leg de tweede biscuit laag erop en smeer hier ook wat botercrème op.
  4. Leg de laatste biscuit laag op de stapel en druk de lagen taart even goed aan.
    Tip! Het is ook een goed idee om een laagje jam tussen de biscuits te doen.
  5. Smeer de overige botercrème over de bovenkant en de zijkanten van de taart.
  6. Strijk de botercrème glad met een paletmes.
  7. Herhaal bovenstaande stappen met alle biscuits.
  8. Plaats de taarten op een taartkarton en zet ze even in de koelkast.

Het maken van de onderste taartlaag:

  1. Rol de gele fondant dun uit.
  2. Bekleed de taart van 20 centimeter met de gele fondant.
  3. Zet deze taart op het witte stevige cakeboard.
  4. Steek 4 dowels in de taart en knip deze op de hoogte van de taart allemaal even lang af.

Het maken van de middelste taartlaag:

  1. Rol uit de blauwe fondant een lap van 47 bij 10 centimeter.
  2. Plaats deze lap fondant om de taart van 15 centimeter.
    Tip! Je bekleed dus niet de bovenkant van de taart met de blauwe fondant.
  3. Snijd de boven- en onderkant recht af.
  4. Kneed 10 gram gele fondant door de witte fondant heen, zodat je lichtgele fondant krijgt.
  5. Rol uit de lichtgele fondant een plak van 15 centimeter.
  6. Leg deze plak op de bovenkant van de blauwe taart.
  7. Zet de blauwe taart op een taartkartonnetje en zet hem bovenop de andere taart.
  8. Rol de rode fondant uit en snijd hier 2 stroken van 2 centimeter hoog uit.
  9. Plak de rode stroken langs de onderkant en de bovenkant van de blauwe taart.
  10. Snijd nu uit de rode fondant dunne strookjes van 0,5 bij 8 centimeter.
  11. Plak deze strookjes in schuine lijnen op de blauwe taart.
  12. Steek met de plunger cutter stippen uit de rode, groene en blauwe fondant.
  13. Decoreer de 2 taarten met de stippen, zoals op de foto.

Het maken van de laatste taartlaag:

  1. Meng 10 gram rode fondant door de lichtgele fondant heen.
    Tip! Deze fondant moet een mooie huidskleur krijgen.
  2. Steek in de tormmeltaart 1 dowel en knip deze op de hoogte van de taart af.
  3. Bekleed het bolle taartje met de huidskleurige fondant.
  4. Zet het taartje op het taartkarton en knip het karton af, zodat je het niet meer ziet.
  5. Plaats dit taartje op de trommeltaart.

Het maken van Bumba:

  1. Draai 2 balletjes van 24 gram huidskleurig fondant.
  2. Druk met een vinger een kuiltje in elk balletje.
    Tip! Dit worden de oren van Bumba.
  3. Draai van 30 gram huidskleurig fondant 2 balletjes.
    Tip! Dit worden de handjes van Bumba.
  4. Knip met een schaar de duim van Bumba en kerf met een mesje de andere vingers erin.
  5. Draai van 15 gram rode fondant de neus.
  6. Rol de zwarte fondant uit tot een dikte van 3,2 centimeter.
  7. Steek met de ster uitsteker een ster uit de zwarte fondant.
  8. Rol 1 keer met de rolstok over de ster heen.
  9. Knip 5 centimeter in het ronde taartkarton.
  10. Vouw een hoedje en zet deze vast met 2 nietjes.
  11. Rol de gele fondant uit.
  12. Bekleed het hoedje met de gele fondant.
    Tip! Zorg ervoor dat de naad van de fondant aan de achterkant van het hoedje zit.
  13. Zet het hoedje op het bolle taartje.
  14. Rol de rode fondant uit en steek met de 2,5 en 3 centimeter uitsteker 2 rondjes uit de fondant.
  15. Plak de 2 rode stippen en de zwarte ster op het hoedje.
  16. Bevestig de handen, oren en neus aan Bumba vast.
  17. Maak van de zwarte fondant de ogen en de wenkbrauwen en plak dit op Bumba. En je Bumba taart is klaar om geserveerd te worden!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere verjaardag recepten!

Deze Bumba taart kun je natuurlijk perfect voor een verjaardag maken. Wist je trouwens al dat wij een heleboel recepten op onze blog hebben verzameld waarmee je heel goed allerlei verschillende lekkernijen kunt maken voor verjaardagen? Van een gave Pokémon taart tot aan heerlijke verjaardagskoekjes. Of wat dacht je van een brownie stack? Dat is weer eens wat anders dan taart, koeken en soezen. Uiteraard hebben we nog veel meer recepten op ons blog staan, waarmee je lekkernijen voor een verjaardag kunt maken. Al onze verjaardagsrecepten vind je hier!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte Bumba taart zien!

Ben jij van plan om met ons recept een schattige Bumba taart te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany