• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Fondanttaart recept

Ben of ken jij iemand die binnenkort jarig is? Verras diegene dan met een mooie taart! Wij hebben deze keer een onwijs toffe marble verjaardagstaart gemaakt met fondant. Op een verjaardag hoort natuurlijk taart, maar uiteraard kun je deze taart ook perfect gebruiken voor een andere gelegenheid. Lees snel verder voor ons fondant taart recept en ga lekker aan de slag!
± 3 uur bereidingstijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
Ben of ken jij iemand die binnenkort jarig is? Verras diegene dan met een mooie taart! Wij hebben deze keer een onwijs toffe marble verjaardagstaart gemaakt met fondant. Op een verjaardag hoort natuurlijk taart, maar uiteraard kun je deze taart ook perfect gebruiken voor een andere gelegenheid. Lees snel verder voor ons fondant taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • Taartpan PME rond Ø20 x 10cm;
  • 165 gram BrandNewCake Botercrème mix;
  • Brand New Cake fondant wit 500 gram;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel Super Geel 35 gram;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel Azuur Blauw 35 gram;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel Blauw 35 gram;
  • Martellato Uitrolmat met Maatindeling 60 x 58 cm;
  • Brand New Cake Rolstok kunststof 50cm / Ø4cm;
  • Brand New Cake Eetbare Lijm met Kwastje 63 gram;
  • PME Uitstekerset Ster set/3;
  • RD Metallic Food Paint Gold 25 milliliter;
  • Modelling tools PME, Cutting Wheels;
  • Sweet Stamp Classic Letters & Cijfers Set;
  • Sweet Stamp Pickup Pad Groot;
  • Lemon Curd Biologisch 100 gram;
  • Penseel bijvoorbeeld uit: PME Brush & Penselen set/5;
  • Cakeboard Zilver Rond 22cm;
  • Paletmes;
  • Spuitzak;
  • Taartzaag;
  • Bakspray;
  • Optioneel: een smaakaroma in een smaak naar keuze.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 185 gram water;
  • 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Rolfondant Wit 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Super Geel 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Azuur Blauw 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Blauw 35gr
€ 3,29
+
Martellato Uitrolmat met Maatindeling 60x58cm
€ 16,29
+
BrandNewCake Rolstok kunststof 50cm / Ø4cm
€ 19,99
+
BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje 63g
€ 3,79
+
PME Uitstekerset Ster set/3
€ 4,30
+
RD Metallic Food Paint Gold 25ml
€ 6,99
+
Modelling tools PME, Cutting Wheels
€ 4,79
+
Sweet Stamp Classic Letters & Cijfers Set
€ 46,79
+
Sweet Stamp Pickup Pad Groot
€ 14,08
+
Lemon Curd Biologisch 270g
€ 6,09
+
PME Brush & Penselen set/5
€ 6,99
+
Cakeboard Zilver Rond Ø22cm
€ 1,79
+
  • 1 x € 1,79
    Totaal: € 1,79
  • 5 x € 1,71
    Totaal: € 8,53
    5% korting
  • 10 x € 1,61
    Totaal: € 16,09
    10% korting
  • 25 x € 1,52
    Totaal: € 38,12
    15% korting
PME Paletmes / Glaceermes 15 cm
€ 6,69
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
€ 7,49
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).
  2. Mix de 3 eieren, 20 gram water en 200 gram Biscuit-mix door elkaar heen.
  3. Klop het beslag 8 minuten op de hoogste snelheid.
  4. Klop vervolgens het beslag 3 minuten op een lage snelheid.
  5. Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
  6. Bak de taart in 30 tot 35 minuten gaar.
  7. Laat de taart daarna goed afkoelen op een rooster.

Het maken van de botercrème

  1. Meng 165 gram van de Botercrème-mix met 165 milliliter water.
  2. Laat het mengsel minstens 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop daarna de roomboter zalvig.
  4. Voeg het mengsel geleidelijk aan de boter toe.
    Tip! Voeg pas een nieuw deel van het mengsel aan de boter toe, als het andere deel goed door de boter is opgenomen.
  5. Klop alles goed door elkaar heen tot een gladde crème.
  6. Roer eventueel een smaakaroma in een smaak naar keuze door de crème heen.

Het vullen van de taart:

  1. Snijd de taart in 3 lagen met de taartzaag.
  2. Smeer wat botercrème en lemon curd op de onderste laag.
  3. Leg de andere laag er bovenop en smeer ook hier wat botercrème en lemon curd op.
  4. Leg de laatste laag biscuit op de tweede laag en druk de taart goed aan.

Het afsmeren van de taart:

  1. Smeer de botercrème over de taart heen, op de bovenkant en de zijkanten.
  2. Strijk de laag botercrème nu glad met een paletmes.
  3. Plaats de taart op het cakeboard.

Het bekleden van de taart:

  1. Kneed 450 gram witte fondant goed door, zodat de fondant soepel wordt.
  2. Maak een kuiltje in de fondant, doe beide blauwe kleuren met een cocktailprikkertje in het kuiltje.
  3. Vouw de kleurstof naar binnen toe en kneed de fondant door.
  4. Kneed van de fondant een lange slang en draai deze om zijn as.
  5. Rol de slang weer op.
    Tip! Herhaal deze twee stappen een aantal keren.
    Tip!
    Voor een extra strak resultaat, zet je de afgesmeerde taart 10 minuten in de vriezer.
  6. Rol de fondant uit op de uitrolmat.
    Tip! De lap moet minimaal 28 cm groot en rond zijn.
  7. Haal de taart weer uit de koelkast en leg de lap fondant met mat en al over de taart heen.
  8. Haal de mat eraf.
  9. Rol met de rolstok zachtjes over de bovenkant van de taart.
  10. Duw nu met je handen randje voor randje de fondant tegen de taart aan, dit doe je totdat de fondant er helemaal strak omheen zit.
  11. Snijd met de cutting wheel het overtollige fondant af.

Het decoreren van de taart:

  1. Kleur 50 gram fondant geel.
  2. Rol de gele fondant uit op de uitrolmat.
  3. Til de fondant op van de mat en leg ‘m weer neer.
    Tip! Als je dit doet, blijft de fondant niet op de mat plakken.
  4. Steek de sterren uit de gele fondant.
  5. Schilder de sterren goud, neem ook de zijkanten mee.
    Tip! Als de verf droog is en het is nog niet dekkend, dan kun je er nog een laagje goud op schilderen.
  6. Kneed de overgebleven blauwe fondant door tot een egale blauwe kleur.
  7. Rol de fondant uit op de uitrolmat.
  8. Til de fondant op en leg het weer neer.
  9. Leg met de letter set van sweet stamp de tekst die je wilt op het plastic met de lijnen van de pick-up pad.
  10. Druk met het plakkende deel en de harde plaat op de letters, totdat ze goed vast plakken.
  11. Druk met de letters dan in de fondant.
  12. Snijd de blauwe fondant uit, om de letters heen.
  13. Leg de tekst op de taart.
  14. Plak met de eetbare lijm de sterren om de taart heen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte fondant taart zien!

Ga je zelf met dit recept een fondant taart maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe deze geworden is. Maak een foto van jouw taart en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.
Flag of Germany