• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Wednesday taart recept

Als er iemand jarig, is mag een lekkere taart natuurlijk niet ontbreken. Het leuke aan een verjaardagstaart is dat je het gebak eenvoudig in een bepaald thema kunt maken. Dit keer hebben we een Wednesday taart gemaakt. Deze taart is perfect voor de fans van de populaire Netflix-serie Wednesday of voor fans van The Adams Family. Lees snel verder voor ons Wednesday taart recept en ga aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 10 personen
Als er iemand jarig, is mag een lekkere taart natuurlijk niet ontbreken. Het leuke aan een verjaardagstaart is dat je het gebak eenvoudig in een bepaald thema kunt maken. Dit keer hebben we een Wednesday taart gemaakt. Deze taart is perfect voor de fans van de populaire Netflix-serie Wednesday of voor fans van The Adams Family. Lees snel verder voor ons Wednesday taart recept en ga aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 130 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 100 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • ReggeVallei Taartvulling Zomerfruit;
  • BrandNewCake Chocex Drip Zwart;
  • Colour Mill Kleurstof Purple;
  • Colour Mill Kleurstof Baby Blue;
  • BrandNewCake Zachte Parels zwart;
  • Patidess Smaakpasta Bosbes;
  • PME Taartpan Rond Ø15 x 10 cm;
  • Bakspray;
  • Paletmes;
  • Eetbare print Wednesday;
  • Cocktailprikkers 3 st;
  • PME Sugarcraft Schaar Extra Fijn;
  • Taartonderzetter Wit / Zilver Ø18cm;
  • PME Schraper RVS 25cm;
  • Taartzaag/ cake leveller PME - 30 cm;
  • Patisse bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 2 eieren, maat M;
  • 113 gram water;
  • 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Zachte Parels Zwart 60gr.
€ 2,99
+
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
PME Sugarcraft Schaar Extra Fijn
€ 4,69
+
Wilton Paletmes / Glaceermes doorgezet 19 cm
€ 7,59
+
Taartkarton Zilver/Wit Ø18cm per stuk
€ 0,24
+
  • 1 x € 0,24
    Totaal: € 0,24
  • 10 x € 0,22
    Totaal: € 2,18
    10% korting
  • 25 x € 0,21
    Totaal: € 5,14
    15% korting
  • 50 x € 0,19
    Totaal: € 9,68
    20% korting
  • 100 x € 0,17
    Totaal: € 16,94
    30% korting
Colour Mill Kleurstof Baby Blue 20ml
€ 6,49
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Cocktailprikkers 1000st.
€ 1,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Chocex Drip Zwart 120g
€ 5,59
+
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
Colour Mill Kleurstof Purple 20ml
€ 6,49
+
PME Schraper RVS 25cm
€ 8,49
+
ReggeVallei Taartvulling Zomerfruit 250g
€ 3,99
+
Taartzaag/ cake leveller PME - 30 cm
€ 5,49
+
Patidess Smaakpasta Bosbes 120g
€ 5,59
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

Het bakken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten en op hoge snelheid de Biscuit-mix, 2 eieren en 13 gram water door elkaar heen tot een glad beslag.
  3. Mix het beslag nog 3 minuten op lage snelheid door.
  4. Spray de taartpan in met de bakspray.
  5. Giet het beslag in de bakvorm.
  6. Bak de biscuit in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de biscuit na het bakken afkoelen op een rooster.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop met een garde de Botercrème-mix en 100 milliliter water stijf.
  2. Laat dit mengsel minimaal 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de roomboter in circa 5 minuten zalvig.
  4. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes aan de boter toe.
  5. Mix steeds volledig door, voordat je het volgende deel toevoegt.
  6. Meng een theelepel smaakpasta door de crème heen.
  7. Mix het geheel door tot een gladde crème.

Het vullen en afsmeren van de Wednesday taart:

  1. Snijd de biscuit horizontaal door in 3 gelijke delen.
  2. Vul de onderste laag met wat jam en botercrème.
  3. Leg de tweede laag daar boven op en vul die ook met jam en botercrème.
  4. Leg de derde laag biscuit daarbovenop.
  5. Smeer de taart af met een dunne laag botercrème.
  6. Zet de biscuit op het taartkarton en zet de taart 10 minuten in de vriezer.
    Tip! Je kunt de taart ook 20 minuten in de koelkast zetten.
  7. Verdeel de overige botercrème over 3 bakjes.
  8. Maak met de kleurstoffen 3 kleuren paars van licht naar donker.
  9. Smeer met een paletmes een dikke laag botercrème op de zijkant en de bovenkant van de taart.
    Tip! Doe de donkere kleur bovenaan en onderaan de lichtere kleuren.
  10. Schraap de zijkant en de bovenkant van de taart strak met een schraper.
  11. Zet de taart in de koelkast.

Het decoreren van de Wednesday taart:

  1. Smelt de chocex drip volgens de verpakking.
  2. Drip een randje langs de bovenkant van de taart.
  3. Knip alle figuren uit de eetbare print.
  4. Spuit de chocex op de achterkant van de figuren.
  5. Leg een cocktailprikker op de printjes die rechtop moeten staan.
    Tip! Zorg ervoor dat de prikker aan de onderkant wat uitsteekt.
  6. Spuit op een vel bakpapier een groot cijfer met aan de onderkant een cocktailprikker.
  7. Laat de chocex goed uitharden.
  8. Steek de prints en het cijfer in de taart.
  9. Plak met de chocex de overige prints vast aan de voorkant van de taart.
  10. Verdeel nog wat zwarte parels over de bovenkant van de Wednesday taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte Wednesday taart zien!

Heb jij ook met dit recept een lekkere Wednesday taart gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het gebak te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany