• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vaderdag mellow cakes recept

Het is alweer bijna Vaderdag en daar passen deze heerlijke mellow cakes perfect bij. Ze zijn dan ook perfecte hapjes om op Vaderdag aan je vader te geven. Ze zijn lekker zoet van smaak en  zien er prachtig uit. Door eetbaar papier te gebruiken, kun je er een leuke boodschap voor jouw vader opzetten. Uiteraard kun je ze voor elk ander gewenst thema maken. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze Vaderdag mellow cakes kunt maken? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

± 1.5 uur bereidingstijd ± 2.5 uur wachttijd 15 personen

Het is alweer bijna Vaderdag en daar passen deze heerlijke mellow cakes perfect bij. Ze zijn dan ook perfecte hapjes om op Vaderdag aan je vader te geven. Ze zijn lekker zoet van smaak en  zien er prachtig uit. Door eetbaar papier te gebruiken, kun je er een leuke boodschap voor jouw vader opzetten. Uiteraard kun je ze voor elk ander gewenst thema maken. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze Vaderdag mellow cakes kunt maken? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 65 gram patentbloem;
  • Snufje zout;
  • 25 gram suikerbakkerspoeder;
  • 1 theelepel vanillesuiker;
  • Brand New Cake Chocolade Kleurstof Blauw;
  • 300 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 4 blaadjes gelatine;
  • 200 gram kristalsuiker;
  • 50 gram glucosesiroop;
  • Bakpapier;
  • Plasticfolie;
  • Deegroller;
  • Ronde uitsteker Ø3,5 centimeter;
  • Thermometer;
  • Eetbare print;
  • Silikomart Siliconen Vorm Dome (8) 62x55 millimeter.

Overige benodigdheden:

  • Eiwit van 3 eieren;
  • 45 gram ongezouten roomboter;
  • 1/2 eidooier.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
BrandNewCake Chocolade Kleurstof Blauw 11ml
€ 2,99
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
BrandNewCake Glucosestroop 375g
€ 5,29
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Uitstekers Rond Gekarteld 12-delig
€ 15,49
+
Silikomart Siliconen Vorm Dome (8) Ø62x52mm
€ 23,69
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C
€ 9,98
+

Recept

Het maken van de zandkoekjes:

  1. Meng de bloem, zout, suikerbakkerspoeder en vanillesuiker door elkaar heen.
  2. Snijd de boter in kleine stukjes en kneed de boter door het bloemmengsel heen.
  3. Maak een grote bol van het deeg en verpak het in plasticfolie.
  4. Leg het deeg voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Bestrooi het werkblad met wat bloem.
  8. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter.
  9. Steek met de uitsteker rondjes uit het deeg.
  10. Leg de rondjes op de bakplaat.
    Tip! Leg het deeg niet te dicht op elkaar.
  11. Bak de zandkoekjes in 10 á 15 minuten gaar en lichtbruin.
  12. Laat de koekjes goed afkoelen. 
    Tip! Tijdens het afkoelen worden de koekjes steviger. 

Het maken van het omhulsel:

  1. Leg een bakpapier op het werkblad en zet er een druiprooster bovenop.
  2. Verwarm de kleurstof zoals op de verpakking staat aangegeven.
  3. Giet de kleurstof in de siliconen vorm.
    Tip! Het hoeft niet netjes. Het geeft een gaaf effect als het er 'rommelig' uit ziet.
  4. Verwarm 200 gram chocolade in de magnetron.
  5. Roer de chocolade elk 15 seconden door, totdat het een temperatuur heeft van 40 graden.
  6. Voeg de overige 100 gram chocolade toe.
  7. Roer dit er goed doorheen, totdat de chocolade een temperatuur van 28/29 graden heeft.
  8. Giet de witte chocolade in de vorm.
    Tip! Zorg ervoor dat de chocolade alle randen raakt.
  9. Zet de vorm op de kop op het rooster, zodat de overige chocolade eruit loopt.
  10. Draai de vorm om en ga er met een paletmes overheen, zodat de bovenkant 'schoon' is.
  11. Zet de vorm weer op de kop op het rooster en laat het 10 minuten rusten.
  12. Draai de vorm om en laat deze minimaal 2 uur rusten op een koele plek, zodat de chocolade hard wordt.
    Tip! Zet de vorm niet in de koelkast. 
  13. Dip de zandkoekjes in de overige chocolade.

Het opbouwen van de mellow cakes:

  1. Week de blaadjes gelatine in koud water.
  2. Verwarm de suiker en glucosesiroop in een pannetje tot circa 120 graden.
  3. Maak de mengkom vetvrij.
  4. Doe de eiwitten in de mengkom en klop deze stijf.
  5. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng deze door het suikermengsel heen.
  6. Giet het suikermengsel voorzichtig bij de eiwitten.
  7. Klop dit tot een mooi glad geheel.
  8. Doe het mengsel in een spuitzak.
  9. Leg de spuitzak voor circa 10 minuten in de koelkast.
  10. Vul de holtes van de siliconen vorm voor 4/5 deel.
  11. Plaats nu de koekjes op het eiwit.
  12. Laat de mellow cakes circa 2 uur rusten op een koele plek.
  13. Haal de mellow cakes voorzichtig uit de vorm.
    Tip! Dit gaat gemakkelijk door de vorm om te drukken. 
  14. Bevestig de eetbare sheets met een beetje (witte) chocolade aan de mellow cakes. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het maken van je eigen eetbare (foto)print

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een persoonlijke traktatie aan iemand te geven. Je kunt dit doen door een leuke foto, logo of een andere boodschap te laten afdrukken op eetbaar papier. Als je een eetbare printer in huis hebt, dan kun je het gemakkelijk zelf doen. Anders kun je gebruik maken van onze (foto)print service. Upload een foto of maak een Word-bestandje met de gewenste print en upload hem hier!

Deel jouw Vaderdag mellow cakes met ons! 

Heb jij zelf met dit recept Vaderdag mellow cakes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreaties zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany