• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Stoere koffie-walnootrepen recept

Zondag is het Vaderdag. En daarom maken we een beetje een stoer baksel, namelijk stoere koffie-walnootrepen. Met dit gebak maak je elke stoere vader wel blij. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Koffie-walnootrepen

Deze koffie-walnootrepen bevatten donkere smaken van koffie en walnoten. Als de onderlaag met espresso en walnoten is gebakken, kwast je het gebak lekker in met espresso. Daardoor is dit gebak ook na een paar dagen nog goed te eten. Bovenop komt een frosting van roomkaas, dat ook weer een vleugje espresso bevat. De gebroken walnoten maken ‘m af. Snijd het gebak in repen, dan kan je ze namelijk zo uit de hand eten (voor de stoere vaders). Natuurlijk kun je de repen ook gewoon op een schoteltje met een vorkje serveren. Deze koffie-walnootrepen bevatten al met al triple koffie, daardoor blijft papa de hele Vaderdag wel wakker!

± 1 uur bereidingstijd 8 personen

Zondag is het Vaderdag. En daarom maken we een beetje een stoer baksel, namelijk stoere koffie-walnootrepen. Met dit gebak maak je elke stoere vader wel blij. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Koffie-walnootrepen

Deze koffie-walnootrepen bevatten donkere smaken van koffie en walnoten. Als de onderlaag met espresso en walnoten is gebakken, kwast je het gebak lekker in met espresso. Daardoor is dit gebak ook na een paar dagen nog goed te eten. Bovenop komt een frosting van roomkaas, dat ook weer een vleugje espresso bevat. De gebroken walnoten maken ‘m af. Snijd het gebak in repen, dan kan je ze namelijk zo uit de hand eten (voor de stoere vaders). Natuurlijk kun je de repen ook gewoon op een schoteltje met een vorkje serveren. Deze koffie-walnootrepen bevatten al met al triple koffie, daardoor blijft papa de hele Vaderdag wel wakker!

enodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel; 
  • 1 theelepel bakpoeder; 
  • 100 gram walnoten; 
  • 100 gram rietsuiker; 
  • Snufje zout; 
  • 150 gram poedersuiker; 
  • 50 gram grof gehakte walnoten;
  • Kitchen Craft bakvorm rechthoek 36x13 cm. 

Overige benodigdheden:

  • 150 gram ongezouten roomboter; 
  • 3 eieren; 
  • 1 zakje espresso stick (oploskoffie, ongeveer 2 gram); 
  • 8 eetlepels espresso; 
  • 300 gram roomkaas. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kitchen Craft Bakvorm Rechthoek 36x13cm
€ 19,69
+
Molen de Hoop Zelfrijzend bakmeel 1kg
€ 3,49
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Molen de Hoop Rietsuiker 750g
€ 4,29
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Molen de Hoop Walnoten middel 250gr
€ 6,29
+

Recept

Het maken van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster 150 gram walnoten voor 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Laat de walnoten daarna afkoelen.
  4. Verdeel de afgekoelde walnoten in 3 delen.
  5. Meng het bakmeel, bakpoeder, zout, espressopoeder en 50 gram walnoten in een keukenmachine met hakmes.
    Tip! Zo worden deze walnoten fijn gemalen door het deeg.
  6. Mix in een keukenmachine de boter met de suiker luchtig.
  7. Doe om en om een ei en een deel van het meelmengsel erbij.
    Tip! Blijf ondertussen doormixen.
  8. Hak 50 gram walnoten grof en meng die door het deeg.
  9. Vet de bakvorm in en verdeel het beslag in de vorm.
  10. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  11. Bak de cake in 25 minuten goudbruin en gaar.
  12. Laat de cake afkoelen en draai hem ondersteboven.

Het maken van de siroop:

  1. Doe vijf eetlepels espresso en 50 gram poedersuiker in een steelpan.
  2. Zet de steelpan op het vuur en laat het mengsel 5 minuten koken.
  3. Verdeel de siroop met een kwastje over de cake.

Het afwerken van de cake:

  1. Meng de roomkaas met de 100 gram poedersuiker en drie afgekoelde eetlepels espresso.
    Tip! Je krijgt dan een glazuur.
  2. Verdeel het roomglazuur over de cake.
  3. Strooi er de laatste grof gehakte walnoten over.
  4. Snijd de cake in repen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw koffie-walnootrepen met ons!

Heb jij ook met dit recept stoere koffie-walnootrepen gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany