Zondag is het Vaderdag. En daarom maken we een beetje een stoer baksel, namelijk stoere koffie-walnootrepen. Met dit gebak maak je elke stoere vader wel blij. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
Koffie-walnootrepen
Deze koffie-walnootrepen bevatten donkere smaken van koffie en walnoten. Als de onderlaag met espresso en walnoten is gebakken, kwast je het gebak lekker in met espresso. Daardoor is dit gebak ook na een paar dagen nog goed te eten. Bovenop komt een frosting van roomkaas, dat ook weer een vleugje espresso bevat. De gebroken walnoten maken ‘m af. Snijd het gebak in repen, dan kan je ze namelijk zo uit de hand eten (voor de stoere vaders). Natuurlijk kun je de repen ook gewoon op een schoteltje met een vorkje serveren. Deze koffie-walnootrepen bevatten al met al triple koffie, daardoor blijft papa de hele Vaderdag wel wakker!
enodigdheden uit onze webshop:
- 150 gram zelfrijzend bakmeel;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 100 gram walnoten;
- 100 gram rietsuiker;
- Snufje zout;
- 150 gram poedersuiker;
- 50 gram grof gehakte walnoten;
- Kitchen Craft bakvorm rechthoek 36x13 cm.
Overige benodigdheden:
- 150 gram ongezouten roomboter;
- 3 eieren;
- 1 zakje espresso stick (oploskoffie, ongeveer 2 gram);
- 8 eetlepels espresso;
- 300 gram roomkaas.