• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Hazelnootkoekjes recept

Met deze koekjes kan je zelfs een eekhoorn verleiden om op koffievisite te komen, want tijdens het bakken ruikt je hele huis gegarandeerd naar hazelnoten. In het deeg van deze hazelnootkoekjes wordt veel meer hazelnootmeel dan bloem verwerkt. En er gaan grofgehakte hazelnoten door het koekje zelf en rondom. Je garneert ze met chocoladeganache. Die kan je natuurlijk zelf maken, maar we hebben ook een kant en klare in het assortiment die je alleen maar even in de magnetron hoeft op te warmen. Nog te ingewikkeld? Je kunt ze ook garneren met een likje chocoladepasta. Of wil je het nog notiger? Gebruik dan hazelnootpasta. Lees snel verder voor ons hazelnootkoekjes recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 40 personen 5/5 (1 waardering)
Met deze koekjes kan je zelfs een eekhoorn verleiden om op koffievisite te komen, want tijdens het bakken ruikt je hele huis gegarandeerd naar hazelnoten. In het deeg van deze hazelnootkoekjes wordt veel meer hazelnootmeel dan bloem verwerkt. En er gaan grofgehakte hazelnoten door het koekje zelf en rondom. Je garneert ze met chocoladeganache. Die kan je natuurlijk zelf maken, maar we hebben ook een kant en klare in het assortiment die je alleen maar even in de magnetron hoeft op te warmen. Nog te ingewikkeld? Je kunt ze ook garneren met een likje chocoladepasta. Of wil je het nog notiger? Gebruik dan hazelnootpasta. Lees snel verder voor ons hazelnootkoekjes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 50 gram patentbloem;
  • 200 gram hazelnootmeel;
  • 150 gram hazelnoten;
  • 150 gram witte basterdsuiker;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 1 theelepel vanille bourbon pasta;
  • 100 gram Brand New Cake Ganache Choco Puur;
  • Plasticfolie;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 1 ei, maat M;
  • 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Hazelnotenmeel Biologisch 200 gram
€ 6,09
+
Molen de Hoop Hazelnoten half geroosterd 250gr
€ 7,59
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Dr. Oetker Bourbon Vanille Pasta 50g
€ 8,49
+
BrandNewCake Ganache Choco Puur 260g
Normale prijs € 6,49 Speciale prijs € 5,52
+
Vershoudfolie 30cm x 300m**
Normale prijs € 11,79 Speciale prijs € 9,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het bakken van de hazelnootkoekjes:

  1. Snijd de roomboter in blokjes.
  2. Hak 100 gram hazelnoten grof.
  3. Kneed de boter, bloem, hazelnootmeel, bakpoeder, basterdsuiker, ei, vanille pasta, en 100 gram grof gehakte hazelnoten tot 1 geheel.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie.
  5. Laat het deeg 15 minuten rusten in de koeling.
  6. Haal het deeg daarna uit de koeling en vorm ermee 40 balletjes van 20 gram.
  7. Hak de overige 50 gram hazelnoten grof.
  8. Rol de deegballetjes door de grof gehakte hazelnoten heen.
  9. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  10. Druk met de achterkant van een pollepel een kuiltje in het midden van de deegballetjes. Wanneer je geen pollepel bij de hand hebt, kun je ook met je vinger een kuiltje in het midden maken.
  11. Laat de deegballetjes 2 uur in de koeling rusten.
  12. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  13. Bak de hazelnoot koekjes in 15 minuten gaar.
  14. Druk na het bakken met een pollepel het kuiltje weer omlaag. Het kan namelijk voorkomen dat het kuiltje omhoog is gekomen na het bakken.

Het decoreren van de hazelnoot koekjes:

  1. Laat de koekjes 30 minuten op de bakplaat afkoelen.
  2. Verwarm de ganache in de magnetron.
  3. Doe in elk kuiltje 1 theelepel ganache.
  4. Laat de ganache opstijven.

Zodra de ganache is opgestijfd, kun je gaan genieten van de hazelnoot koekjes!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de hazelnootkoekjes het beste bewaren?

Knapperige koekjes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Helaas kunnen deze hazelnootkoekjes wel snel zacht en droog worden als je ze niet op de juiste manier bewaart. Als je de koekjes wilt bewaren, moet je ze eerst volledig laten afkoelen. Doe dit wel op een rooster, want op bakpapier trekt de vochtigheid van de koeken er weer terug in. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel of in een plastic zak buiten de koelkast. Je kunt de lekkernijen ook invriezen.Zorg ook in dit geval ervoor dat de koekjes luchtdicht verpakt zijn. Bijvoorbeeld in plasticfolie of een bakje.

Bekijk ook eens onze andere koek recepten!

Ben jij ook zo dol op het bakken van koekjes en lijkt het je leuk om naast deze hazelnoot koekjes nog andere koekjes te maken? Bekijk dan eens onze blog voor inspiratie! Wij hebben namelijk een aantal heerlijke basisrecepten voor het maken van bijvoorbeeld gevulde koeken en chocolate chip cookies, maar ook een aantal recepten waarmee je iets meer kunt uitpakken. Bekijk onze recepten voor bubble waffles of lemon bars maar eens! Daarnaast vind je op onze blog nog veel meer koek recepten. Bekijk al onze andere koek recepten hier!

Deel jouw hazelnootkoekjes met ons!

Heb jij met ons recept zelf heerlijke hazelnoot koekjes gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe jouw koekjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany