• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Paaskoekjes bakken met kinderen recept

Houd jij van mooi spuitwerk, tekenen en je lekker creatief uitleven? Dan zijn deze paaskoekjes met royal icing helemaal jouw ding. Voor de koekjes gebruikten wij speciale stekers in de vorm van onder andere een vlinder, hartjes en een ei, maar je kan allerlei vormpjes maken die jou het perfecte lentegevoel geven. Wij hebben ons bij het decoreren helemaal uitgeleefd met spuitmondjes, eetbare inkt, allerlei kleurtjes icing en suikerparels, maar het kan natuurlijk ook een heel stuk simpeler met kleurstofjes en/of decoraties die je nog hebt liggen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak koekjes die in geen enkele winkel te koop zijn. Het maken van deze koekjes is trouwens ook een hartstikke leuk klusje voor kinderen. Lees snel verder voor ons paaskoekjes recept en ga lekker aan de slag!
± 3 uur bereidingstijd ± 16 uur wachttijd 30 personen
Houd jij van mooi spuitwerk, tekenen en je lekker creatief uitleven? Dan zijn deze paaskoekjes met royal icing helemaal jouw ding. Voor de koekjes gebruikten wij speciale stekers in de vorm van onder andere een vlinder, hartjes en een ei, maar je kan allerlei vormpjes maken die jou het perfecte lentegevoel geven. Wij hebben ons bij het decoreren helemaal uitgeleefd met spuitmondjes, eetbare inkt, allerlei kleurtjes icing en suikerparels, maar het kan natuurlijk ook een heel stuk simpeler met kleurstofjes en/of decoraties die je nog hebt liggen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak koekjes die in geen enkele winkel te koop zijn. Het maken van deze koekjes is trouwens ook een hartstikke leuk klusje voor kinderen. Lees snel verder voor ons paaskoekjes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram suikerbakkerspoeder;
  • 1 eetlepel kaneel;
  • 450 gram patentbloem;
  • 500 gram Brand New Cake Royal Icing-mix;
  • Deegroller;
  • Uitrol latjes;
  • Bakpapier;
  • Wilton Hartjes Koekjesuitsteker Glad;
  • Uitsteker Vlinder 5 x 1,7 cm;
  • Wilton Grip Uitsteker Ei;
  • 7 spuitzakken;
  • 3x spuitmondjes glad #2;
  • Spuitmondje blaadje #352;
  • 2x spuitmondje #018;
  • Spuitmondje #129;
  • 7 spuitzak binders;
  • 7 spuitjes adapters;
  • Zwarte eetbare inkt stift;
  • Roze eetbare inkt stift;
  • RD Kleurstof ProGel Red;
  • RD Kleurstof ProGel Green;
  • RD Kleurstof ProGel Yellow;
  • RD Kleurstof ProGel Blue;
  • RD Kleurstof ProGel Black;
  • RD Silk Kleurpoeder Metallic Rose Gold;
  • 1 Scriber needle;
  • Wilton Brush & Penselen;
  • BrandNewCake Suikerparels Metallic Roze 4mm;
  • Plasticfolie.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • Snufje keukenzout;
  • 60 milliliter water;
  • 7 bakjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Stiften NEON eetbare inkt set/5
€ 7,99
+
RD Kleurstof ProGel Red 25 gram
€ 4,19
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
RD Kleurstof ProGel Yellow 25 gram
€ 4,19
+
RD Kleurstof ProGel Black 25 gram
€ 4,19
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #2
€ 1,89
+
Wilton Brush & Penselen Set/5
€ 9,99
+
Wilton Hartjes Koekjesuitsteker Glad Set/6
€ 3,99
+
BrandNewCake Zwarte Stiften eetbare inkt set/3
€ 4,98
+
Städter Latjes t.b.v. Deeg Uitrollen Set/6
€ 13,39
+
BrandNewCake Elastieken Spuitzak Binders 12st
€ 3,59
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Uitsteker Vlinder 5 x 1,7 cm
€ 0,59
+
RD Kleurstof ProGel Strawberry 25 gram
€ 4,19
+
RD Kleurstof ProGel Bright Green 25 gram
€ 4,19
+
BrandNewCake Spuitmondjes Adapter Klein
€ 1,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 35cm 10 stuks
€ 2,99
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
€ 6,29
+
Wilton Spuitmondje #352
€ 2,29
+
BrandNewCake Suikerparels Metallic Roze 4mm 80gr.
€ 4,99
+
Wilton Spuitmondje #018
€ 1,59
+
Modelling tools PME, scriber needle
€ 4,99
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Wilton Spuitmondjes Set Bloemen (#109, #129, #190,#225)
€ 7,49
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Wilton Grip Uitsteker Ei
€ 1,49
+

Recept

Het bakken van de koeken:

  1. Mix de roomboter, het keukenzout en de suikerbakkerspoeder door elkaar heen.
  2. Mix daarna het ei er goed doorheen.
  3. Meng de bloem door het mengsel heen, totdat je een mooi koekdeeg hebt.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie.
  5. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
  6. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Bestuif het werkblad met bloem.
  9. Rol het deeg uit tussen de uitrol latjes tot een dikte van 5 millimeter.
  10. Steek met de uitstekers de koekjes uit het deeg.
  11. Leg de koekjes op de bakplaat.
  12. Laat de koekjes 15 minuten in de koelkast rusten.
  13. Bak de koeken in 15 minuten gaar.
  14. Laat ze na het bakken volledig afkoelen op een rooster.

Het maken van de royal icing:

  1. Klop in 8 minuten de Royal Icing-mix en het water rustig door elkaar heen.
    Tip! De icing is klaar wanneer deze goed wit is, niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen.
  2. Bevestig aan elke spuitzak een adapter.
  3. Bevestig aan 3 adapters spuitmondje #2.
    Tip! Deze spuitzakken gebruik je voor de vloeibare icing.
  4. Bevestig de overige spuitmondjes aan de andere adapters.
  5. Doe ⅓ deel van de icing in 1 bakje.
    Tip! Deze icing blijft wit en wordt wat vloeibaarder.
  6. Verdeel de overige icing over de andere bakjes.
  7. Kleur 1 bakje icing roze met de rode kleurstof en 1 bakje grijs met de zwarte kleurstof.
    Tip! Je hoeft maar 1 druppeltje toe te voegen, anders wordt de kleur te donker.
  8. Pak het bakje met ⅓ deel van de witte icing, de roze icing en de zwarte icing erbij en zet de overige bakjes aan de kant.
  9. Doe een paar druppels water bij de icing in, totdat het iets vloeibaarder wordt.
    Tip! Gebruik niet teveel water, de icing moet een yoghurtdikte hebben. Tip! Wanneer je een lepel met de icing omhoog houdt en de icing weer in het bakje laat glijden, moet het helemaal in de oppervlakte verdwijnen.
  10. Doe de roze, grijze en witte vloeibare icing elk in een spuitzak met spuitmondje #2.
  11. Draai de spuitzakken dicht, vouw ze dubbel en doe er een spuitzak binder omheen.
  12. Pak de overige icing erbij en meng er een paar druppels water doorheen.
    Tip! Voeg niet teveel water toe, dit moet een stevige icing zijn.
  13. Kleur deze icing met de kleurstoffen groen, geel, blauw en roze.
  14. Doe de groene icing in de spuitzak met spuitmondje #352.
  15. Verdeel de blauwe, roze en gele icing over de andere spuitzakken.

Het voorbereiden van de paaskoekjes:

  1. Pak de vlindervormige koekjes erbij.
  2. Teken de oortjes en de bovenkant hiervan halverwege op het koekje.
  3. Teken op de hartvormige koekjes de opening van het mondje.

Het icen van de koekjes:

  1. Pak de eivormige koekjes erbij.
  2. Spuit langs de rand een lijn witte icing en vul vervolgens het midden op met de witte icing.
  3. Pak de vlinder koekjes erbij en vul de buitenkant van de oren op met witte icing.
  4. Laat deze koeken 10 minuten rusten.
  5. Vul de binnenkant van de oren op met roze icing.
  6. Pak de hartvormige koekjes erbij.
  7. Maak deze koekjes op het mondje na helemaal wit.
  8. Laat de koekjes 1 uur drogen.
  9. Spuit in alle mondjes aan de linkerkant een wit tandje.
  10. Spuit na 20 minuten het rechter tandje ernaast.
  11. Trek met de scriber needle strakke hoekjes in de tanden.
  12. Laat alle koeken 1 nacht uitharden.

Het maken van de decoratie:

  1. Leg een vel bakpapier op het werkblad.
  2. Spuit met de groene icing blaadjes, door de puntige kant van het spuitmondje naar boven te houden, zachtjes druk te zetten en het spuitmondje naar achter te trekken.
    Tip! Spuit niet alle icing op, zodat je straks nog ‘verse’ blaadjes kan spuiten.
  3. Laat de blaadjes uitharden op het bakpapier.
  4. Spuit met de overige icing bloemetjes.
    Tip! Dit kan door ze rond te draaien, terwijl je de spuitzak rechtop houdt en een beetje druk geeft.
    Tip! Ben je niet tevreden over de bloemetjes? Doe de icing dan terug in de spuitzak en spuit opnieuw.
  5. Laat alle icing drogen.
  6. Rol de overige icing in een natgemaakt keukenpapiertje en bewaar dit een luchtdichte bak.
  7. Haal de blaadjes en bloemetjes voorzichtig van het bakpapier.

Het afwerken van de paaskoekjes:

  1. Spuit met de dunne grijze icing op de hartkoeken een snuit.
  2. Begin links en spuit net boven de tanden langs een krul en eindig aan de rechterkant even ver als waar je links begonnen bent. Tip! Doe dit snel en geef niet teveel druk, zodat je een dun randje icing krijgt.
  3. Vul na 10 minuten de krul op met roze vloeibare icing.
  4. Doe een beetje roze dust op een vel keukenrol.
  5. Poeder met de kwast roze wangetjes op de hartvormige koek.
  6. Spuit aan beide kanten 3 dotjes vloeibare grijze icing.
  7. Pak de eivormige koekjes erbij en kleur de binnenkant van de oortjes in met de roze stift.
  8. Spuit met de vloeibare grijze icing eerst het ene oor.
  9. Laat dit 10 minuten drogen en spuit dan het andere oor.
  10. Maak met de roze dust weer blosjes op de koek.
  11. Teken met de zwarte stift, snorharen, de ogen en het snuitje.
  12. Vul het hartje op met de roze vloeibare icing.
  13. Trek het puntje van het hartje strak met een scriber needle.
  14. Spuit een dot stevige icing op de achterkant van de blaadjes.
    Tip! Het mooiste is dezelfde kleur icing.
  15. ’Plak’ deze onder de oortjes en vul de blaadjes op met bloemetjes.
  16. Verdeel de sprinkles tussen de decoratie.
  17. Spuit met de groene icing eventueel nog wat verse blaadjes.
  18. Laat dit minimaal 1 uur drogen.
  19. Pak de vlinder koekjes erbij en decoreer deze ook met de icing decoratie.
  20. Laat de icing volledig drogen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte paaskoekjes zien!

Heb jij zelf met dit recept paaskoekjes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de koeken zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de lekkernijen te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany