• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Cheesecake paasei recept

Vind je ook dat deze Paasei er verrukkelijk uitziet? Deze cheesecake ziet er niet alleen verrukkelijk uit, maar dat is die ook. Voor deze cheesecake paasei heb je geen oven nodig, dat is erg fijn als je die even niet kunt gebruiken. Het is niet moeilijk om deze cheesecake te maken. Je kunt deze cheesecake delen of lekker zelf opeten. Wil jij deze paasei zelf eens maken? Lees dan snel verder voor ons cheesecake paasei recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 2 personen
Vind je ook dat deze Paasei er verrukkelijk uitziet? Deze cheesecake ziet er niet alleen verrukkelijk uit, maar dat is die ook. Voor deze cheesecake paasei heb je geen oven nodig, dat is erg fijn als je die even niet kunt gebruiken. Het is niet moeilijk om deze cheesecake te maken. Je kunt deze cheesecake delen of lekker zelf opeten. Wil jij deze paasei zelf eens maken? Lees dan snel verder voor ons cheesecake paasei recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram melkchocolade;
  • 100 milliliter slagroom;
  • 90 gram witte chocolade;
  • 1 gelatineblaadje;
  • ½ theelepel vanille extract;
  • Karamelsaus;
  • Chocolade thermometer;
  • Pasen chocolade decoratie;
  • Chocolade Holvorm Pasen Half-Ei Glad (2x) 15,4x11x5,5cm.

Overige benodigdheden:

  • Pasen M&M’s;
  • 40 gram ongezouten roomboter;
  • 100 gram biscuits.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Caramel Naturel 110 gram
€ 5,38
+
Chocolade Holvorm Pasen Half-Ei Glad (2x) 15,4x11x5,5cm.
€ 7,70
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 400g
€ 8,49
+
BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C
Normale prijs € 9,98 Speciale prijs € 8,48
+
Vanille Extract Gourmet 60ml
€ 11,79
+

Recept

Het maken van de chocolade eieren:

  1. Smelt ¾ van de melkchocolade op de au bain-marie manier tot een temperatuur van 40 graden Celsius.
  2. Roer daarna de overige chocolade door de gesmolten chocolade heen tot het ook gesmolten is.
  3. Verdeel de chocolade gelijkmatig in beide vormen.
  4. Draai de vormen tot de hele binnenkant goed bedekt is met chocolade.
  5. Draai de vormen op de kop, zodat alle overige chocolade eruit loopt.
    Tip! Vang de chocolade dat er uit loopt in een bak.
  6. Laat de vormen ongeveer 10 minuten staan.
  7. Zet de vormen nog een kwartier in de koelkast.
  8. Herhaal de stappen hierboven nog een keer, zodat je een dikkere chocoladelaag krijgt.
  9. Laat de chocolade nu iets langer dan een kwartier in de koelkast staan.
  10. Leg de chocolade mallen op de kop en beweeg voorzichtig de zijkant een beetje.
    Tip! De chocolade zal nu uit de mal komen.
  11. Leg beide chocolade eieren terug in de koeling.

Het maken van de koekbodem:

  1. Verkruimel de biscuits tot kleine kruimels.
  2. Smelt de boter in een pannetje.
  3. Meng de biscuitkruimels goed door de gesmolten boter heen.
  4. Laat het een beetje afkoelen.
  5. Verdeel de koekbodem in de binnenkant van de chocolade eieren, maar druk het niet te stevig aan.
    Tip! Als je een dunne koekbodem wilt, doe je iets minder van het koekmengsel in de eieren.
  6. Zet de eieren weer terug in de koeling.

Het maken van de vulling:

  1. Leg het gelatineblaadje in een bakje met koud water.
  2. Smelt de witte chocolade op au bain-marie manier en blijf goed roeren.
  3. Verwarm 4 eetlepels van de ongeklopte slagroom in de magnetron.
    Let op! De slagroom moet niet gaan koken.
  4. Knijp het gelatineblaadje uit.
  5. Los het uitgeknepen gelatineblaadje op in de verwarmde slagroom.
  6. Zet de gesmolten witte chocolade en het slagroom mengsel even apart.
  7. Klop de overige slagroom stijf.
  8. Mix de roomkaas in een aparte kom, zacht en romig.
  9. Mix de opgeklopte slagroom, het slagroom/gelatine mengsel en het vanille extract door de roomkaas heen.
  10. Meng als laatste de gesmolten witte chocolade erdoorheen.
  11. Verdeel de vulling gelijkmatig over de 2 chocolade eieren.
  12. Zet de chocolade eieren voor minimaal 4 uur in de koeling.

Het versieren van de cheesecake paaseieren:

  1. Drip voor het serveren een beetje karamelsaus over de chocolade eieren heen.
  2. Hak de Paas M&M's fijn en strooi die ook over de paaseieren heen.
  3. Leg wat paasdecoratie op de eieren.
  4. Het cheesecake paasei is klaar om geserveerd te worden.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte cheesecake paasei aan ons zien!

Heb jij ook met dit recept een lekkere cheesecake paasei gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de paasei is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany