• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocolade paasei milkshake

Rond Pasen vliegen de paasstollen, paaseieren en chocolade eieren je om de oren. En waarschijnlijk staat er elk jaar weer ongeveer hetzelfde op tafel tijdens de paasbrunch. Wil je dit jaar een keer wat anders maken? Maak dan voor iedereen waarmee je Pasen viert een heerlijke paasei milkshake. Deze milkshake is een perfect dessert na het paasdiner, maar natuurlijk ook een verrukkelijk tussendoortje. Lees snel verder voor het recept!

± 1.5 uur bereidingstijd 1 personen

Rond Pasen vliegen de paasstollen, paaseieren en chocolade eieren je om de oren. En waarschijnlijk staat er elk jaar weer ongeveer hetzelfde op tafel tijdens de paasbrunch. Wil je dit jaar een keer wat anders maken? Maak dan voor iedereen waarmee je Pasen viert een heerlijke paasei milkshake. Deze milkshake is een perfect dessert na het paasdiner, maar natuurlijk ook een verrukkelijk tussendoortje. Lees snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram Callebaut Chocolade Callets Melk;
  • Siroop met smaak;
  • 50 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • Brand New Cake Confetti Ei Vormpjes Metallic 70 gram;
  • Chocolade holvorm ei tweedelig;
  • Spuitzak;
  • Gekarteld spuitmondje.

Overige benodigdheden:

  • 250 milliliter ijs;
  • 70 milliliter melk;
  • 35 milliliter water;
  • Karamelsaus;
  • Chocolade eitjes of andere chocolade;
  • Blender;
  • Rietjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
€ 2,59
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 1kg
€ 19,49
+
Spuitmondje gekarteld 8 Tands RVS 18mm
€ 3,29
+
Njoy Milkshake Siroop Chocolade (2 liter)
€ 16,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Confetti Ei Vormpjes 70gr.
€ 3,70
+

Recept

Het maken van de chocolade ei:

  1. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  2. Verdeel de gesmolten chocolade over de 2 holvormen.
  3. Bedek de holvormen volledig met de gesmolten chocolade.
    Tip! Zorg ervoor dat de randen goed bedek zijn, want de halve eieren moeten straks goed op elkaar aansluiten.
  4. Houd de vormen ondersteboven boven een kom, zodat de overtollige chocolade eruit loopt.
  5. Laat de chocolade in de vormen uitharden.
  6. Herhaal dit proces een keer, zodat je 2 mooie, stevige halve chocolade eieren krijgt.
  7. Haal de halve chocolade eieren uit de vorm wanneer de chocolade volledig is uitgehard.
  8. Zet een lege pan op het vuur en haal hem na een halve minuut van het vuur af.
  9. Houd de binnenkanten van de twee halve eieren even op de warme bodem van de pan.
    Tip! Door dit te doen krijg je een strakke rand.
  10. Zet de halve eieren daarna gelijk tegen elkaar aan en houd ze even vast.
    Tip! Zorg ervoor dat ze goed aansluiten, er mag geen opening meer langs de naden zitten. Is dit wel het geval? Smelt dan wat chocolade en vul daarmee het gat op tot het dicht is.
  11. Leg het ei in 1 deel van de chocoladevorm.
  12. Laat het ei zodoende even 10 minuten liggen.
  13. Zet het ei in een kom of bakring.
  14. Verhit een andere bakring met een diameter van ongeveer 5 centimeter.
  15. Zet de verhitte bakring op de bovenkant van het chocolade ei.
    Tip! Door dit te doen, ontstaat je een gat in de bovenkant van het ei.
  16. Zet de chocolade ei even apart.

Het maken van de Crème Chantilly:

  1. Mix de Crème Chantilly-mix, 35 milliliter melk en het water in 3 minuten door elkaar heen.
    Tip! Gebruik hiervoor een garde.
  2. Voeg, indien gewenst, een smaak- of kleurstof aan de crème toe.
  3. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  4. Doe de crème chantilly in de zak.
  5. Leg de zak in de koelkast tot verder gebruik.

Het maken van de chocolade paasei milkshake:

  1. Doe het ijs, de overige melk en siroop in de blender.
  2. Mix dit door elkaar heen totdat je een dikke milkshake hebt.
    Tip! Als je een dunnere milkshake wilt, kun je wat meer melk toevoegen.

  3. Giet de milkshake in het chocolade ei.
  4. Doe een klein beetje van de karamelsaus in een spuitzak.
  5. Knip een klein puntje van de zak af.
  6. Maak met de karamelsaus een drip langs de gesmolten opening van het ei.
  7. Spuit met de crème chantilly een grote toef op de milkshake, zo groot dat de toef boven het ei uitkomt.
  8. Zet de rietjes in de milkshake.
  9. Versier de chocolade paasei milkshake verder naar wens.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Perfecte activiteit voor kinderen

Hoewel het heel leuk is om deze chocolade paasei milkshake samen met kinderen te maken, kan het wel een kliederboel worden als je hen ook laat meehelpen met het maken van de chocolade eieren. Op zich is dat een prima werkje die je heel goed zelf een dag van tevoren kan doen. Het is wel heel leuk om de kinderen te laten helpen bij het vullen van de eieren met de zelfgemaakte milkshake en natuurlijk het versieren ervan. Door hen hierbij te laten helpen, heb je tijden de paasdagen gelijk een leuke activiteit voor hen waarmee ze wel even zoet zijn. Wanneer alle chocolade paasei milkshakes zijn gemaakt, is het natuurlijk tijd om ze samen op te drinken en de eieren op te eten. Een leuker activiteit voor Pasen kunnen wij niet bedenken!

Maak de chocolade eieren met jouw favoriete chocoladesmaak!

Wij gebruikten voor dit recept Callebaut Chocolade Callets in de smaak melk. Wij kozen voor deze smaak, omdat wij die voor een chocolade ei het lekkerste vinden. Uiteraard zijn de chocolade callets van Callebaut in nog veel meer smaken verkrijgbaar en kun je voor het maken van dit recept gewoon jouw favoriete smaak kiezen. 

Varieer met verschillende soorten chocolade!

Om de chocolade ei te maken, bedek je twee holvormen van een halve ei met chocolade. Die kun je uiteraard allebei maken met dezelfde chocoladesmaak, maar je kunt ook voor elke helft een andere soort chocolade gebruiken. Door dat te doen, krijg je weer een heel ander ei dan als je voor elke helft dezelfde chocoladesmaak gebruikt.

Je bedekt de holvormen voor het maken van de ei 2 keer met chocolade. Je kunt er dus ook voor kiezen om de holvormen de eerst keer te voorzien van een laag witte chocolade en de tweede keer van een laag melk chocolade. Ook op deze manier kun je dus hele leuke (en misschien zelfs wel net wat lekkerdere) paaseieren krijgen. 

Er zijn dus allerlei verschillende manieren waarop je de chocolade eieren kunt maken. Uiteraard kun je het ook gewoon bij 1 smaak chocolade houden, zoals wij dat hebben gedaan.

Deel jouw chocolade paasei milkshake met ons!

Heb jij zelf met dit recept een chocolade paasei milkshake gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de paasei te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw versie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany