• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Marsepein Bonbons recept

Deze Marsepein Bonbons zien er niet alleen fantastisch lekker uit, maar ze zijn ook nog eens erg eenvoudig te maken. Na een aantal stappen heb jij jouw mega lekkere Marsepein Bonbons klaar. Ben je benieuwd naar hoe je zelf Marsepein Bonbons kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept.
± 2 uur bereidingstijd 36 personen 3/5 (4 waarderingen)
Deze Marsepein Bonbons zien er niet alleen fantastisch lekker uit, maar ze zijn ook nog eens erg eenvoudig te maken. Na een aantal stappen heb jij jouw mega lekkere Marsepein Bonbons klaar. Ben je benieuwd naar hoe je zelf Marsepein Bonbons kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram BrandNewCake Marsepein;
  • Poedersuiker;
  • Cranberries;
  • Pistachenoten;
  • Geconfijte Sinaasappel;
  • Gekonfijte Gember;
  • Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • Bladgoud;
  • Eetbare Strooisels in thema;
  • Meetlat;
  • Bakpapier;
  • Bakplaat;
  • Doorhaalvorkje;
  • Bain Marie pan;
  • Paletmes;
  • Spatel;
  • Bonbondoosje;
  • Cellofaanzakje.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Marsepein Naturel 1:2 500 gram
€ 5,98
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Molen de Hoop Cranberry's 200gr
€ 4,79
+
Molen de Hoop Oranjesnippers 100gr
€ 3,08
+
Molen de Hoop Gember 100gr
€ 4,29
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 1kg
€ 18,99
+
Eetbaar Bladgoud 1 sheet
€ 7,59
+
Städter Latjes t.b.v. Deeg Uitrollen Set/6
€ 13,39
+
BrandNewCake Bakvel herbruikbaar 40x33cm
€ 4,49
+
Wilton Koekjes Bakplaat 41x36cm
€ 13,49
+
Hendi Bain-Marie Pan 1L
€ 22,99
+
BrandNewCake Rolstok kunststof 50cm / Ø4cm
€ 19,99
+
Doorhaalvorkje 3 tands
€ 10,99
+
Bonbon doosje Rood 150 gram
€ 1,59
+
  • 1 x € 1,59
    Totaal: € 1,59
  • 10 x € 1,43
    Totaal: € 14,28
    10% korting
  • 50 x € 1,27
    Totaal: € 63,53
    20% korting
  • 100 x € 1,11
    Totaal: € 111,32
    30% korting
Blokbodemzak 65 + 45 x 200mm 50st.
€ 10,79
+
Liniaal RVS 64cm
€ 22,78

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Pistachenoten 90g
€ 4,79
+
BrandNewCake Paletmes / Glaceermes 20cm
€ 7,49
+

Recept

  1. Kneed de marsepein goed door tot deze soepel is.
  2. Rol de marsepein uit tot een dikte van 3 tot 5 mm. Bestuif het aanrecht met een beetje poedersuiker tegen het plakken van de marsepein.
  3. Hak 25 gram cranberries, 20 gram pistachenoten en 10 gram geconfijte gember in kleine stukjes.
  4. Verdeel de cranberries, gember, pistachenoten en sinaasappelrasp over de plak marsepein.
  5. Rol de plak marsepein op en druk de rol plat tot een dikte van ongeveer 2 cm.
  6. Vouw de marsepein in drieën op en druk de marsepein weer plat. Als het goed is, is de vulling nu goed verdeeld over de marsepein. Indien dit nog niet het geval is, herhaal het vouwen dan nog een keer.
  7. Rol de marsepein uit tot een vierkante plak van 15x15 cm met een dikte van 1 cm dik.
  8. Bestuif het aanrecht wederom met poedersuiker tegen het plakken. Om de juiste dikte te krijgen, kun je voor het gemak latjes voor het uitrollen van deeg gebruiken.
  9. Snijd de marsepein in 36 vierkantjes van 2,5 x 2,5 cm. Bestuif eventueel het mes met poedersuiker tegen het plakken. Ook de snijranden van de marsepein kun je bestuiven met poedersuiker tegen het plakken. Dit vergemakkelijkt straks het bedekken met de chocolade.
  10. Smelt de chocolade au-bain marie.
  11. Leg een bakplaat klaar met daarop een vel bakpapier.
  12. Dompel een marsepeinen blokje in de gesmolten chocolade, draai hem om en haal hem met een vorkje eruit.
  13. Tik een paar keer voorzichtig tegen de rand van de pan om overtollige chocolade eraf te laten druipen. Hoe langer je tikt, hoe dunner de chocolade laag wordt. Dus als je een dikkere laag chocolade wilt, tik dan niet te lang.
  14. Strijk het teveel aan chocolade aan de onderkant van de bonbon weg met een mes of spatel.
  15. Laat de bonbon daarna van het vorkje afglijden op het bakpapier.
  16. Decoreer je bonbon direct indien je er bv een nootje op wilt bevestigen, of laat de bonbon een paar minuten liggen en decoreer hem vervolgens bv met chocolade.
  17. Roer regelmatig de chocolade door en warm de chocolade tussentijds iets bij als deze teveel afkoelt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Je kunt deze Marsepein bonbons ook ideaal als cadeautje geven. Zo kun je de Marsepein Bonbons verpakken in een mooi bonbon doosje of een cellofaan zakje.

    Deel jouw Marsepein bonbons met ons!

    Heb jij met zelf Marsepein bonbons gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden! Wij zijn ook erg benieuwd naar hoe jij het vond om zelf met dit recept Marsepein bonbons te maken. Vond je dit lastig of makkelijk en de moeite waard? Deel jouw ervaring met ons in jouw stories op Instagram. Dat kun je doen door een foto van jouw bonbons te maken en ons te taggen. Als je ons tagt, kunnen wij jouw story zien én delen op ons eigen account


    Flag of Germany