Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan de kant-en-klare variant uit de winkel. Dat geldt ook voor marsepein. Bovendien is zelfgemaakte marsepein doorgaans ook gezonder dan de varianten uit de winkel. Dat komt omdat er vaak aan de varianten uit de winkel ontzettend veel suiker is toegevoegd. En het is natuurlijk ook ontzettend leuk om zelf marsepein te maken. Genoeg redenen dus om het zelf te doen! Hieronder vind je ons recept waarmee je zelf heerlijke marsepein kunt maken.
Het recept om zelf marsepein te maken
Je kunt zowel op een koude methode als op een warme methode marsepein maken. Het makkelijkst is om de koude methode te gebruiken als je zelf marsepein gaat maken. Daarom laten we in dit recept zien hoe je dit suikergoed met de koude methode kunt maken. Over het algemeen wordt deze lekkernij onder andere met eiwit gemaakt. In dit recept gebruiken we geen eiwit maar water, waardoor de marsepein langer houdbaar is.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram blanke amandelen;
- 250 gram kristalsuiker;
- Smaakaroma.
Overige benodigdheden:
- Enkele druppels water.