• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Progrès taart recept

Deze progrès taart, ook wel schuimtaart genoemd, is heel erg gemakkelijk te maken. Deze heerlijke taart bestaat uit meringue en slagroom en is afgewerkt met lekkere nougatine. Het is het perfecte gebak bij een kopje koffie of thee. Wil jij nou ook eens een keer deze taart maken? Lees dan snel verder voor ons progrès taart recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen
Deze progrès taart, ook wel schuimtaart genoemd, is heel erg gemakkelijk te maken. Deze heerlijke taart bestaat uit meringue en slagroom en is afgewerkt met lekkere nougatine. Het is het perfecte gebak bij een kopje koffie of thee. Wil jij nou ook eens een keer deze taart maken? Lees dan snel verder voor ons progrès taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram fijne kristalsuiker;
  • 200 gram fijn gemalen en geroosterde hazelnoten;
  • 500 ml slagroom;
  • 150 gram poedersuiker;
  • 1 theelepel vanille-extract;
  • 150 gram nougatine;
  • Spuitmondje Wilton 2D.

Overige benodigdheden:

  • 6 eiwitten maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Nougatine hazelnoot 250gr
€ 5,29
+
Poedersuiker Strooibus 250g**
€ 4,79
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Wilton Spuitmondje #2D
€ 2,29
+
Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract 35ml
€ 6,49
+
Hazelnoten Stukjes Geroosterd 250g
€ 6,59
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 90°C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Teken op het bakpapier 3 cirkels van 16 cm in omvang.
  4. Klop de eiwitten stijf in een grote kom.
  5. Voeg geleidelijk aan de suiker toe aan de eiwitten en blijf kloppen tot het mengsel stijf en glanzend is.
  6. Voeg de gemalen hazelnoten voorzichtig toe aan de eiwitten.
  7. Spatel het eiwitmengsel tot 1 geheel.
  8. Spuit het eiwitmengsel in cirkels op de 3 getekende cirkels op het bakpapier.
  9. Bak de meringues in de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten.
  10. Laat de meringues afkoelen op een rooster.
  11. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en het vanille-extract.
  12. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  13. Doe 150 milliliter slagroom in de spuitzak en bewaar het overige slagroom voor later
  14. Verdeel wat slagroom over 1 meringue cirkel heen.
  15. Plaats de tweede meringue cirkel daar bovenop.
  16. Doe daar ook wat slagroom op.
  17. Plaats hier bovenop de laatste meringue cirkel.
  18. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de overgebleven slagroom.
    Tip! Houd nog wat slagroom over voor het maken van toefjes.
  19. Strooi nougatine over de zijkanten van de taart.
  20. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  21. Doe de overige slagroom in de spuitzak.
  22. Spuit met de overige slagroom toefjes op de taart.
  23. Decoreer de taart verder met nougatine en eventueel nog andere decoraties.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Ontdek onze andere taart recepten!

Een lekker stukje taart gaat er altijd wel in. Wil je elke keer weer ander gebak maken? Dan heb je natuurlijk wel wat inspiratie nodig. Gelukkig hebben wij al ruim 500 taart recepten op onze blog verzameld, zodat je elke keer nieuwe recepten kunt uitproberen. Van heerlijke chocolade taarten tot aan cheesecakes en van appeltaarten tot aan slagroomtaarten. Je vindt er echt voor ieder wat wils. We publiceren wekelijks nieuwe recepten op onze blog, dus het is zeker de moeite waard om er regelmatig een kijkje op te nemen. Bekijk al onze taart recepten hier en ga lekker aan de slag!

Laat jouw zelfgemaakte progrès taart aan ons zien!

Heb jij ook met dit recept een lekkere progrès taart gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany