• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Skitaart recept

Wanneer je soms op wintersport gaat naar bijvoorbeeld Oostenrijk toe, ken je deze taart vast al wel: ski taart. Een skitaart (ook wel ski vlaai of ski gebak genoemd), staat daar namelijk bij veel restaurants op de menukaart. Een skitaart bestaat uit een brosse vlaaibodem die is gevuld met heerlijke room, kersencompote, slagroom en veel brokken schuim. Traditioneel gezien wordt de taart gevuld met Zwitserse room, maar wij vonden het lekker om in plaats daarvan banketbakkersroom te gebruiken. Al met al is dit een heerlijk taartje, dat ons eventjes terugbrengt naar skiën, wintersport, bergen, hutten en sneeuw. Serveer een glaasje Glühwein of warme chocolademelk (met een likeurtje erin) ernaast en je haalt de wintersport gewoon lekker naar huis. Lees snel verder voor ons skitaart recept en ga aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
Wanneer je soms op wintersport gaat naar bijvoorbeeld Oostenrijk toe, ken je deze taart vast al wel: ski taart. Een skitaart (ook wel ski vlaai of ski gebak genoemd), staat daar namelijk bij veel restaurants op de menukaart. Een skitaart bestaat uit een brosse vlaaibodem die is gevuld met heerlijke room, kersencompote, slagroom en veel brokken schuim. Traditioneel gezien wordt de taart gevuld met Zwitserse room, maar wij vonden het lekker om in plaats daarvan banketbakkersroom te gebruiken. Al met al is dit een heerlijk taartje, dat ons eventjes terugbrengt naar skiën, wintersport, bergen, hutten en sneeuw. Serveer een glaasje Glühwein of warme chocolademelk (met een likeurtje erin) ernaast en je haalt de wintersport gewoon lekker naar huis. Lees snel verder voor ons skitaart recept en ga aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Taartpan rond gesiliconeerd met een diameter van 20 cm;
  • 250 gram BrandNewCake Taartbodem & Koekjes mix;
  • 125 gram Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder;
  • 1 blik taartvulling rode kersen Princess;
  • 200 milliliter slagroom, gekoeld;
  • 1 zakje Klop-Fix;
  • 8 gram vanillesuiker;
  • 60 gram meringue sticks;
  • 50 gram suikerbakkerspoeder;
  • Zeef;
  • Bakspray;
  • Deegroller;
  • Blindbakbonen;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 310 milliliter water;
  • 155 gram ongezouten roomboter;
  • 1 ei, maat M;
  • Plasticfolie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Princes Taartvulling & Topping Rode Kers 410gr.
€ 3,99
+
BrandNewCake Taartbodem en Koekjes-mix 500g
€ 4,39
+
Zeef RVS saus-bouillon fijn, Ø8 cm
€ 2,38
+
Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder 500gr
€ 5,09
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Taartpan Rond Gesiliconeerd Ø20cm
€ 10,59
+
Meringue Sticks 270 gram
€ 11,59

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
BrandNewCake Bakbonen 500g
€ 8,99
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

  1. Meng de Taartbodem & Koekjes mix, de roomboter en het ei door elkaar heen.
  2. Kneed dit mengsel tot een stevig deeg.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en leg een uur in de koeling.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  5. Vet de bakvorm in met de bakspray.
  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
    Tip! Rol het deeg iets groter uit dan de grootte van de bakvorm.
  7. Leg het deeg los over de bakvorm en druk de randen iets aan.
  8. Snijd met een mesje langs de bovenrand om het overtollige deeg weg te snijden.
  9. Leg een stukje bakpapier over het deeg in de bakvorm.
  10. Doe daar bovenop de blindbakbonen.
  11. Bak de taartbodem 15 minuten blind in de voorverwarmde oven.
  12. Verwijder na het bakken het bakpapier en de blindbakbonen.
  13. Laat de taartbodem nog eens 10 minuten bakken in de oven.
  14. Laat de taartbodem daarna afkoelen in de bakvorm.
  15. Meng met een mixer in 3 tot 7 minuten op de hoogste stand de roompoeder en 310 ml water door elkaar heen.
  16. Schep de room op de koekbodem tot een halve centimeter onder de rand.
  17. Zet de taart een half uur in de koeling.
  18. Haal daarna de taart weer uit de koeling en verdeel de kersen over de room heen.
  19. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de Klop-Fix.
  20. Verdeel de slagroom over de kersen in de bakvorm.
  21. Garneer de skitaart met een laag meringue sticks.
  22. Zeef over de meringue sticks een laagje suikerbakkerspoeder.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere Taart & Gebak recepten!

Viel dit skigebak goed bij je in de smaak? En vind je het leuk om allerlei verschillende soorten taarten te maken? Bekijk dan eens onze Taart & Gebak recepten, want daarvan hebben wij er inmiddels honderden verzameld. Van recepten voor kleine gebakjes tot aan recepten voor de lekkerste vlaaien. En van recepten voor originele themataarten tot aan recepten voor verrukkelijke cheesecakes: wij hebben echt voor ieder wat wils. Je vindt al onze Taart & Gebak recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte skitaart aan ons zien!

Ben jij van plan om met ons recept skitaart te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany