Wanneer je soms op wintersport gaat naar bijvoorbeeld Oostenrijk toe, ken je deze taart vast al wel: ski taart. Een skitaart (ook wel ski vlaai of ski gebak genoemd), staat daar namelijk bij veel restaurants op de menukaart. Een skitaart bestaat uit een brosse vlaaibodem die is gevuld met heerlijke room, kersencompote, slagroom en veel brokken schuim. Traditioneel gezien wordt de taart gevuld met Zwitserse room, maar wij vonden het lekker om in plaats daarvan banketbakkersroom te gebruiken. Al met al is dit een heerlijk taartje, dat ons eventjes terugbrengt naar skiën, wintersport, bergen, hutten en sneeuw. Serveer een glaasje Glühwein of warme chocolademelk (met een likeurtje erin) ernaast en je haalt de wintersport gewoon lekker naar huis. Lees snel verder voor ons skitaart recept en ga aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- Taartpan rond gesiliconeerd met een diameter van 20 cm;
- 250 gram BrandNewCake Taartbodem & Koekjes mix;
- 125 gram Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder;
- 1 blik taartvulling rode kersen Princess;
- 200 milliliter slagroom, gekoeld;
- 1 zakje Klop-Fix;
- 8 gram vanillesuiker;
- 60 gram meringue sticks;
- 50 gram suikerbakkerspoeder;
- Zeef;
- Bakspray;
- Deegroller;
- Blindbakbonen;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 310 milliliter water;
- 155 gram ongezouten roomboter;
- 1 ei, maat M;
- Plasticfolie.