• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pistache cheesecake recept

Heb je zin in een verrassende twist op de klassieke cheesecake? Maak dan eens deze pistache cheesecake! Deze taart is eenvoudig te bereiden en met de nootachtige smaak zal die zeker bij echte pistache liefhebbers in de smaak vallen. Of je nu indruk wilt maken op jouw visite of gewoon jezelf wilt verwennen met wat lekkers: deze cheesecake is de perfecte keuze. Lees snel verder voor ons pistache cheesecake recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 10 personen 5/5 (2 waarderingen)
Heb je zin in een verrassende twist op de klassieke cheesecake? Maak dan eens deze pistache cheesecake! Deze taart is eenvoudig te bereiden en met de nootachtige smaak zal die zeker bij echte pistache liefhebbers in de smaak vallen. Of je nu indruk wilt maken op jouw visite of gewoon jezelf wilt verwennen met wat lekkers: deze cheesecake is de perfecte keuze. Lees snel verder voor ons pistache cheesecake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 150 gram kristalsuiker;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 30 gram maïzena;
  • 300 gram smaakpasta pistache;
  • 100 gram pistachenoten;
  • Kitchen Craft Springvorm Rond Ø20 cm;
  • 200 gram Lotus koekjes;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 100 gram ongezouten roomboter;
  • 600 gram roomkaas, op kamertemperatuur;
  • 200 gram zure room
  • 3 eieren, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Lotus Biscoff Speculoos Koekjes 250g
€ 2,49
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Patidess Smaakpasta Pistache 120g
€ 6,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Kitchen Craft Springvorm Rond Ø20 cm
€ 17,19
+
Pistachenoten 90g
€ 4,79
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  3. Maal de Lotus koekjes fijn.
  4. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje.
  5. Spatel de gesmolten boter door de fijngemalen koekjes heen.
  6. Doe de koekjes in de springvorm en druk ze met de bolle kant van een lepel tegen de bodem aan.
  7. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  8. Klop in een ruime kom de roomkaas zacht.
  9. Mix de zure room, gesmolten chocolade, kristalsuiker, vanille extract, maïzena en 200 gram pistache pasta door de roomkaas heen.
  10. Voeg de eieren 1 voor 1 aan het cheesecake beslag toe.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende ei toevoegt.
  11. Mix het geheel door tot een glad beslag.
  12. Giet het cheesecake beslag in de springvorm.
  13. Bak de pistache cheesecake in 60 minuten gaar.
    Tip! Het midden van de cheesecake moet stevig aanvoelen.
  14. Laat de cheesecake na het bakken volledig afkoelen in de oven.
  15. Zet de taart daarna minimaal 4 uur in de koelkast.
  16. Smelt 100 gram pistache pasta.
  17. Giet de pasta over het gebak heen.
  18. Strooi de gehakte pistachenoten over de cheesecake heen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Tover de pistache cheesecake om tot een waar dessert!

Je kunt een cheesecake serveren op een verjaardag, maar het gebak is ook heerlijk als dessert. Wil je graag deze taart serveren als nagerecht? Snijd dan een puntje cheesecake af en zet deze op een leuk schoteltje. Serveer er een bolletje ijs en een toef slagroom bij. Je kunt er zelfs nog voor kiezen om wat gehakte pistachenootjes eroverheen te strooien. Dat maakt het dessert niet alleen helemaal af, maar is ook nog eens heerlijk. Zodoende heb je vrij eenvoudig een lekker toetje na een diner.

Bekijk eens onze andere cheesecake recepten!

Wij zijn dol op het maken van cheesecakes. Je kunt namelijk eenvoudig zelf een twist aan deze taarten geven en zodoende het gebak helemaal naar wens maken. Inmiddels hebben we al ruim 50 uiteenlopende cheesecake recepten op onze receptenpagina verzameld. Je kunt jouw gasten dus elke keer weer verrassen met wat nieuws. Daarnaast voegen we wekelijks nieuwe recepten aan onze blog toe, dus het is zeker de moeite waard om er af en toe een kijkje op te nemen. Bekijk al onze cheesecake recepten hier!

Deel jouw pistache cheesecake met ons!

Ga je zelf met dit recept een pistache cheesecake maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe het gebak is geworden, dus we vinden het erg leuk als we ervan een foto kunnen bewonderen. Maak een foto van jouw cheesecake en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany