• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pistache-mango meringues recept

Meringue, mango, pistache; deze heerlijke macarons laten je al een beetje proeven van de lente. Ze zijn dan ook onwijs lekker en echt het proberen waard. Wil je zelf deze lekkere pistache-mango meringues maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Alvast proeven van de lente

Deze heerlijke Pistache-mango meringues laten je al een beetje wanen in de lente. En dat is natuurlijk wel zo fijn na de donkere en regenachtige dagen die we hebben gehad en die we helaas ook nog voor de boeg hebben. Meringue is altijd erg zoet, waardoor de frisse mangosmaak een fijne tegenhanger is. In en op het schuim zitten kleine stukjes pistachenootjes, voor de smaak maar ook voor de kleur. Frisgroen en geel, dé kleuren van de naderende lente. Nog even doorbijten op alle vlakken en het wordt heus beter! En wat die lijn betreft: vergeet het maar, van deze neemt iedereen er gewoon 2.

± 2.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 24 personen

Meringue, mango, pistache; deze heerlijke macarons laten je al een beetje proeven van de lente. Ze zijn dan ook onwijs lekker en echt het proberen waard. Wil je zelf deze lekkere pistache-mango meringues maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Alvast proeven van de lente

Deze heerlijke Pistache-mango meringues laten je al een beetje wanen in de lente. En dat is natuurlijk wel zo fijn na de donkere en regenachtige dagen die we hebben gehad en die we helaas ook nog voor de boeg hebben. Meringue is altijd erg zoet, waardoor de frisse mangosmaak een fijne tegenhanger is. In en op het schuim zitten kleine stukjes pistachenootjes, voor de smaak maar ook voor de kleur. Frisgroen en geel, dé kleuren van de naderende lente. Nog even doorbijten op alle vlakken en het wordt heus beter! En wat die lijn betreft: vergeet het maar, van deze neemt iedereen er gewoon 2.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram fijne kristalsuiker; 
  • Snufje zout; 
  • 150 gram pistachepitten (Molen de Hoop); 
  • 100 gram mix voor botercrème (Brand New Cake); 
  • 4 eetlepels mango smaakpasta (Patidess); 
  • Siliconen bakmat macarons 30 x 40 cm; 
  • Spuitzak. 

Overige benodigdheden:

  • 4 eiwitten; 
  • 125 milliliter water; 
  • 150 gram ongezouten roomboter. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Pistachepitten 150gr
€ 7,59
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
Normale prijs € 5,49 Speciale prijs € 4,67
+
Patidess Smaakpasta Mango 120g
€ 5,59

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Siliconen Bakmat Macarons 30x40cm / 48 macarons
Normale prijs € 9,98 Speciale prijs € 8,48
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

Het maken van de meringue:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
  2. Klop de eiwitten met de suiker en het zout op een hoge snelheid totdat het wit en stijf is.
    Tip! Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  3. Hak de pistachenoten grof en spatel zo’n 100 gram door het eiwitmengsel heen.
  4. Doe het het in een spuitzak met gladde spuitmond.
  5. Spuit dopjes op de bakmat en strooi nog wat van de gehakte pistachepitten over de schuimpjes voordat je ze in de oven doet
    Tip! Houd nog een paar pistache pitjes over voor de garnering.
  6. Bak de schuimpjes in 2 uur gaar.
  7. Laat de schuimpjes daarna in de oven afkoelen.

Het maken van de botercrème:

  1. Doe de botercrème-mix in een kom met het water en roer dit door.
  2. Laat de crème één uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop ondertussen de roomboter zacht.
  4. Voeg de botercrème delen toe aan de roomboter.
  5. Klop nog even goed door tot je een gladde crème hebt.
  6. Spatel ede mango smaakpasta door de crème heen.
  7. Doe de crème in een spuitzak.
  8. Spuit op de helft van de schuimpjes een dot crème en dek af met de andere schuimpjes.
  9. Garneer de pistache-mango meringues met nog wat grof gehakte pistachepitjes.

    En je meringues zijn klaar, smullen maar!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Pistache-mango meringues met ons!

Heb je met dit recept ook lekkere Pistache-mango meringues gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account!

Flag of Germany