Appels, appels en nog eens appels. Ze blijven vallen! Helemaal niet erg, want een fijne appeltaart is nooit weg. Maar als je wel eens wat anders wilt, zijn deze ouderwets lekkere appelkoeken een aanrader. Ik kreeg het recept ooit van een echte bakker, en bij ons thuis zijn ze nog steeds favoriet. Ze zijn bovendien prima een paar dagen van tevoren te maken, als je ze in een luchtdichte trommel bewaart. Als je na het massale protest van deze week vierkant achter onze Nederlandse boeren wilt gaan staan, gebruik je doodgewone maar o zo lekkere friszure Elstar-appels. Waarom zou je appels uit Nieuw-Zeeland halen als je zoiets lekkers in overvloed en voor een prikkie kunt kopen? Steun de Nederlandse fruittelers, bak appelkoeken!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram witte basterdsuiker;
- 200 gram zelfrijzend bakmeel;
- 120 gram fijne kristalsuiker;
- 40 gram custardpoeder;
- 1/2 theelepel Brand New Cake Geconcentreerde Vanille extract;
- 1 theelepel kaneel;
- 8 Cakeringen Ø 6,5 cm;
- Bakpapier;
- Deegroller.
Overige benodigdheden:
- 125 gram ongezouten roomboter;
- 2 eidooiers;
- Sap en rasp van 1 citroen;
- 500 gram appels, bijvoorbeeld Elstar;
- 2 eiwitten;
- Sap van 1 citroen;
- 1 eetlepel water.