• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pistachemeringues met bosbessen recept

Wat zijn ze sjiek, deze pistachemeringues met bosbessen. En ze zijn ook nog eens onwijs lekker! Het brosse en zoete van het schuim, de romige vulling en dan het frisse van de bosbessen erbij. Natuurlijk kan je ze ook met bramen maken, of frambozen, of aardbeien. Gebruik in elk geval wel vers en fris fruit, want de meringues zijn echt zoet dus dat kan wel een licht zure tegenhanger gebruiken. Door het eiwitschuim gaan grof gemalen pistachenootjes, wat een extra crunch geeft, een lekkere smaak en een mooi subtiel groen kleurtje. Een theelepeltje rozenwater in de meringue en een paar druppels in de bosbessenconfiture maken de smaken nog interessanter. Wil je het schuim heftiger groen, voeg dan een drupje kleurstof toe. Het in elkaar zetten is een kwestie van stapelen. Klein takje munt erop of een eetbaar bloemetje en klaar ben je: de nazomer op een schoteltje. 

± 3.5 uur bereidingstijd 8 personen 3/5 (1 waardering)

Wat zijn ze sjiek, deze pistachemeringues met bosbessen. En ze zijn ook nog eens onwijs lekker! Het brosse en zoete van het schuim, de romige vulling en dan het frisse van de bosbessen erbij. Natuurlijk kan je ze ook met bramen maken, of frambozen, of aardbeien. Gebruik in elk geval wel vers en fris fruit, want de meringues zijn echt zoet dus dat kan wel een licht zure tegenhanger gebruiken. Door het eiwitschuim gaan grof gemalen pistachenootjes, wat een extra crunch geeft, een lekkere smaak en een mooi subtiel groen kleurtje. Een theelepeltje rozenwater in de meringue en een paar druppels in de bosbessenconfiture maken de smaken nog interessanter. Wil je het schuim heftiger groen, voeg dan een drupje kleurstof toe. Het in elkaar zetten is een kwestie van stapelen. Klein takje munt erop of een eetbaar bloemetje en klaar ben je: de nazomer op een schoteltje. 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram pistachenoten (Molen de Hoop);
  • 50 gram amandelmeel (Molen de Hoop);
  • 300 gram poedersuiker;
  • 1 theelepel + 3 druppels rozenwater (Nielsen Massey);
  • 250 milliliter slagroom;
  • 2 eetlepels suiker;
  • 2 bakplaten;
  • Bakpapier. 

    Overige benodigdheden:

  • 180 gram eiwit (ongeveer 6 eiwitten);
  • 150 gram bosbessen confiture;
  • 150 gram verse bosbessen;
  • Paar takjes verse munt.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Pistachepitten 150gr
€ 7,59
+
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Rozenwater 60ml
€ 6,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Patisse Verstelbare Bakplaat Hoge Rand 33-47cm
€ 30,00
+
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Gezoet 1L
€ 4,49
+

Recept

Het maken van de meringues:

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Maal de pistachepitten grof in een keukenmachine.
  3. Meng ze met het amandelmeel.
  4. Doe de eiwiten, 1 theelepel rozenwater en de suiker in een kom.
  5. Verwarm dit au-bain marie voor 5 minuten op zacht vuur.
  6. Doe dan het mengsel in een keukenmachine en klop het mengsel koud en stijf.
    Tip! Het moet een stevig mengsel zijn.
  7. Spatel het amandelmeel met pistache er voorzichtig doorheen.
  8. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  9. Schep met een grote lepel op elke bakplaat 8 bolletjes.
    Tip! Houd een beetje ruimte tussen de bolletjes.
  10. Zet de meringues voor 2 uur in de voorverwarmde oven.
  11. Laat de meringues ongeveer 1 uur afkoelen.
  12. Haal ze voorzichtig van de bakplaat.

Het maken van de bosbessensaus:

  1. Doe de bosbessenconfiture met 3 druppels rozenwater in een pannetje.
  2. Verwarm dit tot het kookt.
  3. Zet de bosbessensaus even apart.

Het maken van de vulling:

  1. Klop de slagroom stijf met de suiker.
  2. Verdeel op de helft van de meringues een lepel slagroom.
  3. Leg daar 100 gram bosbessen mooi in het rond op.
  4. Leg er een meringue boven op en daar weer een lepel slagroom.

Het afwerken van de meringues:

  1. Verdeel over de bovenkanten 50 gram bosbessen en een lepeltje bosbessen confiture.
  2. Verdeel daar wat pistache noten overheen.
  3. Leg er ter afwerking een blaadje munt op.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw pistachemeringues met bosbessen met ons!

Ga jij met ons recept zelf pistachemeringues met bosbessen maken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany