Wat zijn ze sjiek, deze pistachemeringues met bosbessen. En ze zijn ook nog eens onwijs lekker! Het brosse en zoete van het schuim, de romige vulling en dan het frisse van de bosbessen erbij. Natuurlijk kan je ze ook met bramen maken, of frambozen, of aardbeien. Gebruik in elk geval wel vers en fris fruit, want de meringues zijn echt zoet dus dat kan wel een licht zure tegenhanger gebruiken. Door het eiwitschuim gaan grof gemalen pistachenootjes, wat een extra crunch geeft, een lekkere smaak en een mooi subtiel groen kleurtje. Een theelepeltje rozenwater in de meringue en een paar druppels in de bosbessenconfiture maken de smaken nog interessanter. Wil je het schuim heftiger groen, voeg dan een drupje kleurstof toe. Het in elkaar zetten is een kwestie van stapelen. Klein takje munt erop of een eetbaar bloemetje en klaar ben je: de nazomer op een schoteltje.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 150 gram pistachenoten (Molen de Hoop);
- 50 gram amandelmeel (Molen de Hoop);
- 300 gram poedersuiker;
- 1 theelepel + 3 druppels rozenwater (Nielsen Massey);
- 250 milliliter slagroom;
- 2 eetlepels suiker;
- 2 bakplaten;
- Bakpapier.
- 180 gram eiwit (ongeveer 6 eiwitten);
- 150 gram bosbessen confiture;
- 150 gram verse bosbessen;
- Paar takjes verse munt.