Pastiera Napoletana, heb jij er al eens van gehoord? Dit is een Italiaanse taart die vaak tijdens Pasen wordt gegeten. Deze taart wordt gemaakt met ricotta en onder andere op smaak gebracht met een lekkere bloesemwater en sinaasappelsap. Hierdoor krijgt de taart een friszoete smaak. Dit gebak is dan ook de perfecte lekkernij om tijdens Pasen te serveren aan jouw familie en/of vrienden. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze taart kunt maken? Lees dan snel verder voor ons Pastiera Napoletana recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram patentbloem;
- 100 gram poedersuiker;
- 2 theelepels vanille extract;
- 200 gram kristalsuiker;
- 1 theelepel Sinaasappel Bloesem Water;
- 200 gram Gekonfijte stukjes Cassata Speciaal;
- Vlaaipan/Quichepan Ø23cm
Overige benodigdheden:
- 125 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 4 eieren, maat M;
- Rasp van 2 citroenen;
- 500 gram ricotta;
- Sap van 1 sinaasappel.