• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pastiera Napoletana recept

Pastiera Napoletana, heb jij er al eens van gehoord? Dit is een Italiaanse taart die vaak tijdens Pasen wordt gegeten. Deze taart wordt gemaakt met ricotta en onder andere op smaak gebracht met een lekkere bloesemwater en sinaasappelsap. Hierdoor krijgt de taart een friszoete smaak. Dit gebak is dan ook de perfecte lekkernij om tijdens Pasen te serveren aan jouw familie en/of vrienden. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze taart kunt maken? Lees dan snel verder voor ons Pastiera Napoletana recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 12 personen
Pastiera Napoletana, heb jij er al eens van gehoord? Dit is een Italiaanse taart die vaak tijdens Pasen wordt gegeten. Deze taart wordt gemaakt met ricotta en onder andere op smaak gebracht met een lekkere bloesemwater en sinaasappelsap. Hierdoor krijgt de taart een friszoete smaak. Dit gebak is dan ook de perfecte lekkernij om tijdens Pasen te serveren aan jouw familie en/of vrienden. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze taart kunt maken? Lees dan snel verder voor ons Pastiera Napoletana recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram patentbloem;
  • 100 gram poedersuiker;
  • 2 theelepels vanille extract;
  • 200 gram kristalsuiker;
  • 1 theelepel Sinaasappel Bloesem Water;
  • 200 gram Gekonfijte stukjes Cassata Speciaal;
  • Vlaaipan/Quichepan Ø23cm

Overige benodigdheden:

  • 125 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 4 eieren, maat M;
  • Rasp van 2 citroenen;
  • 500 gram ricotta;
  • Sap van 1 sinaasappel.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Sinaasappel bloesem water 60ml
€ 6,69
+
Gekonfijte stukjes Cassata Speciaal 4x4mm 475gr
€ 7,29
+
Kitchen Craft Vlaaipan / Quichepan Ø23x3,4cm
€ 19,69
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

  1. Meng de patentbloem en de poedersuiker door elkaar heen.
  2. Wrijf met je vingertoppen de boter door het bloem mengsel heen, totdat het op broodkruimels lijkt.
  3. Meng 1 ei, 1 theelepel vanille extract en de rasp van 1 citroen erdoorheen, totdat je een mooi deeg hebt.
  4. Vorm het deeg tot een bal.
  5. Verpak het deeg in plasticfolie.
  6. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
  7. Mix in een grote kom de ricotta, kristalsuiker, 3 eieren, 1 theelepel vanille extract, bloesem water, de rasp van 1 citroen, sinaasappelsap en gekonfijt fruit door elkaar heen.
  8. Zet de vulling even opzij.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  10. Vet de taartpan in met boter en bestuif de vorm met een beetje bloem.
  11. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  12. Rol ⅔ deel van het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter.
  13. Bekleed de bodem en de zijkanten van de vlaaipan met deeg.
  14. Snijd het overtollige deeg af.
  15. Giet de vulling gelijkmatig over het deeg.
  16. Rol het overgebleven deeg uit tot een cirkel die iets groter is dan de vlaaipan.
  17. Snijd het deeg in lange repen van ongeveer 1 centimeter breed.
  18. Plaats de repen deeg kruislings over de vulling.
    Tip! Zo ontstaat er een ruitpatroon.
  19. Bak de pastiera Napoletana in 50 à 60 minuten goudbruin en gaar.
  20. Laat de taart na het bakken in de vorm afkoelen.
  21. Haal het gebak voorzichtig uit de vorm.
  22. Bestrooi de bovenkant van de pastiera Napoletana eventueel met poedersuiker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk onze andere recepten voor Pasen!

Wil je tijdens Pasen jouw familie verwennen met wat lekkers en ben je daarvoor op zoek naar inspiratie? Bezoek dan eens onze receptenpagina, want daarop hebben we tientallen recepten voor Pasen verzameld. Bekijk dit recept voor worteltjes van bladerdeeg of dit recept voor een paas tiramisu maar eens. Wil je helemaal uitpakken voor Pasen? Probeer dan eens dit recept voor een laagjestaart voor Pasen uit. Check al onze recepten voor Pasen hier!

Ontdek onze andere taart & gebak recepten!

Heb je binnenkort een verjaardag op de planning of wil je gewoon wat lekkers maken om jezelf te verwennen? Dan vind je het vast leuk om te lezen dat we ruim 1.600 uiteenlopende recepten op onze blog hebben verzameld. Dankzij deze recepten wordt het een stuk eenvoudiger om thuis wat lekkers op tafel te zetten. Op onze blog vind je onder andere recepten voor het maken van cheesecakes, chocolade taarten en biscuit taarten. Daarnaast hebben we ook al ruim 100 recepten voor het maken van kleine gebakjes verzameld. Je vindt er werkelijk voor ieder wat wils. Bekijk al onze taart & gebak recepten hier en ga lekker aan de slag!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte pastiera Napoletana zien!

Heb jij ook met ons recept een lekkere pastiera Napoletana gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany