• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pistache taart met frambozen recept

Ben jij de standaard taarten, zoals appel- en slagroom taart een beetje zat? Maak dan eens deze heerlijke pistache taart met frambozen! Deze taart gaat bij elke pistache liefhebber in de smaak vallen. Door de frambozen heeft de taart een fris zoete smaak wat echt heerlijk is in combinatie met de pistachenootjes. Check onderstaand pistache taart recept om te zien hoe je zelf dit verrukkelijk gebak kunt maken!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 12 personen 4.3/5 (3 waarderingen)
Ben jij de standaard taarten, zoals appel- en slagroom taart een beetje zat? Maak dan eens deze heerlijke pistache taart met frambozen! Deze taart gaat bij elke pistache liefhebber in de smaak vallen. Door de frambozen heeft de taart een fris zoete smaak wat echt heerlijk is in combinatie met de pistachenootjes. Check onderstaand pistache taart recept om te zien hoe je zelf dit verrukkelijk gebak kunt maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 125 gram Molen de Hoop Pistachenootjes;
  • 270 gram Franse bloem T45;
  • 30 gram maïzena;
  • 1 zakje bakpoeder, 16 gram;
  • 250 gram fijne kristalsuiker;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 1 theelepel Molen de Hoop Citroenrasp;
  • 100 milliliter slagroom;
  • 4 eetlepels suikerbakkerspoeder;
  • 1,5 eetlepel Patidess Smaakpasta Pistache;
  • 2 springvormen Ø20 centimeter;
  • Acetaatfolie 12 centimeter hoog;
  • Bakpapier;
  • Bakspray;
  • Taartkarton 22 centimeter.

Overige benodigdheden:

  • 125 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 125 milliliter plantaardige olie;
  • 4 eieren, maat M;
  • 4 eetlepels volle melk;
  • 500 gram mascarpone;
  • 180 gram volle yoghurt;
  • 1 eetlepel citroensap;
  • 500 gram verse frambozen;
  • 250 gram mascarpone;
  • 125 gram zure room;

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Franse Tarwebloem T45 1kg (Farine Bagatelle)
€ 4,29
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 12 cm x 20 m
Normale prijs € 9,29 Speciale prijs € 7,90
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Molen de Hoop Citroenrasp 100gr
€ 2,69
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Patidess Smaakpasta Pistache 120g
€ 6,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
Normale prijs € 6,19 Speciale prijs € 5,26
+
Pistachenoten 90g
Normale prijs € 4,79 Speciale prijs € 4,07
+
Patisse Springvorm Basic Ø20cm
€ 6,99
+
Taartkarton Goud/Wit Ø22cm per stuk
€ 0,28
+
  • 1 x € 0,28
    Totaal: € 0,28
  • 10 x € 0,25
    Totaal: € 2,54
    9% korting
  • 25 x € 0,24
    Totaal: € 6,05
    13% korting
  • 50 x € 0,22
    Totaal: € 10,89
    22% korting
  • 100 x € 0,19
    Totaal: € 19,36
    30% korting
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+

Recept

Het maken van de bodems:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en spuit de randen in met bakspray.
  3. Maal 100 gram pistachenootjes met de helft van de bloem fijn, totdat het goed vermengd is.
  4. Meng de overige bloem, maïzena en bakpoeder er ook doorheen.
  5. Meng in een andere kom de boter, olie en suiker door elkaar heen.
  6. Mix het vanille extract, citroenrasp en de eieren 1 voor 1 door het botermengsel heen.
  7. Meng het bloem mengsel er ook doorheen.
  8. Klop tot slot de melk erdoorheen en klop door totdat je een mooi beslag hebt.
  9. Verdeel het beslag over de springvormen.
  10. Bak de bodems in 40 minuten gaar.
  11. Laat de bodems afkoelen op een rooster met de ring er nog omheen, maar zonder de springvormbodem.
  12. Snijd beide bodems een keer doormidden.
    Tip! Je hebt nu in totaal 4 plakken.

Het maken van de frambozencrème:

  1. Klop de slagroom stijf en zet deze even in de koeling.
  2. Mix op hoge snelheid de mascarpone, yoghurt, citroensap en 3 eetlepels suikerbakkerspoeder door elkaar heen.
  3. Prak 125 gram frambozen fijn met een vork.
  4. Meng de frambozen door de crème heen.
  5. Spatel tot slot de slagroom erdoorheen, totdat je een mooie crème hebt.

Het opbouwen van de pistache taart:

  1. Pak een ring van de springvorm en zet aan de binnenkant van de ring acetaatfolie.
  2. Plak de acetaatfolie met een plakbandje vast aan de buitenkant van de folie.
  3. Zet deze ring op een taartkarton en leg de onderste taartbodem erin.
  4. Schep ⅓ deel van de frambozencrème op de taartbodem.
  5. Duw er voorzichtig een paar frambozen in.
    Tip! Houd 125 gram frambozen over ter decoratie.
  6. Leg er weer een bodem op en schep er weer een deel van de frambozencrème op.
  7. Duw er weer voorzichtig een paar frambozen in.
  8. Doe dit nog weer een keer met de laatste crème en frambozen en sluit af met de laatste bodem.
  9. Zet het geheel nu minimaal 2 uur in de koeling.

Het maken van de pistachecrème:

  1. Mix de mascarpone, zure room, 1 eetlepel suikerbakkerspoeder en pistache pasta tot een gladde crème.
  2. Haal de pistache taart uit de koeling en haal de ring en de acetaatfolie eraf.
  3. Smeer de taart helemaal in met de pistachecrème.
  4. Trek de taart strak met een scraper.
  5. Zet de taart even in de koeling.
  6. Hak 25 gram pistachenootjes fijn.
  7. Garneer de taart met de gehakte nootjes en verse frambozen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw pistache taart met frambozen met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke pistache taart gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany