• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Friandises met mango en pistache recept

Als je op zondagmorgen door een Frans dorpje loopt, is vaak het bakkerswinkeltje open. Na de kerkdienst halen de dorpelingen daar hun verse stokbrood, taarten en cakejes. Die geur alleen al maakt van de zondag een speciale dag. Omdat hier bijna geen bakkers open zijn op zondag, moeten we voor ovenverse gebakjes zelf aan de bak. Deze friandises uit 'Het Franse Bakboek' van Jean Michel Raynaud zijn ideaal: je maakt het beslag al een avond van tevoren en bakt ze de volgende ochtend af. Je eet ze het liefst ovenvers, dan zijn ze het lekkerst. De zachte smaak en smeuïge structuur combineren goed met fris fruit, volop variatie mogelijk in de zomer dus. Raynaud combineert ze met frambozen en kokos. Wij bakten ze met mango en knapperige pistachenootjes en waanden ons al een beetje op vakantie. Zo maak je van doordeweekse dagen heel gemakkelijk een beetje zondag.
± 1 uur bereidingstijd ± 10 uur wachttijd 12 personen
Als je op zondagmorgen door een Frans dorpje loopt, is vaak het bakkerswinkeltje open. Na de kerkdienst halen de dorpelingen daar hun verse stokbrood, taarten en cakejes. Die geur alleen al maakt van de zondag een speciale dag. Omdat hier bijna geen bakkers open zijn op zondag, moeten we voor ovenverse gebakjes zelf aan de bak. Deze friandises uit 'Het Franse Bakboek' van Jean Michel Raynaud zijn ideaal: je maakt het beslag al een avond van tevoren en bakt ze de volgende ochtend af. Je eet ze het liefst ovenvers, dan zijn ze het lekkerst. De zachte smaak en smeuïge structuur combineren goed met fris fruit, volop variatie mogelijk in de zomer dus. Raynaud combineert ze met frambozen en kokos. Wij bakten ze met mango en knapperige pistachenootjes en waanden ons al een beetje op vakantie. Zo maak je van doordeweekse dagen heel gemakkelijk een beetje zondag.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram amandelmeel;
  • 300 gram poedersuiker
  • 150 gram patentbloem;
  • Snuf zout;
  • 1 theelepel vanille-aroma;
  • 50 gram pistachepitten ;
  • Friandisesvorm;
  • Zeef;
  • Plasticfolie;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram eiwit (van ongeveer 9 eieren);
  • 200 gram roomboter;
  • 1 mango;

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake geconcentreerde aroma Vanille 30ml
Normale prijs € 4,59 Speciale prijs € 3,44
+
Molen de Hoop Pistachepitten 150gr
€ 7,59
+
Siliconen Bakvorm Ovaal 70x50x20mm (9)
€ 13,49
+
Zeef RVS met RVS Gaas Ø26cm (Bloem)
€ 12,89
+
Vershoudfolie 30cm x 300m**
Normale prijs € 11,79 Speciale prijs € 9,99
+
BrandNewCake Bakspray 250ml
€ 4,69

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

Tip! Begin de avond ervoor met het maken van het beslag, want dit moet rusten.
  1. Meng het amandelmeel, de suiker en de bloem in een kom.
  2. Klop de eiwitten met een snuf zout tot ze gaan schuimen. Let op! Blijf niet te lang kloppen.
  3. Schep dit met het vanille-aroma door het bloemmengsel heen en roer dit door (niet mixen).
  4. Verhit de boter in een steelpan tot het lichtbruin wordt (beurre noisette).
  5. Schenk de boter door een zeef bij het beslag en roer dit goed door elkaar heen.
  6. Dek de kom af met plasticfolie en zet het een nacht in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  8. Snijd de mango in reepjes.
  9. Hak de pistachenoten grof.
  10. Vet de holtes van de vorm in met bakspray.
  11. Verdeel het beslag eroverheen.
  12. Leg op elke friandise een reep mango en wat gehakte pistachenootjes.
  13. Bak de friandise in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  14. Ze zijn het lekkerste als je ze dezelfde dag nog eet.
    Tip! Om te variëren kun je gebruik maken allerlei soorten fruit zoals, frambozen, ananas en aardbeien. Je kunt de gebakjes dan garneren met gesmolten chocolade en mascarpone of slagroom.

 Eet smakelijk!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw friandises met mango en pistache met ons!

Heb jij zelf met dit recept een friandises gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe deze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de lekernij te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany