Als je op zondagmorgen door een Frans dorpje loopt, is vaak het bakkerswinkeltje open. Na de kerkdienst halen de dorpelingen daar hun verse stokbrood, taarten en cakejes. Die geur alleen al maakt van de zondag een speciale dag. Omdat hier bijna geen bakkers open zijn op zondag, moeten we voor ovenverse gebakjes zelf aan de bak. Deze friandises uit 'Het Franse Bakboek' van Jean Michel Raynaud zijn ideaal: je maakt het beslag al een avond van tevoren en bakt ze de volgende ochtend af. Je eet ze het liefst ovenvers, dan zijn ze het lekkerst. De zachte smaak en smeuïge structuur combineren goed met fris fruit, volop variatie mogelijk in de zomer dus. Raynaud combineert ze met frambozen en kokos. Wij bakten ze met mango en knapperige pistachenootjes en waanden ons al een beetje op vakantie. Zo maak je van doordeweekse dagen heel gemakkelijk een beetje zondag.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram amandelmeel;
- 300 gram poedersuiker
- 150 gram patentbloem;
- Snuf zout;
- 1 theelepel vanille-aroma;
- 50 gram pistachepitten ;
- Friandisesvorm;
- Zeef;
- Plasticfolie;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 250 gram eiwit (van ongeveer 9 eieren);
- 200 gram roomboter;
- 1 mango;