Drijfnat kwamen de kinderen afgelopen weken uit school. En dan is het altijd fijn als je gewoon met wat je in je voorraadkast hebt even lekker warm ‘troost-eten’ kunt maken. Kaiserschmarrn (ook wel kaisermarren genoemd) zijn zo klaar en je krijgt er meteen wintersport-vibes van. Wij maakten appelcompote en cranberrycompote bij de pannenkoekreepjes, maar ik weet zeker dat de kinderen ook staan te juichen als je er een potje appelmoes of jam bij opendraait (maak je wel de rozijnen voor kinderen, week ze dan in appelsap in plaats van rum). De smaak van vanille, het mooie sneeuwwitte van poedersuiker, meer comfort food dan dit wordt het niet. Is iedereen meteen dat rotweer weer vergeten.
Wat zijn kaiserschmarrn?
Kaiserschmarrn is een typisch Oostenrijks nagerecht. Kaiserschmarrn zijn licht gekramelliseerde pannenkoeken die in grove stukken worden gesneden. Kaiserschmarren worden traditioneel met flink wat poedersuiker en een pruimencompote geserveerd, maar wij besloten om er appelcompote en cranberrycompote bij te maken. Uiteraard kun je helemaal zelf bepalen met wat je deze pannenkoekjes serveert, het is maar net wat je zelf lekker vindt.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram rozijnen;
- 250 gram bloem;
- 120 gram fijne kristalsuiker;
- 2 eetlepels kristalsuiker;
- 1 theelepel vanille extract;
- Poedersuiker.
Overige benodigdheden:
- 500 ml melk;
- 8 eieren, maat M;
- 250 gram diepvries cranberry’s;
- 125 milliliter bruisend mineraalwater;
- ½ theelepel zout;
- 50 milliliter bruine rum;
- 3 zure appels;
- 1 theelepel kaneel;
- Sap van een hele citroen;
- 75 gram roomboter voor het bakken;
- Koekenpan.