• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Rotiplaat recept

Is roti jouw favoriete maaltijd? Maak dan eens aan de hand van ons recept een heerlijke rotiplaat, want lekkere roti begint natuurlijk bij een goede plaat. Je zult zien dat het maken ervan helemaal niet zo lastig is. Wij hebben de platen gevuld met een lekkere spliterwten vulling, maar uiteraard kun je ook gaan voor een aardappelvulling. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Lees snel verder voor ons rotiplaat recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 5 personen
Is roti jouw favoriete maaltijd? Maak dan eens aan de hand van ons recept een heerlijke rotiplaat, want lekkere roti begint natuurlijk bij een goede plaat. Je zult zien dat het maken ervan helemaal niet zo lastig is. Wij hebben de platen gevuld met een lekkere spliterwten vulling, maar uiteraard kun je ook gaan voor een aardappelvulling. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Lees snel verder voor ons rotiplaat recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram patentbloem;
  • 1 theelepel bakpoeder.

Overige benodigdheden:

  • 120 milliliter lauwwarm water;
  • 1 ui;
  • 80 gram spliterwten;
  • 1 knoflookteentje;
  • Een halve theelepel komijn;
  • Een halve theelepel zout;
  • Koekenpan;
  • Theedoek;
  • Hakmolen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Meng de bloem en de bakpoeder in een kom door elkaar heen.
  2. Voeg beetje bij beetje het water aan de bloem toe en kneed het tot een mooie deegbal.
  3. Maak een theedoek vochtig en leg deze over het deeg heen.
  4. Laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen.

Het maken van de vulling:

  1. Kook de spliterwten beetgaar en laat ze uitlekken.
  2. Snijd de ui in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.
  3. Bak de ui en de knoflook glazig.
  4. Doe de erwten bij de pan in en bak ze 3 minuten mee.
  5. Meng de komijn en het zout door de erwten heen.
  6. Maal de erwtenvulling in de hakmolen fijn.
  7. Laat de vulling volledig afkoelen.

Het maken van de rotiplaat:

  1. Bestuif het werkblad met bloem en vorm 5 balletjes van het deeg.
  2. Druk een balletje deeg plat en vul het met de spliterwten.
  3. Vouw het deeg dicht.
  4. Herhaal bovenstaande stappen met de rest van het deeg.
  5. Bestuif het werkblad wederom met bloem.
  6. Rol het deeg plat tot de dikte van een pannenkoek.
  7. Smeer de pan in met een beetje zonnebloemolie.
  8. Bak het deeg aan beide kanten gaar.
    Tip! Smeer ook de bovenkant van het deeg in met olie, voordat je deze keert.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je rotiplaat het beste bewaren?

Soms komt het qua planning beter uit om het gerecht al van tevoren te maken, daarnaast kan het natuurlijk voorkomen dat de lekkernij niet in 1 keer wordt opgegeten. Dat is helemaal niet erg, want je kunt deze lekkernij prima een aantal dagen bewaren. Zorg ervoor dat het gerecht eerst volledig is afgekoeld en zet het in een afgesloten container in de koelkast. Op deze manier kun je de lekkernij 2 dagen bewaren. Krijg je het niet binnen 2 dagen op? Dan kun je ervoor kiezen om het gerecht in te vriezen. In de vriezer kun je deze lekkere hap tot wel 2 maanden bewaren.

Bekijk ook eens onze andere hartige recepten!

Ben jij dol op gerechten uit de buitenlandse keuken? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want wij hebben op onze blog een aantal andere heerlijke recepten uit het buitenland verzameld. Zo vind je er een recept voor baghrir, dit zijn heerlijke Marokkaanse pannenkoeken met gaten erin. Daarnaast hebben we ook een recept voor bastilla, oftewel een verrukkelijke hartige gevulde taart. Ben jij gek op Turkse gerechten? Dan moet je echt eens ons recept voor Turkse gözleme proberen. Bekijk al onze hartige recepten hier!

Deel jouw rotiplaat met ons!

Heb jij ook met dit recept een lekkere rotiplaat gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe het gerecht is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany