• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Zelf Dikkertjes recept

Dikkertjes zijn heerlijke pannenkoekjes met vruchten erin. Je kunt er bijvoorbeeld rozijnen of stukjes appel  in doen. Of gewoon allebei, extra lekker. In dit recept gebruiken we alleen rozijnen.
± 0.5 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 6 personen 5/5 (1 waardering)
Dikkertjes zijn heerlijke pannenkoekjes met vruchten erin. Je kunt er bijvoorbeeld rozijnen of stukjes appel  in doen. Of gewoon allebei, extra lekker. In dit recept gebruiken we alleen rozijnen.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram gele rozijnen;
  • 20 gram suiker;
  • 500 gram bloem;
  • 10 gram bakpoeder;
  • 10 gram vanillesuiker;
  • Snufje zout;
  • Poedersuiker of keukenstroop.

Overige benodigdheden:

  • 100 gram vruchtenlikeur;
  • 3 eieren (losgeklopt);
  • 500 gram melk;
  • Roomboter om te bakken en wat extra.

    Boodschappenlijstje

    Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
    Kristalsuiker Van Gilse 1kg
    € 1,99
    +
    Molen de Hoop Patentbloem 1kg
    € 2,99
    +
    BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
    Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
    +
    Keukenzout 1kg
    € 0,99
    +
    Poedersuiker 250g
    € 2,19
    +
    Kandijsiroop Donker 400g
    € 3,79
    +
    Rozijnen 350g
    Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
    +
    Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
    € 1,89
    +

    Recept

    1. Voeg de suiker en de likeur toe aan de rozijnen.
    2. Verhit dit mengsel tot het lauw is en laat het enkele uren staan.
    3. Meng de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en het zout in een schaal.
    4. Roer er 1 voor 1 de eieren door en tot slot de melk.
    5. Roer het rozijnenmengsel door het bovenstaande mengsel.
    6. Verhit wat roomboter in een koekenpan.
    7. Schep met een ijstang of eetlepel 3 hoopjes beslag in de koekenpan.
    8. Bak de dikkertjes langzaam gaar en aan beide kanten bruin.
    9. Ga door met bakken tot het beslag op is.
    Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Handige informatie

    De dikkertjes zijn zowel warm als koud erg lekker. Eet de dikkertjes bijvoorbeeld samen met keukenstroop of met wat boter en poedersuiker. Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

    Flag of Germany