Ken je baghrir al? Dit zijn Marokkaanse pannenkoeken met gaten erin. Door de kenmerkende gaatjes, worden de lekkernijen ook wel ‘duizendgaatjes pannenkoeken genoemd’. Tijdens het bakken van de pannenkoeken ontstaan luchtbelletjes, die uiteindelijk gaatjes worden. Daardoor krijg je heerlijke, luchtige pannenkoeken die vaak in combinatie met wat honing of stroop worden gegeten. Lees snel verder voor ons baghrir recept en ga lekker aan de slag!
Gebruik een koude koekenpan met antiaanbaklaag!
Voor het maken van baghrir kun je het beste een koude koekenpan met antiaanbaklaag gebruiken. Gebruik je geen koude koekenpan? Dan stolt het beslag meteen in de pan, waardoor het niet kan rijzen er ook geen gaten ontstaan. Zet de pan voor gebruik bijvoorbeeld even in de koelkast.Benodigdheden uit onze webshop:
- 450 gram patentbloem;
- 150 gram Italiaanse Bloem Semola Rimacinata (fijne griesmeel);
- 15 gram kristalsuiker;
- 16 gram bakpoeder;
- 9 gram droge gist.
Overige benodigdheden:
- 1 liter warm water;
- 8 gram zout;
- Klein beetje olijfolie.