• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

No stress blini's recept

Ik ken een vrouw, die zag in november al tegen Kerst op. Al die bezoekjes, die dagen in de keuken, ze telde de dagen tot het weer januari was. Al die stress is natuurlijk jammer van zo'n feest. Nodig wat dierbare mensen uit, zet een boom in je kamer, ontkurk een top wijn en maak alleen gerechtjes waar je op het laatst nog maar een kleinigheidje aan hoeft te doen. Deze blini's bijvoorbeeld, uit Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek (sowieso een aanrader). De kleine hartige pannenkoekjes hebben de maat van een poffertje en zijn dus prima geschikt als amuse, borrelhapje of -als je er verschillende toppings op maakt- voorgerecht. Je kunt ze warm eten, maar ik bakte ze bij wijze van proef de avond voor een etentje al. In een afgesloten trommel bleven ze prima (haal ze dan wel 1 uurtje voor het eten uit de koelkast). Behalve het boekweitmeel heb je vast alles al in huis, dus als je het niet vertrouwt oefen je vast een keer. Door het opgeklopte eiwit worden de blini's mooi bol. Lepeltje crème fraîche erop, toefje zalm, een plukje dille en klaar ben je. Glas prosecco erbij en je hoort niemand meer klagen: simpel chique, zonder stress!

± 1.5 uur bereidingstijd 15 personen

Ik ken een vrouw, die zag in november al tegen Kerst op. Al die bezoekjes, die dagen in de keuken, ze telde de dagen tot het weer januari was. Al die stress is natuurlijk jammer van zo'n feest. Nodig wat dierbare mensen uit, zet een boom in je kamer, ontkurk een top wijn en maak alleen gerechtjes waar je op het laatst nog maar een kleinigheidje aan hoeft te doen. Deze blini's bijvoorbeeld, uit Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek (sowieso een aanrader). De kleine hartige pannenkoekjes hebben de maat van een poffertje en zijn dus prima geschikt als amuse, borrelhapje of -als je er verschillende toppings op maakt- voorgerecht. Je kunt ze warm eten, maar ik bakte ze bij wijze van proef de avond voor een etentje al. In een afgesloten trommel bleven ze prima (haal ze dan wel 1 uurtje voor het eten uit de koelkast). Behalve het boekweitmeel heb je vast alles al in huis, dus als je het niet vertrouwt oefen je vast een keer. Door het opgeklopte eiwit worden de blini's mooi bol. Lepeltje crème fraîche erop, toefje zalm, een plukje dille en klaar ben je. Glas prosecco erbij en je hoort niemand meer klagen: simpel chique, zonder stress!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 65 gram boekweitmeel;
  • 40 gram patentbloem kristal;
  • 3 gram gedroogde gist;
  • Snuf zout.

Overige benodigdheden:

  • 125 milliliter lauwwarme melk;
  • 1 groot ei;
  • Roomboter;
  • Crème fraîche;
  • Gerookte zalm;
  • Verse dille.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Kristal Patentbloem 1kg
€ 3,70
+
Molen de Hoop Boekweitmeel 1kg
€ 4,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+

Recept

  1. Scheid het ei in dooier en wit.
  2. Meng boekweit, bloem, gist en zout in een kom.
  3. Schenk de melk erbij doorheen, doe de eidooier erbij in en klop dit glad.
  4. Zet dit afgedekt met plasticfolie op een warme plek en laat het 1 uur rijzen.
  5. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het gerezen beslag heen.
  6. Verhit een klontje boter in een koekenpan en laat er met een eetlepel kleine rondjes beslag in zakken (ter grootte van een poffertje).
  7. Laat het beslag op een matig vuur bakken tot de bovenkant droog wordt.
  8. Draai het beslag om met een spatel en bak de andere kant ook goudbruin.
  9. Laat het vervolgens afkoelen tot lauwwarm of koud.
  10. Maak voor het serveren met 2 theelepels een mooi bolletje van de crème fraîche.
  11. Leg dit op de blini, met een plukje gerookte zalm en een takje dille.
    Tip! Avocado met reepjes bacon. Ook lekker: mousse van makreel (met yoghurt, mayonaise en dille) en een plakje biet.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw no stress blini's met ons!

Heb jij ook met ons recept lekkere no stress blini's gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany