Flinterdunne pannenkoeken, poffertjes, crêpes en dikke American pancakes ken je vast al wel. Op de Hollandse pannenkoek zijn namelijk allerlei variaties te vinden. Al die pannenkoeken kun je ook nog eens naar wens garneren met wat je zelf maar lekker vindt. Daardoor zijn pannenkoeken recepten bij veel mensen populair. Ken je Japanese fluffy pancakes al? Deze pannenkoekjes zijn net wat luchtiger dan American Pancakes, waardoor veel mensen er dol op zijn. Je kunt deze lekkernijen serveren als ontbijt, maar ze zijn ook erg lekker als brunch of lunch. Garneer de pancakes bijvoorbeeld met vers fruit en honing of een lekkere chocolade drip. Je kunt er allerlei kanten mee op. Reden genoeg dus om zelf eens deze luchtige pannenkoekjes te gaan maken. Lees snel verder voor ons Japanese fluffy pancakes recept en ga lekker aan de slag!
Wat zijn Japanese fluffy pancakes?
Japanese fluffy pancakes lijken enorm op American Pancakes, maar zijn heel erg luchtig, zacht en licht. Je gebruikt eigenlijk grotendeels dezelfde ingrediënten als voor de Amerikaanse pannenkoekjes, maar doet wel wat anders met de eieren. De eieren split je namelijk en de eidooiers meng je met de andere ingrediënten tot een glad beslag. Daarna spatel je voorzichtig de eiwitten door het beslag heen. De eiwitten nemen lucht op in het beslag, waardoor de pannenkoekjes luchtiger en zacht worden. Ze krijgen bijna de structuur van cakejes, heerlijk!Benodigdheden uit onze webshop:
- 10 gram vanille bourbon pasta;
- 130 gram Molen de Hoop Patentbloem;
- 1 eetlepel kristalsuiker;
- 1 zakje bakpoeder;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 2 eigelen, maat M;
- 4 eiwitten, maat M;
- 60 milliliter volle melk;
- Snufje keukenzout;
- Koekenpan.