• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Panpizza recept

We houden er allemaal wel van om eens een lekkere pizza tijdens het avondeten te eten. Ben jij de standaard diepvriespizza's een beetje zat? Maak dan eens deze heerlijke panpizza. Wij hebben ervoor gekozen om de pizza te garneren met salami en kaas, maar uiteraard kun je hier lekker mee variëren en de pizza helemaal naar wens maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 4 personen
We houden er allemaal wel van om eens een lekkere pizza tijdens het avondeten te eten. Ben jij de standaard diepvriespizza's een beetje zat? Maak dan eens deze heerlijke panpizza. Wij hebben ervoor gekozen om de pizza te garneren met salami en kaas, maar uiteraard kun je hier lekker mee variëren en de pizza helemaal naar wens maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram patentbloem;
  • 6 gram gist;
  • 1 theelepel zout;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 350 milliliter water;
  • 2 theelepels olijfolie extra vierge;
  • 3 eetlepels gezeefde tomaten met basilicum;
  • 30 gram passata;
  • 125 gram salami;
  • 100 gram geraspte mozzarella;
  • 100 gram geraspte kaas;
  • 15 basilicumblaadjes;
  • Koekenpan Ø24 centimeter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Bruggeman Desem & Gist (5x20gr)
€ 5,38
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Meng de bloem, zout, gist, olijfolie en water door elkaar heen.
  2. Kneed het deeg in 8 minuten tot een mooie bal.
  3. Vet een kom in met olijfolie en doe het deeg in de kom.
  4. Laat het deeg minimaal 4 uur rusten op kamertemperatuur.
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  6. Druk de lucht uit het deeg.
  7. Bestrooi het werkblad met wat bloem.
  8. Rol het deeg uit.
  9. Bekleed de koekenpan met bakpapier.
  10. Leg het deeg in de pan en druk het deeg plat tot aan de randen van de pan.

Het garneren van de panpizza:

  1. Smeer de bodem in met de passata.
  2. Beleg de bodem met de salami en strooi de mozzarella en geraspte kaas eroverheen.
  3. Snijd 10 basilicum blaadjes grof en verdeel dit over de pizza heen.
  4. Bak de pan pizza in 50 minuten gaar.
  5. Laat de pizza een beetje afkoelen en snijd hem in stukjes.
  6. Verdeel de overige basilicumblaadjes over de pizza heen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere pizza recepten!

Ben jij net als ons dol op pizza en vond je het leuk om deze panpizza te maken? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar onze andere pizza recepten. Zo hebben wij een recept voor heerlijke pizzabroodjes, die je perfect tijdens een lunch of borrel kunt serveren. Wil je liever een lekkere pizza voor tijdens het avondeten? Maak dan eens een heerlijke plaatpizza of een Chicago style pizzaBekijk al onze pizza recepten hier!

Hoe kun je de panpizza bewaren?

Krijg je de panpizza niet in 1 keer op? Geen probleem! Je kunt de pizza namelijk 1 á 2 dagen bewaren in de koelkast. Het is wel belangrijk dat de pizza volledig is afgekoeld en je kunt hem het beste in aluminiumfolie verpakken. Wil je de pizza langer bewaren? Dan kun je hem invriezen, maar uiteraard smaakt een verse pizza het allerlekkerst!

Deel jouw panpizza met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke panpizza gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. Dat vinden wij namelijk super leuk om te doen!

Flag of Germany