Bij pizza denk je waarschijnlijk aan Italië. Deze pizza’s zijn mooi rond en hebben een dunne pizzabodem waarop wat tomatensaus en toppings liggen. Het leuke aan een pizza is dat je hem helemaal naar eigen wens kunt garneren, waardoor er voor ieder wel wat wils is. Als tegenhanger van de klassieke Italiaanse, hebben we de Amerikaanse pizza. Deze pizza heeft een dikkere bodem, die wat zachter is dan de Italiaanse pizzabodem. Ken jij echter de Chicago Style pizza al? Deze pizza is wel next level te noemen en moet je als echte pizzaliefhebber minstens een keer in je leven maken. In dit artikel vertellen we je wat een Chicago Style pizza is en hoe je ‘m zelf kunt maken!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 480 gram Italiaanse Bloem Farina Tipo 00 (Pizza-Focaccia);
- 70 gram maïzena;
- 1,5 theelepel zout;
- 9 gram droge gist;
- Springvorm met een diameter van 26 centimeter.
Overige benodigdheden:
- 3 theelepels olijfolie;
- 300 milliliter lauwwarm water;
- 40 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 400 gram chipotle worstjes;
- 200 gram gesneden champignons;
- 200 gram cervelaatworst worstjes;
- 400 gram mozzarella;
- 200 gram passata basillicum;
- 1 theelepel Italiaanse kruiden;
- 1 theelepel zout;
- 300 gram geraspte kaas;
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas.