Heb jij al eens van een pinsa pizza gehoord? Het verschil tussen een pinsa en een normale pizza zit in het deeg. Een pizzadeeg bestaat doorgaans uit 1 soort bloem en een pinsa pizzadeeg kan uit meerdere bloemsoorten bestaan. Daarnaast kunnen voor het maken van het deeg van een pinsa naast bloem ook verschillende soorten meel worden gebruikt, zoals sojameel en rijstmeel. Wij hebben als topping van de pizza gekozen voor champignons, salami en kaas. Uiteraard kun je de pizza garneren met wat je zelf lekker vindt. Deze pinsa kan je serveren als diner, maar is ook lekker als lunch! Wil je weten hoe je zelf zo’n heerlijke pizza kunt maken? Lees dan snel verder voor ons pinsa pizza recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 350 gram patentbloem;
- 150 gram rijstebloem;
- 7 gram droge gist.
Overige benodigdheden:
- 325 milliliter water lauwwarm;
- 10 gram keukenzout;
- 50 milliliter olijfolie.
- 150 gram salami, in plakjes gesneden;
- 200 gram champignons, in plakjes gesneden;
- 200 milliliter pizzasaus;
- 200 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld mozzarella).