Ken je die mop van die vrouw die pizzaatjes ging bakken voor 2 dagen? Je raadt vast al hoe dit verhaal afloopt. Deze pizzaatjes met kruidig kip-gehakt zijn namelijk zo ongelofelijk lekker dat je er van door blijft eten. Ik kreeg hier ineens enorm veel zin in toen Facebook mij de foto’s liet zien van het Turkse resort waar ik vorig jaar was.
Geen pan nodig!
Met het warme weer van de komende dagen is het fijn dat je voor dit recept geen pan nodig hebt. De vulling van kip-gehakt doe je namelijk gewoon rauw op het deeg en alles wordt gaar in de oven. Zet de schaal met deeg voor het rijzen lekker buiten in de schaduw, warm zat! De enige inspanning is het uitrollen van de pizzaatjes, ideaal dus!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 400 gram Amerikaanse Patentbloem;
- 10 gram suiker;
- 5 gram gist;
- 5 gram zout;
- 55 milliliter zonnebloemolie;
- Zout;
- Deegroller;
- Vershoudfolie;
- Bakpapier
Overige benodigdheden:
- 225 milliliter lauw water;
- 300 gram kip-gehakt;
- 2 theelepels ras-el-hanout;
- 1 eetlepel olijfolie;
- 1 flinke teen knoflook of 2 kleintjes;
- 1 à 2 theelepels sambal;
- Een bos platte peterselie;
- 2 theelepels groentebouillonpoeder;
- 3 grote ui, fijngesnipperd;
- 2 puntpaprika’s in kleine boogjes;
- 1 flinke eetlepel paprikapuree mild (Turkse supermarkt);
- 1 flinke eetlepel tomatenpuree.
- Volle Turkse yoghurt of Skyr;
- Paar blaadjes fijngesneden munt;
- Peper.