• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Franse pissaladière recept

Geen zomervakantie boeken, dat is wel even slikken. Gelukkig kun je als thuisbakker de vakantiesfeer ook gewoon in huis halen. Met deze Franse Pissaladière bijvoorbeeld. Het is een Franse ‘pizza’ met een heerlijke laag van zoetgebakken uien en daarop mooie ruitjes van zoute ansjovis met zwarte olijven. De Pissaladière ziet er mooi uit en smaakt verrukkelijk. En als je er op een mooie lentedag een glas gekoelde rosé bij serveert in je achtertuin of op je balkon, waan je je zomaar in de Provence of een andere mooie streek in La Douce France. Ik gebruikte er Italiaanse bloem tipo 001 voor. Laat de Fransen het maar niet horen, maar deze bloem geeft een heerlijk resultaat in een pizzabodem. De uien worden zo zacht en zoet door ze heel kalmpjes aan te bakken, dat kan wel een half uur duren. Het deeg moet ook even een uurtje rusten voor het beste resultaat. Maar hey, we hoefden nergens heen toch?
± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 4 personen
Geen zomervakantie boeken, dat is wel even slikken. Gelukkig kun je als thuisbakker de vakantiesfeer ook gewoon in huis halen. Met deze Franse Pissaladière bijvoorbeeld. Het is een Franse ‘pizza’ met een heerlijke laag van zoetgebakken uien en daarop mooie ruitjes van zoute ansjovis met zwarte olijven. De Pissaladière ziet er mooi uit en smaakt verrukkelijk. En als je er op een mooie lentedag een glas gekoelde rosé bij serveert in je achtertuin of op je balkon, waan je je zomaar in de Provence of een andere mooie streek in La Douce France. Ik gebruikte er Italiaanse bloem tipo 001 voor. Laat de Fransen het maar niet horen, maar deze bloem geeft een heerlijk resultaat in een pizzabodem. De uien worden zo zacht en zoet door ze heel kalmpjes aan te bakken, dat kan wel een half uur duren. Het deeg moet ook even een uurtje rusten voor het beste resultaat. Maar hey, we hoefden nergens heen toch?

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram bloem (liefst Italiaanse tipo 001);
  • Flinke snuf zout;
  • 7 gram gedroogde gist;
  • Vershoudfolie;
  • Bakpapier;
  • Deegroller.

Overige benodigdheden:

  • 300 milliliter lauw water;
  • 3 eetlepels olijfolie;
  • 1 kilo uien in dunne ringen;
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • Peper en wat zout;
  • 2 theelepels oregano;
  • 2 blikjes ansjovis;
  • 200 gram zwarte olijven.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Italiaanse Bloem Tipo 00 1kg
€ 3,89
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Vershoudfolie 30cm x 300m**
Normale prijs € 11,79 Speciale prijs € 9,99
+

Recept


  1. Meng de bloem en het zout door elkaar heen.
  2. Doe dit mengsel in de mengkom van de keukenmachine met deeghaak.
  3. Doe het water, de gist en de olie bij het mengsel in.
  4. Kneed alles goed door elkaar heen.
    Tip! Dit kan natuurlijk ook met de hand.
  5. Dek de kom af met plasticfolie en zet deze een uurtje weg tot het deeg voldoende is gerezen.
    Tip! Je hebt dan ongeveer de dubbele hoeveelheid.
  6. Doe ondertussen de uienringen in olie en bestrooi ze royaal met peper, een theelepel oregano en een klein beetje zout.
  7. Bak de uienringen op een klein vuurtje heel langzaam tot de ui zacht en zoet is geworden.
  8. Laat de uienringen daarna wat afkoelen.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  10. Rol het deeg uit tot een rechthoek en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  11. Verspreid de uien over het deeg, laat rondom een klein randje vrij.
  12. Lek de ansjovis goed uit en leg de filetjes in een mooie ruitvorm op de uien.
  13. Leg in elke ruit een olijf.
  14. Bestrooi de het geheel nog even met de resterende oregano.
  15. Bak de Franse Pissaladière in een klein half uurtje tot de randjes mooi lichtbruin zijn.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Tips om de Franse Pissaladière te serveren!

Deze lekkere Franse pizza kun je op allerlei verschillende manieren serveren. Met een groene salade ernaast, kun je de pizza perfect als maaltijd eten. Je kunt de Franse Pissaladière ook in kleine vierkantjes snijden en serveren als borrelhap tijdens een lekkere lente- of zomeravond in je tuin of op het balkon. Daarnaast kun je de pizza ook een prima bijgerecht tijdens bijvoorbeeld het barbecueën. Je kunt er dus allerlei kanten mee op!

Ga jij ook Franse Pissaladière maken?

Ga jij ook aan de hand van dit recept Franse Pissaladière maken? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw baksel! Maak er een foto van en deel deze op jouw sociale mediakanalen. Als je ons tagt via @baktotaal, kunnen wij jouw foto niet alleen zien maar ook delen op ons eigen sociale mediakanalen. En dat vinden wij heel leuk om te doen!
Flag of Germany