Geen zomervakantie boeken, dat is wel even slikken. Gelukkig kun je als thuisbakker de vakantiesfeer ook gewoon in huis halen. Met deze Franse Pissaladière bijvoorbeeld. Het is een Franse ‘pizza’ met een heerlijke laag van zoetgebakken uien en daarop mooie ruitjes van zoute ansjovis met zwarte olijven. De Pissaladière ziet er mooi uit en smaakt verrukkelijk. En als je er op een mooie lentedag een glas gekoelde rosé bij serveert in je achtertuin of op je balkon, waan je je zomaar in de Provence of een andere mooie streek in La Douce France. Ik gebruikte er Italiaanse bloem tipo 001 voor. Laat de Fransen het maar niet horen, maar deze bloem geeft een heerlijk resultaat in een pizzabodem. De uien worden zo zacht en zoet door ze heel kalmpjes aan te bakken, dat kan wel een half uur duren. Het deeg moet ook even een uurtje rusten voor het beste resultaat. Maar hey, we hoefden nergens heen toch?
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram bloem (liefst Italiaanse tipo 001);
- Flinke snuf zout;
- 7 gram gedroogde gist;
- Vershoudfolie;
- Bakpapier;
- Deegroller.
Overige benodigdheden:
- 300 milliliter lauw water;
- 3 eetlepels olijfolie;
- 1 kilo uien in dunne ringen;
- 2 eetlepels olijfolie;
- Peper en wat zout;
- 2 theelepels oregano;
- 2 blikjes ansjovis;
- 200 gram zwarte olijven.