• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Garlic knots recept

Vind jij deze broodjes er ook zo lekker uitzien? Deze garlic knots zijn broodjes met lekkere knoflookboter eroverheen en worden in Nederland ook weleens knoflookknopen genoemd. Ze zijn een soort lookbroodjes die je voornamelijk in pizzeria’s in New York City en steden daaromheen kunt vinden. Met dit recept haal je deze lekkere broodjes gewoon naar huis. Deze broodjes zijn ook erg leuk om te maken als je uitgebreid gaat lunchen tijdens bijvoorbeeld Pasen, Moederdag of Pinksteren. Je kunt de broodjes ook nog eens beleggen met wat je maar lekker vindt. Wil jij deze knots binnenkort gaan maken? Kijk dan snel verder voor ons garlic knots recept en ga lekker aan de slag!
± 0.5 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 8 personen
Vind jij deze broodjes er ook zo lekker uitzien? Deze garlic knots zijn broodjes met lekkere knoflookboter eroverheen en worden in Nederland ook weleens knoflookknopen genoemd. Ze zijn een soort lookbroodjes die je voornamelijk in pizzeria’s in New York City en steden daaromheen kunt vinden. Met dit recept haal je deze lekkere broodjes gewoon naar huis. Deze broodjes zijn ook erg leuk om te maken als je uitgebreid gaat lunchen tijdens bijvoorbeeld Pasen, Moederdag of Pinksteren. Je kunt de broodjes ook nog eens beleggen met wat je maar lekker vindt. Wil jij deze knots binnenkort gaan maken? Kijk dan snel verder voor ons garlic knots recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 475 gram Molen de Hoop Patentbloem;
  • 7 gram Dr. Oetker Gist;
  • 1 eetlepel Van Gilse Kristalsuiker;
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder;
  • 1 vel Patisse Bakpapier;
  • Patisse Kwastje Siliconen (3,5 centimeter);
  • Vershoudfolie.

Overige benodigdheden:

  • 1 theelepel keukenzout;
  • 300 milliliter water;
  • 4 eetlepels olijfolie;
  • 80 gram ongezouten roomboter;
  • 3 teentjes geperste knoflook;
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper;
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden;
  • 25 gram Parmezaanse kaas;
  • Handje verse peterselie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Kwast Siliconen 3,5cm (27cm)
€ 2,29
+
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+
Dr. Oetker Gist 21g (3x7g)
€ 1,79
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Knoflook Poeder Biologisch 20g
€ 2,59
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

  1. Roer 1 zakje gist met 300 milliliter water en 1 eetlepel suiker in een bakje door elkaar heen.
  2. Laat dit 5 minuten staan, totdat het gaat schuimen.
  3. Doe de 475 gram bloem, 0,5 theelepel knoflookpoeder en 3 eetlepels olijfolie in een kom.
  4. Meng het water-gistmengsel erdoorheen.
  5. Mix het deeg met de mixer met deeghaken in 12 minuten tot een soepel deeg.
    Tip! Je kunt het deeg ook met de hand kneden, dit duurt alleen ietsjes langer.
  6. Voeg de theelepel zout toe en kneed het deeg tot de zout is opgenomen.
  7. Doe 1 eetlepel olijfolie in een kom en leg hier het deeg in.
  8. Dek de kom af met een vochtige theedoek.
  9. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warmere plek.
  10. Deel het deeg in 8 grote of 16 kleine gelijke stukken.
  11. Rol hier slierten van en leg de slierten in een simpele knoop.
  12. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  13. Leg de knopen met afstand van elkaar af op de bakplaat.
  14. Laat de knopen onder vershoudfolie en de theedoek nog ongeveer een half uur rijzen.
  15. Smelt de 80 gram roomboter.
  16. Meng de gesmolten boter met de zwarte peper, knoflook en Italiaanse kruiden.
  17. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  18. Smeer de gekruide boter met een kwastje over de knopen.
    Tip! Houd wat boter over, zodat je na het bakken nog wat boter over de broodjes kunt doen.
  19. Bestrooi de deegknopen met een beetje Parmezaanse kaas.
  20. Bak de garlic knots in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin.
  21. Bestrijk de broodjes met de overgebleven knoflookboter en Parmezaanse kaas direct nadat ze uit de oven komen.
  22. Decoreer de broodjes met verse peterselie.
    Tip! De garlic knots zijn het allerlekkerst als ze nog warm zijn.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze recepten voor andere hartige snacks!

Vond jij het leuk om deze garlic knots te maken? Dan vind je het vast ook wel fijn om te weten dat wij nog meer recepten voor hartige lekkernijen op onze blog hebben verzameld. Bekijk bijvoorbeeld eens dit stromboli pizza recept of dit langos recept. Je vindt al onze hartige recepten hier!

Neem een kijkje op onze receptenpagina!

Sta jij regelmatig in je keuken je eigen lekkernijen te bakken? Dan vind je het vast leuk om ook eens onze receptenpagina te bekijken. Op onze blog hebben we al ruim 1.600 recepten voor je verzameld en er komen ook nog eens wekelijks nieuwe recepten bij. Het is dus een erg goed idee om regelmatig een kijkje op onze receptenpagina te nemen. Bezoek hier al onze recepten en ga snel aan de slag!

Laat jouw zelfgemaakte garlic knots aan ons zien!

Heb jij zelf met ons recept lekkere garlic knots gebakken? Dan vinden wij het heel erg leuk om te zien hoe de broodjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien, door een foto van de knots te maken en deze te delen op jouw sociale media. Als je ons in het bericht of story tagt met @baktotaal, kunnen we de foto zien.

Flag of Germany