• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kardemombroodjes recept

Ben je nog op zoek naar een recept om lekkere broodjes te bakken? Bak dan eens deze heerlijke kardemombroodjes. Kardemombrood is een cake-achtig brood dat lekker zoet is. Deze broodjes kun je dan ook heel goed serveren tijdens een lekkere brunch, lunch en zelfs een high tea. Lees dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

± 0.5 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 4 personen

Ben je nog op zoek naar een recept om lekkere broodjes te bakken? Bak dan eens deze heerlijke kardemombroodjes. Kardemombrood is een cake-achtig brood dat lekker zoet is. Deze broodjes kun je dan ook heel goed serveren tijdens een lekkere brunch, lunch en zelfs een high tea. Lees dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 7 gram gedroogde gist;
  • 500 gram patentbloem;
  • 180 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 3 theelepels Brand New Cake Kardemom;
  • Kwart theelepel zout;
  • 40 milliliter water;
  • Extra bloem voor het werkblad;
  • Bakpapier;
  • Bakplaat.

Overige benodigdheden:

  • 250 milliliter melk;
  • 150 gram ongezouten roomboter (75 gram op kamertemperatuur);
  • 40 milliliter water. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Bruin 750gr
€ 4,29
+
BrandNewCake Kardemom Gemalen 110g**
€ 12,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Doe de melk en de 75 gram koude boter in een steelpan.
  2. Verwarm dit op een laag vuur.
    Let op! Het mengsel moet niet gaan koken.
  3. Haal de pan van het vuur als het mengsel warm is.
  4. Voeg de gist toe en roer dit er met een garde goed doorheen. 
  5. Laat het 10 minuten rusten. 
  6. Doe 70 gram basterdsuiker, een theelepel kardemom en het zout in een kom.
  7. Roer dit goed door elkaar heen.
  8. Voeg de melk toe en kneed het in ongeveer 10 minuten goed door.
    Tip! Doe dit met een mixer met deeghaak.
  9. Pak een schone kom en bestuif deze met bloem.
  10. Doe hier het deeg in en dek de kom goed af.
  11. Laat het 45 minuten op een warme plek rijzen.

Het maken van de broodjes:

  1. Meng 60 gram basterdsuiker met 75 gram zachte boter.
  2. Bestuif het werkblad met bloem.
  3. Rol het deeg uit tot een rechthoek van circa 30 bij 50 centimeter.
  4. Verdeel het boter-mengsel over het deeg heen.
    Tip! Dit gaat gemakkelijk met de bolle kant van een lepel.
  5. Vouw het deeg over de lengte tot een derde van het deeg en vouw de andere kant eroverheen. 
  6. Rol het deeg nog iets in de breedte uit.
  7. Snijd het deeg in de breedte door tot stroken van 2 centimeter breed.
  8. Snijd elke strook in de lengte in.
    Let op! Laat ze aan 1 kant intact.
  9. Draai de 2 delen van de stroken in elkaar en rek ze tegelijkertijd iets uit.
  10. Pak het dichte uiteinde vast en draai deze 2 keer losjes om je wijsvinger heen.
  11. Draai het restant via de bovenkant onder het gedraaide bolletje. 
  12. Herhaal dit met alle strookjes.
  13. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  14. Laat ze nog eens 45 minuten rijzen op een warme plek.
  15. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  16. Bak de broodjes in circa 10 minuten af in het midden van de oven.

Het afwerken van de kardemombroodjes:

  1. Doe het water, overige basterdsuiker, kardemom en het vanille extract in een steelpan.
  2. Verhit dit op een laag vuur, totdat de suiker is opgelost.
  3. Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze met de siroop.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw kardemombroodjes met ons!

Heb jij zelf met dit recept kardemombroodjes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de broodjes te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany