• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vlechtbroodjes recept

We hebben weer een heel leuk recept voor je, namelijk vlechtbroodjes met tonijn. Uiteraard kun je de vlechtbroodjes vullen met wat je maar wilt, maar wij besloten om ze te vullen met tonijn. Eet de broodjes bijvoorbeeld als heerlijke lunch of als bijgerecht bij een avondmaal. Je kunt de broodjes ook heel goed eten tijdens de iftar, om het vasten te breken tijdens de Ramadan. Met deze vlechtbroodjes kun je dus allerlei verschillende kanten op. Dat maakt het extra leuk om ze zelf eens te maken. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees dan snel verder voor ons vlechtbroodjes recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 12 personen 5/5 (2 waarderingen)
We hebben weer een heel leuk recept voor je, namelijk vlechtbroodjes met tonijn. Uiteraard kun je de vlechtbroodjes vullen met wat je maar wilt, maar wij besloten om ze te vullen met tonijn. Eet de broodjes bijvoorbeeld als heerlijke lunch of als bijgerecht bij een avondmaal. Je kunt de broodjes ook heel goed eten tijdens de iftar, om het vasten te breken tijdens de Ramadan. Met deze vlechtbroodjes kun je dus allerlei verschillende kanten op. Dat maakt het extra leuk om ze zelf eens te maken. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees dan snel verder voor ons vlechtbroodjes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 600 gram patentbloem;
  • 10 gram instant gist;
  • 70 gram kristalsuiker;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 60 milliliter lauwwarm water;
  • 320 milliliter melk;
  • 1 ei, maat L;
  • 1 eigeel, maat L;
  • 60 gram ongezouten roomboter;
  • 2 uien;
  • 2 wortelen;
  • 1 groene paprika;
  • 1 rode paprika;
  • 2 courgettes;
  • 100 gram groene olijven;
  • Bosje peterselie;
  • 30 milliliter olijfolie;
  • Bosje koriander;
  • 250 gram uitgelekte tonijn in olijfolie;
  • 150 gram geraspte kaas;
  • 1 theelepel zwarte peper;
  • Theelepel kurkuma;
  • 1 theelepel paprikapoeder;
  • 1 theelepel gemberpoeder.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Bruggeman Gist instant 500gr
€ 6,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

Het voorbereiden van het deeg:

  1. Doe het water in een glas en roer hier het gist en 1 theelepel kristalsuiker doorheen.
  2. Dek het glas af en laat het 10 minuten staan.
  3. Verwarm de melk, resterende suiker en de roomboter, totdat de melk lauwwarm is.
  4. Meng het melk-mengsel, water-mengsel en het ei door de bloem heen.
  5. Kneed het deeg kort tot een bal en laat het deeg daarna 15 minuten staan.
  6. Kneed het deeg nogmaals goed door, voor ongeveer 5 minuten. Dit kun je het beste doen met een keukenmachine met deeghaken.
  7. Vorm een mooie bal van het deeg en laat deze afgedekt 2 uur rijzen.  Ondertussen kun je de vulling maken.

Het maken van de vulling:

  1. Schil de uien, was deze en snijd ze in blokjes.
  2. Zet een ruime koekenpan op het vuur met de olijfolie.
  3. Doe de uien in de pan.
  4. Ontpit de paprika en snijd de paprika, courgettes en wortelen in blokjes.
  5. Doe de blokjes groente bij de uien in de pan en bak de groenten rustig aan.
  6. Meng de kruiden door de groenten heen.
  7. Snijd de olijven in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan.
  8. Bak nog 5 minuten door, totdat de groenten gaar zijn.
  9. Laat de groenten daarna volledig afkoelen.
  10. Lek de tonijn uit en meng de tonijn door de groenten heen.
  11. Lek daarna het groente-mengsel uit.

Het bakken van de vlechtbroodjes:

  1. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Maak van het deeg 12 balletjes van 70 gram.
  3. Rol elk balletje uit tot een rechthoekig deeg.
  4. Snijd aan de bovenkant van elke rechthoek wat streepjes met een mes of pizzasnijder.
  5. Vul het deeg met een eetlepel van het groente-mengsel.
  6. Doe wat geraspte kaas bovenop de vulling.
  7. Rol het deeg op en vouw het als een cirkel.
  8. Leg de broodjes op de bakplaat.
  9. Laat het deeg nog 20 minuten rijzen.
  10. Smeer de broodjes in met eigeel.
  11. Verwarm de oven voor op de stand boven- en onderwarmte en op 190 graden.
  12. Bak de vlechtbroodjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere brood recepten!

Vind jij het leuk om zelf brood te bakken? Wij wel! Vers gebakken brood is namelijk het allerlekkerst en je huis gaat er ook heerlijk door ruiken. Als je het net zoals ons leuk vindt om zelf brood te bakken, word je vast ook blij van onze blog. Daarop hebben wij namelijk een heleboel, uiteenlopende brood recepten verzameld. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke gevulde pide? Houd je meer van zoete broodjes? Dan zal ons recept voor een lekkere brioche brood vast en zeker bij je in de smaak vallen. Bekijk al onze brood recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte vlechtbroodjes aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept vlechtbroodjes maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw broodjes en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany