Soms heb je in het weekend tijd over en is het vanaf maandag weer hollen geblazen. Zo’n weekend had ik, dus bakte ik deze Mexicaanse broodjes zondagmorgen al op mijn gemak en warmde ik ze maandagavond in de Airfryer in een paar minuutjes weer op. Kop pompoensoep erbij voor de vitaminen en klaar waren we.
Deze broodjes zijn heerlijk zacht, maar bovenop zit een fijn knapperig laagje van kaas en gemalen tortillachips. De vulling bestaat uit een Mexicaans gekruid mengsel van kipgehakt met groenten, mais en kidneybonen. Een soort luxe variant op een burrito dus, maar veel makkelijker te eten als je een keer een tv-diner wilt of in de laatste zon buiten luncht. Niet zo dol op Mexicaans eten? Deze broodjes kan je heel simpel aanpassen door het kipgehakt anders te kruiden. Vind je 15 broodjes wat veel? Ze laten zich ook prima invriezen.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram Amerikaanse patentbloem;
- 10 gram gist;
- 15 gram kristalsuiker;
- 5 gram zout;
- Bakplaat;
- Bakpapier;
- Kwastje.
Overige benodigdheden:
- 70 milliliter olijfolie;
- 300 milliliter lauwwarm water;
- 350 gram kipgehakt;
- 1 rode puntpaprika;
- 1 ui;
- 120 gram mais;
- Mini-blikje kidneybonen;
- 28 gram taco-mix, wij gebruikten eigen merk van Jumbo;
- 1 eigeel;
- 30 gram tortillachips;
- 30 gram geraspte kaas;
- 1 rijpe avocado;
- 1 teentje knoflook;
- Yoghurt of kwark;
- Zout en peper.