Met deze zomerse temperatuur hebben we niet zo veel zin om te koken, maar als het ’s avonds wat afkoelt, kan je natuurlijk wel wat lekkers bakken voor de volgende dag. Deze groentebroodjes zitten vol lekkere seizoensgroente zoals courgette en paprika op een laagje van gekruide roomkaas en met blokjes feta. We maakten er een zoet-pittige chilisaus bij als hint naar mini-loempia’s. Je kunt deze zomerse groentebroodjes meteen eten, koud meenemen bij bv een picknick of fietstochtje of heel makkelijk in een paar minuten weer opwarmen (in de airfryer gaat dat helemaal supersnel). Ze zijn heerlijk met wat salade als zomerse maaltijd, maar doen het ook prima bij een glas koud bier of rosé op het terras. Verstopte vitamientjes in een krokant jasje, ideaal voor deze warme dagen!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 125 gram kristalsuiker;
- Een halve theelepel zout;
- 1 eetlepel maizena;
- Vlaairuitenroller kunststof 12 cm;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg;
- Een halve gele courgette;
- Een halve groene courgette;
- 1 rode ui;
- 4 eetlepels olijfolie;
- Een halve rode paprika;
- Een halve gele paprika;
- 1 theelepel chilipoeder;
- 50 gram fetakaas;
- 2 eetlepels roomkaas;
- Een halve lente ui;
- 3 teentjes knoflook;
- Peper en zout;
- 3 rode pepers;
- 1 sjalot;
- 100 milliliter water;
- 3 eetlepels dragonazijn;
- 1 losgeklopt ei;
- Steelpan;
- Grillpan.