In dit recept laten wij zien hoe jijzelf overheerlijke Pizza's kunt maken! De zomer deed namelijk nog even flink zijn best, de kinderen krijgen alweer vakantie: tijd om iets gezelligs te doen. Wij staken op de valreep nog een vuurtje in onze pizza-oven aan, maar met een pizzasteen in een flink hete gewone oven lukt dit recept ook prima. Omdat het in de vakantie allemaal wat ongedwongener mag, maak ik zelf de deegbollen en de saus en verder is het een doe-het-zelf feestje. Je zet gewoon allerlei lekkers op de buitentafel of het aanrecht om de pizza mee aan te kleden. Iedereen rolt één voor één een bol uit, smeert er wat tomatensaus op, bedenkt een mooie combinatie voor erop en bakken maar. Het resultaat deel je, in punten. Zo heb je steeds een andere smaak en is elke punt vers en lekker heet. Glaasje wijn erbij en nazomeren maar!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 1 kilo bloem (liefst van harde durumtarwe tipo 00) of 2 pakken pizzamix Molen De Hoop;
- 14 gram gedroogde gist bij gewone bloem (20 gram bij de De Hoop mix);
- 2 theelepels zout;
- Eventueel 1 theelepel suiker;
- Deegroller;
- Staafmixer;
- Pizzasteen (gewone oven) of pizza-oven;
- Pizzawielsnijder;
- Wat extra gewone bloem om te bestuiven.
Overige benodigdheden:
- 500 gram handwarm water (of iets meer bij de mix, zie verpakking).
- 2 tl oregano (en evt nog wat meer om voor het bakken over de pizza te strooien;
- 2 theelepels kruidenbouillonpoeder (evt nog iets meer, naar smaak);
- 4 teentjes knoflook in plakjes;
- 2 blikken tomaten op sap;
- 1 zak geraspte kaas (wij houden van belegen);
- Paar bolletjes mozzarella.
- Topping zoals: tonijn uit blik (uitgelekt), uienringen, paprikastukjes, champignons en courgettes in plakjes, salami, gekookte ham, anjovisjes, olijven, artisjokken;
- Na het bakken eventueel nog: rucola, basilicumblaadjes in reepjes, rauwe ham.